miercuri, 8 august 2012

Hex Hall - Rachel Hawkins

Titlu: Hex Hall
Serie: Hex Hall
Volum: 1
Titlu Original: Hex Hall
Autor: Rachel Hawkins
Editura: Litera 
 Data apariţie: iunie 2012

Hex Hall  de Rachel Hawkins  are unele elemente previzibile asa cum te-ai  aştepta să găsesti  într-un roman despre lumea magica a unei scoli pentru  creaturi magice .Cu toate acestea Hawkins  creeaza o lume  care "este în întregime a ei . Ea are vampiri care mananca alimente, vârcolaci şi metamorfi , zane si vrajitoare cu puteri diferite. Demonglas ( sticla demonica)  care este singura modalitate de a ucide demonii  este ceva ce nu am mai intalnit  înainte in nici o carte.
,,Statuia avea o înălţime de vreo doi metri şi jumătate, poate chiar mai mult. Era un înger sculptat în piatră gri-deschis, cu aripile larg întinse. Acestea erau sculptate cu atâta migală încât distingeai cu precizie fiecare pană. De asemenea, veşmintele îngerului păreau să se unduiască şi să plutească în bătaia unui vânt imaginar. Într-o mână, ţinea o sabie. Plăselele erau sculptate din aceeaşi piatră ca şi restul statuii, dar lama era dintr-un fel de sticlă închisă la culoare, care strălucea puternic în lumina răspândită de sferă. Cealaltă mână a îngerului era întinsă în faţă, cu palma înainte, de parcă i-ar fi avertizat pe ceilalţi să stea pe loc. În privirea lui se citea atâta hotărâre încât doamna Casnoff s-ar fi simţit ruşinată.
Îngerul îmi era foarte cunoscut, şi am tresărit când mi-am dat seama că era cel pictat pe fereastra cu vitralii de la Hecate, îngerul care îi alungase pe Prodigium.”
 Imi place si povestea ei despre  originea  Prodigium (creaturi magice), care  implică îngeri ce au fost alungaţi din Rai.
,,— După Marele Război dintre Dumnezeu şi Lucifer, îngerii care au refuzat să se alăture unei tabere au fost alungaţi din rai. Un grup - arătă spre îngerul înalt din mijloc - a ales să se ascundă la poalele dealurilor şi în adâncul pădurii. Au devenit zâne. Alt grup a ales să trăiască printre animale; aceştia au devenit metamorfi. Şi ultimii au ales să se amestece printre oameni şi au devenit vrăjitoare şi magi.”
              Atunci când o vraja nu merge bine şi Sophie distruge jumătate din scoala, parintii ei decid să o pedepsească, forţând-o să  invete la Hecate Hall. Aceasta   este un fel de şcoală pentru delincvenţi minori cu puteri supranaturale. La Sala Hex, Sophie invata mai multe despre puterile ei şi descoperă  de asemenea trecutul familiei . Ea îşi petrece zilele   înconjurata de atacuri misterioase şi fantomele strămoşilor.
                          Sophie este un personaj fantastic. Este amuzanta, sarcastica  şi inteligentă, acel  tip  de personaj pe care îi simpatizezi  din prima pagină. M-a facut sa rad la aproape tot ce a spus.
,,— Trec printr-un fel de criză tipic adolescentină, doamnă Casnoff. Ştiţi, am nevoie să mă izolez, să ţin un jurnal, lucruri de genul ăsta.’’
 Sophie  este îndragostita de Archer dar nu tipa de pe acoperişuri ca el este dragostea vietii ei ci doar spune de mai  multe ori  că este doar o simplă pasiune.
,,În plus, pasiunea pe care o făcusem pentru Archer dispăruse de tot. Pe bune. După ce un băiat te izbeşte cu rotula între coaste, cred că, în mod normal, orice sentimente romantice ar trebui să dispară de-a binelea.”
Refuză să fie intimidata de  ,, trinitate” cele trei fete populare ale scolii  si  în loc să se certe cu ele  decide să le ignore.
,,— Mă gândeam numai. Mamă, Sophie, e abia prima ta zi aici şi deja te-ai împrietenit cu proscrisa şcolii, le-ai scos din sărite pe cele mai populare fete şi te-ai îndrăgostit lulea de cel mai sexy tip. Dacă reuşeşti să ajungi în detenţie mâine, o să fii de-a dreptul legendară.”

Sophie este un personaj care cititorii il vor  şi adora. Gandurile si emotiile sunt ale unei adolescente  . Rachel Hawkins a creat o poveste speciala  . Cei  care sunt în căutarea unei  lectură plăcute ,usoare , este alegerea ideala.

                                                           5/6


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu