vineri, 4 ianuarie 2013

Sherlock Holmes (adaptare BBC)

              
              Sherlock Holmes și doctorul Watson traiesc în Londra secolului XXI. Mărturisesc că atunci când am aflat  această informație mi-a fost  teamă de ceea ce scenaristii au gandit . Nu imi  puteam  imagina  pe Holmes și Watson folosind telefoane mobile, internet și automobile moderne.Cu toate acestea, toate temerile mele au disparut imediat ce am inceput sa vizionez serialul.              

Holmes și Watson sunt acum Sherlock și John  dar încă locuiesc la 221b Baker Street. John  nu  mai publică faptele lor în Revista The Strand  ci pe blogul personal. De fapt, este mult mai firesc să accepti un Watson care scrie pe  blog in fiecare zi  decât așa cum este descris în cărțile lui  Conan Doyle. 
           Actorii care il interpreteaza pe Holmes și Watson sunt superbi. Freeman este extrem de potrivit ca Watson. Te face sa simti instantaneu compasiune față de el.Nu numai pentru că este un erou de război și un prieten loial, dar și pentru că il apăra  pe Sherlock  in permanenta. Fizic este opusul lui Sherlock. El este un om empatic, caruia  îi pasă de bunăstarea celor din jurul sau. Il critica pe Sherlock  de multe ori pentru răceală sa . 
            Cu toate ca Freeman în rolul său ca Watson este  extraordinar , Cumberbatch este vedeta serialului fără discuție. El întruchipează un personaj extrem de complex. Îmi place!
 Sherlock
este amuzant, snob, ciudat ,enervant de intelligent, cinic, și mai ales plictisit. Plictiseala din mintea geniului este cea  care mișcă investigatorul in  căutarea adevărului. Este ușor autist. El însuși se  numeste un "sociopat la nivel înalt". Sherlock  nu poate duce o viață normală. Watson este cel care se ocupă cu treburile de zi cu zi a oamenilor obișnuiți: umple  frigiderul, face cumparaturi, plateste  facturile .... Pentru Sherlock, John  acționează ca un barometru. Este constiinta detectivului . Sherlock nu are o viziune foarte clară a vieții în societate și cum să se comporte cu  ceilalți. John  este acolo pentru ai tempera cumpătul și să il facă să înțeleagă că lumea nu-l place.Prietenia lui cu Watson scoate ce este mai bun în el. Cele doua personaje se completeaza reciproc: Watson isi  urmează inima pe cand  Sherlock  isi foloseste capul.
               Scenariul  pentru acest serial  este absolut genial. Nu numai ca sunt cazuri complexe, răsturnări de situație dar  toate sunt impletite cu suspans, umor si excentritatea lui Sherlock. Adaptatea BBC  este fără îndoială o serie interesanta.  Fanii lui Sherlock Holmes ar trebui sa se grabeasca sa descopere ideea modernizata a poveștii concepute de Sir Arthur Conan Doyle Schimbarea de timp implică multe alte schimbări, începând cu metodele de investigație telefoane mobile, GPS, internet. Sau credeati    în secolul 21, lupa este în continuare principalul instrument al unui detectiv?.Sherlock imaginat de Steven Moffat și Mark Gatiss este  complex și fascinant. Primele două sezoane ale miniseriei au  avut trei episoade a 90 minute fiecare, toate inspirate de poveștile lui Doyle. BBC a confirmat ca in 2013 Sherlock Holmes va reveni intr-o noua serie.


2 comentarii:

 1. Primele 2 episoade din sezonul 1 le-am văzut și eu și mi-au plăcut. Restul nu-l aveam, apoi mi-a ieșit din minte serialul, m-am concentrat pe altele și pur și simplu am uitat de el.
  Mersi că mi-ai adus aminte. De asemenea nu știam de unde cunosc personajul principal din Hobbitul, dar acum mi-am amintit, e același cu cel care-l interpretează pe Watson.

  Și să nu uit, am o leapșă pentru tine: http://businesswithletters.blogspot.ro/2013/01/leapsa-2012-review.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa cum cred ca ti-ai dat seama imi plac adaptarile BBC.Aceasta adaptare se afla printre favoritele mele .Sezonul 2 din Sherlock este mult mai bun ca primul. Trebuie sa recunosc ca inca nu am vazut Hobbitul desi toata lumea numai despre el vorbeste :D
   Multumesc pentru leapsa , o sa o rezolv zilele astea.

   Ștergere