vineri, 17 august 2012

Jacqueline Monsigny-04 Amantii de pe Mississippi
 Ciclul Floris - Jacqueline Monsigny                 Amanţii de pe Mississippi


 
,, După cât de pestriţ erau îmbrăcaţi, unii în zdrenţe, alţii dimpotrivă, extrem de eleganţi şi împopoţonaţi cu bijuterii de preţ, cu degetele de la mâini încărcate de diamante, după cerceii de rubine şi mai ales după pielea lor tăbăcită de soare şi de vântul largului, nu încăpea nici o îndoială: căzuseră în mâinile piraţilor."


Louisiana  Franceză anul  1750.
             Floris a venit pe malurile  fluviului Mississippi pentru a respecta jurământul facut Dragonului Albastru tatal lui Adrien.Va ceda  el farmecelor fumoaselor din   Louisiana  sau o va cauta in continuare pe Baptistine?
În peisajul feeric al  plantatiilor de bumbac  lucrate de sclavi , într-o ţară în care mirosul de magnolii ascunde   multe pericole, uragane, lupte de mare,  revolte ale  indienilor actiunea romanului se desfasoara   într-un ritm ametitor.
              Răzbunarea  şi pasiunea sunt elementele principale ale acestui  roman.
In final dragostea e mai puternica decat toate necazurile si fericirea apare si in viata celor care au avut de indurat atatea nedreptati!


2 comentarii:

 1. Descrierea suna foarte bine si desi nu am citit carti de genul, as fi bucuroasa sa o incerc oricand:).

  Dee.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc Dee. Inca nu m-am hotarat ce carte sa citesc in continuare.Parca as alege stilul western: Legenda lui Zoroo, Banda serifului Plummer sau Calaretul fara cap .

   Ștergere