joi, 28 aprilie 2016

Magia lucrurilor simple - Estelle Laure

An aparitie: 2016
Categoria: Literatura Universala
Editura: EPICA
Nr. pagini: 288

"Magia lucrurilor simple" spune povestea lui Lucille, o fată de șaptesprezece ani , forțată să crească prea repede, abandonată de o mama prea ocupată pentru a  se redescoperi pe"ea" în timpul unei vacanță prelungite, probabil pentru totdeauna. Mama ei  a plecat , lăsându-le pe ea și pe sora ei în voia  sorții, fără bani fără nici o explicație, fără a spune nimic. Tatăl fetelor este internat într - un spital de boli mentale, așa că Lucille se va confrunta cu toate problemele, astfel încât  să nu fie separată de sora ei de asistenții sociali.  

"Când crezi că universul e alcătuit dintr-o familie, ce-ţi va fi mereu alături, din haine frumoase, o prietenă bună şi o soră mai mică, uneori enervantă, şi te încăpăţânezi să crezi asta, până când creşti suficient de mult ca să vezi adevărata faţă a lumii. "

           Ne confruntăm cu o lectură cu mare impact emoțional, un roman care ne învață în principal, să reacționăm puternic la  ceea ce apare pe neașteptate în viață noastră, oferindu-ne speranța că, la urma urmei nu suntem niciodată singuri în vremurile întunecate prin care trecem  ...  că cineva ne iubește, și va fi alături de noi.
        În "Magia lucrurilor simple" am întâlnit una dintre cele mai tenace eroine, pe  care le-am cunoscut vreodată: în ciuda tendinței sale de a dramatiza evenimente, Lucille s-a angajat cu mare curaj și fără ezitare într-o luptă dură, pentru o fată de vârsta ei .. .. Lucille luptă atunci când toată lumea din jurul ei pare să renunțe, ea este puternică când totul în jurul ei pare să se prăbușească. Ea nu a avut niciodată o familie, nu în sensul clasic: Lucille nu a simțit  căldura unei îmbrățișări,  senzația că este cea mai importantă pentru părinții ei, iubirea necondiționată, sau chiar și simplu  fapt de a se adună la o masă să mănânce împreună. Lucille este un personaj care, pe tot parcursul cărții, suferă o metamorfoză concretă: din adolescenta fragilă și temătoare  se transformă într - o tânără femeie puternică capabilă să lupte cu toată ființa ei pentru cei dragi. Un adevărat model pentru fiecare fată de vârsta ei.
             Cu toate că personajul principal este Lucille, autoarea, de asemenea , se ocupă îndeaproape de Wren, sora ei, pe care am găsit-o fermecătoare și minunată, pentru că este o fată care trebuie să trăiască, să facă față acestor  probleme, deși  cele două surori se sprijnă reciproc,  și iubirea dintre ele este magică, deoarece împreună vor trece peste toate, și  vor merge mai departe, în ciuda  faptului că mama lor le-a abandonat și nu mai au pe  nimeni altcineva pe lume. Dar , cele două surori au îngeri păzitori - în carne și oase - care au grijă de ele, pe unii dintre aceștia îi cunoaștem - Eden și Digby – alți îngeri  necunoscuți le lăsă frigiderul plin  cu mâncare sau  le taie iarba.

"Majoritatea oamenilor se complac să trăiască într-un echilibru precar toată viaţa. Nu-şi îngăduie să se prăbuşească, să dea realmente cu capul de ciment. Continuă să meargă cu paşi şovăitori şi la limita rezistenţei prin viaţă, încercând să facă ceea ce cred că trebuie să facă. Nu încearcă să descopere ce au nevoie cu adevărat, căci asta ar însemna să dea dovadă de un curaj pe care, în general, oamenii nu îl au. "

"Magia lucrurilor simple" este o carte plină de emoții: de la primele pagini am simțit o furie puternică care m-a măcinat apoi întreaga carte. Îmi este imposibil să înțeleg, să  îi găsesc justificări și să nu urăsc profund o mamă care decide din senin să plece singură și să își abandoneze cele două fiice,de șaptesprezece și nouă ani ... Oricare ar fi motivul care determină o mamă să ia o asfel de decizie, cu siguranță nu o face vrednică să se numească mamă ... mamele își dau viața pentru copiii lor, nu-i abandoneză!
Estelle Laure ne  oferă o descriere clară a realității dure cu care Lucille trebuie să  se confrunte  zi cu zi , care afectează , de asemenea , pe  mica ei sora Wren. Scriitoarea tratează cu o  măiestrie incredibilă subiecte , cum ar fi abandonul, fragilitatea, dragostea și prietenia, încât cititorul  deși nu poate ajuta , se identifică cu Lucille și empatizează  cu ea.
Concluzia: "Magia lucrurilor simple" este  ca o gură de aer proaspăt într - o vară fierbinte. Un roman pentru toți cei care își pierd vreodată speranța,  și care ne amintește că , chiar și cel mai mic gest poate aprinde flacăra necesară pentru a demola tot pesimismul sufletului. Un roman profund și emoționant, creat de stiloul unui autor capabil să  mă facă  să visez cu cuvintele sale , care curg poetic în mod constant . O poveste grea, dar plină de îngeri și speranță. Familie, prietenie și apoi, mai presus de toate, de dragoste.

8 comentarii:

 1. Ce frumos sună. Chiar cred că am nevoie de o astfel de lectură! Mulțumesc mult pentru recomandare, scuză-mi absența de pe blog. Clasa a douăsprezecea, presupun că-ți dai seama! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o carte perfecta pentru aceasta perioada!
   ...Stiu cum este in an terminal la liceu.
   Multa bafta!

   Ștergere
 2. Interesantă recenzia! Felicitari! Am si eu in plan sa citesc cartea asta cat de curand!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc Geo!Cred ca este inutil sa iti spun ca mi-a placut mult, de tot.
   " Magia lucrurilor simple" este o felie de viață, poate mai crudă decât suntem dispuși să credem, dar plină de iubire, speranță și dragoste de viață .O carte plina de învățăminte.

   Ștergere
 3. Wow! Asteptam o recenzie la aceasta carte :). Multumesc frumos.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost o adevarata delectare aceasta carte." Magia lucrurilor simple" este o carte care prezintă o poveste tragică dar lansează multe mesaje pozitive. Ea ne face conștienți de faptul că nu toți oamenii din jurul nostru sunt acolo doar pentru a ne arata cu degetul sau pentru că încerca să ne distrugă ... deoarece există și îngeri păzitori!
   Vă mulțumesc pentru vizita și comentariu !

   Ștergere
 4. Foarte tare recenzia ta! Mi-ai făcut poftă şi cred că mi-o comand şi eu! Lecturi plăcutee! :hug:

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. " Magia lucrurilor simple" este o carte cu personaje autentice, minunate, un complot interesant și un stil inteligent de scriere.Estelle Laure amintește cititorului că uneori lucrurile mici sunt cele care contează cel mai mult în viață.

   Multumesc pentru vizita si comentariu!
   Astept cu interes, impresiile tale despre aceasta carte .

   Ștergere