sâmbătă, 18 august 2012

Sfidarea de Suzanne CollinsTitlu:Sfidarea
Titlu original:Catching Fire
Autor:Suzanne Collins
Nr. pagini:320
Editura:Nemira

 
,,Pasărea, broşa, cântecul, fructele de pădure, ceasul, biscuitul, rochia care a izbucnit în flăcări. Eu sunt gaiţa-zeflemitoare. Cea care a supravieţuit  în ciuda planurilor Capitoliului. Simbolul rebeliunii. “

         Cea de a doua carte a  trilogiei ,, Jocurile Foamei “-Sfidarea - o prezinta pe  Katniss Everdeen înapoi în casa ei din  Districtulul  12. Am putea  presupune că victoria ei în Jocurile Foamei  i-a adus un  anumit confort si libertate de miscare .Dar adevarul este total diferit .            
              Desi impreuna cu mama si sora ei Prim locuiesc in Cartierul Invingatorilor   Katniss alege să-și petreacă cele mai multe nopți în casa lor veche. Motivul poate fi senzația că fiecare mișcare ii  este urmărita  și fiecare cuvânt monitorizat în casa cea noua .Sau poate fi relația ei complicată cu Peeta ori dorința ei de a fi mai aproape de Gale.  Oricare ar fi motivul  invata foarte repede că sfidarea Capitoliului  are consecinte. Ea a dejucat planurile Capitoliului în arena cu un pumn de fructe de padure otrăvitoare.
            Ce
nu a stiut Katniss   a fost   că acțiunile ei au stârnit ecouri in  cele mai indepartate  colturi din PANEM . Există murmure de revolta in districte.  Conducerea din  PANEM nu  este  încântata  de cum evolueaza situatia . Nimeni nu este mai nemulțumit decât președintele Snow. Acesta face o vizita neasteptat lui  Katniss și familia ei .O amenita ca ii va ucide  pe cei dragi ei daca nu convinge districtele ca este cu adevarat indragostita de Peeta. Dar cum poate face asta  când nu stie sigur ce simte pentru  Gale?
          Când Katniss  aude că District 13  inca exista   nu stie ce sa creada. Ar putea fi undeva un loc sigur  pentru ea și cei dragi ei ? Capitoliul  creste  securitatea în toate districtele  pentru a inabusi orice speranță de scăpare sau de revoltă.  
              Într-o schimbare surprinzătoare a evenimentelor Capitoliul  anunță că pentru a 75  editie a Jocurilor Foamei  ,lupta  va avea loc între câstigatorii Jocurilor foamei… Oare Katiniss si  Peeta vor supravietui indiferent de pedeapsa nou conceputa de Capitoliu pentru ei? Mai mult  Katniss și Peeta au devenit simbolurile  rebeliunii. In cine pot avea ei incredere ? Cine este cu adevărat alaturi de ei?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu