vineri, 2 noiembrie 2012

Mărturia de Anita Shreve

Marturia - Anita ShreveMărturia


                      de Anita Shreve

Cartea am primit-o in cadrul campaniei initiate de editura All, denumita "Cartea calatoare".
             
                Mărturia este o carte  de mister psihologic si  explorează mai multe subiecte relevante pentru timpul nostru.Povestea se desfasoara în jurul campusului privat Vermont unde  totul pare să funcționeze bine. Problemele încep când directorul  Avery primeste  o casetă compromițătoare. Aceasta  arată o cameră de cămin cu sticle de lichior împrăștiate și cutii de bere, o fată  din  primul an și trei băieți  care  sunt filmati in timp ce fac sex. Prima întrebare pe care și-o pune directorul este dacă e  " viol sau pur și simplu o orgie filmată,,.
             Scandalul care a urmat și toate repercusiunile acesteia sunt descoperite cititorului  printr-o serie de capitole scurte, determinate de cercetarea unei studente la sociologie a  evenimentelor de după fapt. Shreve folosește o tehnica interesanta pentru  a menține tensiunea prin dezvăluirea fragmentară a poveștii  din perspectiva  mai multor personaje.
             Cu această carte  Anita Shreve evidențiază o problemă gravă ferm ancorata in realitate. Niciodată nu dă lecții de moralitate, atinge multe subiecte  cum ar fi relațiile de familie, adulter, preocupările sociale  ale minorilor, sex, alcool, mass-media ... toate într-o carte  cu capitole scurte și variate al cărui scris este placut  in ciuda parții sordide  a subiectului.  Cel mai important aspect al cărții este că cititorul sfârșește să își faca griji  pentru toate personajele  indiferent de ceea ce  au facut.
            În concluzie ,, Mărturia,,este o carte care mi-a plăcut  și cred că acest roman ar trebui să fie citit de cât mai mulți  tineri în scopul de a reflecta asupra consecințelor pe care le pot avea unele acte în aparență inofensive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu