miercuri, 15 august 2012

A doua Luna Plina -Kelley Armstrong


Titlu: A doua Luna Plina
Titlu original: Stolen
Titlul seriei: Femei din Cealalta Lume
Titlul original al seriei: Women of the Otherworld
Autoare: Kelley Armstrong  
Editura: Tritonic
An aparitie: 2010
Numar pagini: 384


  ,, M-am ascuns pe aleea întunecată. Nu aveam nici un adăpost în afară de umbră. O privire în lungul aleii şi am fi fost prinse. Tot ce puteam să fac acum era să mă pregătesc pentru confruntare.

            După aventurile sale din,, Prima Luna”  Elena Michaels a decis să rămână impreuna cu Haita. Chiar daca ea este singura femeie varcolac din lume  Elena este doar o fată obişnuită . Ca orice fată obişnuită nu crede în vrăjitoare. In ,, A doua luna plina” Elena este contactata  de doua  vrajitoare care stiu de existenta Haitei   dar si a altor  specii supranaturale .
                Ruth Winterbourne şi nepoata ei Paige incearca sa o avertizeze asupra unui pericol iminent. Există un miliardar şi un grup de oameni de stiinta care rapesc fiinte  supernaturale pentru a le studia si exploata.
În timp ce participa la o reuniune a Consiliului un fel de AA(alcolici anonimi) pentru supranatural, Elena este răpita  şi dusa intr-o inchisoare subterana . Aici sunt cercetate toate fiintele supranaturale ce pot fi prinse.
          Cea mai mare parte a cărţii este despre  experienţele Elenei  in captivitate. Inteligenţa şi personalitatea ei  ies in evident  în acest mediu .Desigur  ea nu este singura. Există alţi deţinuţi supranaturali  : demonii Xavier Reese şi O'Donnell Leah, cameleonl  Haig Armen, vampirul Darnell Aaron  si  Savanah vrajitoarea de 12 ani. Copilul -vrăjitoare Savannah şi demonul  Xavier Reese maresc    tensiunea . Savannah pare a avea puteri misterioase şi Xavier  în ciuda faptului că s-a alăturat băieţilor  răi este a o gură de aer proaspăt .  In  cine să aibă încredere? Cine poate poate sa o ajute să iasă?
           Pe masura ce povestea  se desfasoara, Amstrong ne conduce  în lumea supranaturală mai adânc . Fintele  supranaturale  au abilităţi care sunt  folosite   pentru a supravieţui .Fiecare fiinţă este unică şi puternică într-o manieră proprie. Kelley Armstrong a creat o lume în care toată lumea este un amestec de bine şi rău - doar câtiva  sunt cu adevărat răi.
                

2 comentarii:

 1. Am inceput sa citesc putin din primul volum, dar nu mi-a placut. Nu stiu de ce, poate pur si simplu nu e genul meu.

  Dee.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. pana la jumatatea primei carti nici mie nu mi-a placut.Abia dupa ce Amstrong explica cum a deveni Elena vampir, cine este Clay cartea devine mult mai interesanta.

   Ștergere