luni, 18 aprilie 2016

Angelica – Supliciul de la Notre Dame de Anne Golon
Ei bine , vă amintiți că, în primul volum, Angelica a ajutat la dejucarea unui complot împotriva regelui, și că a ascuns cu mult curaj cutia cu otravă?  Ei bine, în urma acestor evenimente a rezultat o busculadă de dimensiuni catastrofice!
Angelica, acum căsătorită cu contele de Peyrac, are un copil și toată lumea este fericită… Soții Peyrac merg la nunta regelui Ludovic al XIV – lea, iar Angelica este foarte entuziasmată de întâlnirile care vor avea loc la curte. Dar , în umbră , cineva conspiră pentru a scăpa de contele de Peyrac , care a fost arestat sub acuzația de vrăjitorie și închis la Bastilia. Angelica se refugiaza la sora ei Hortense , care nu o acceptă de bună voie, și în același timp se bazează pe sfaturile juridice al tânărului avocat Desgez (întotdeauna însoțit de câinele său Sorbona). În același timp, cineva încearcă să o ucidă chiar pe Angelica dar, în locul său, din greșeală, își pierde viața Margherita, o servitoare de încredere. După mai multe aventuri are loc procesul contelui de Peyrac, un proces complet denaturat și cu o sentință stabilită dinainte de proces: contele este astfel condamnat la rug pentru vrăjitorie în ciuda demonstrațiilor pe care le face avocatul Desgrez.
Mi -a plăcut această carte, nu am avut timp să mă plictisesc. Desigur,  Geofrey de Peyrac este într-o situație tristă iar Angelica, însărcinată cu al doilea copil, este în stare să mute cerul și pământul  ca să  îl salveze, dar problema cu care se confrunta  nu este o problemă mică , atunci când ea însăși este ținta dușmanilor, care au promis că vor scăpa de ea. Angelica se va folosi de viclenie și perseverență, de asemenea , una dintre scenele mele preferate din romanul este șiretlicul Angelicăi, când este întrebată de către fratele regelui cum preferă să moară . Am iubit , de asemenea , capitole cu privire la proces în care Desgrez, avocatul lui  Peyrac, încercă să își  apere clientul, cu toate că  împotriva contelui Peyrac toate forțele s-au dezlanțuit: conspirații, crime, martori falși .. . Cu toate acestea , Desgrez  asigură apărarea contelui Peyrac, demonstrând că acesta nu a fost un vrăjitor sau un colaborator al diavolului , deoarece experiențele sale includ știință, nu vrăji cu farmece și poțiuni!
Angelica este o femeie puternică și fragilă, în același timp, plină de contradicții în  comportament, uneori lipsită de etică, dar întotdeauna reușește să se ridice din nou. Geofrey , de asemenea, a fost remarcabil, curajos, sarcastic  cu  acuzatorii săi, nu se lasă  dominat , apărând chimia și știința iubirii  care  nu au fost opera diavolului ... dar vai, sfârșitul contelui Peyrac,  este tragic. Mi - a părut rău pentru Angelica, care știind    soțui ei  a fost  condamnat, merge să  îl vadă  pe călăul , pentru a diminiua durerea soțului ei . Acest volum , de asemenea , dedică un pic mai mult  timp copiilor Angelicăi, întâlnim figuri istorice (Ludovic al XIV - lea, Mazarin, Philippe d'Orleans si favoriții săi ca Chevalier de Lorraine, Henrietta a  Angliei ...) și chiar și după  ce Peyrac  moare, romanul rămâne interesant, din moment ce Angelica decide să își răzbune soțul și prin faptul că noi facem cunoștință cu cerșetorii din Cimitirul Inocenților, unde vom avea ocazia de a reîntâlni un personaj  al primului volum. La sfărșitul volumului,  o lăsam  pe Angelica, respinsă de propria sa familie , dar acceptată de către acești cerșetori.
Descoperim Parisul lui Ludovic al XIV-lea, în detaliu, ceea ce dă cititorului impresia de a fi cufundat în atmosfera din cartierele Parisului, deoarece, după luminile Parisului și strălucirea Luvrului , este  rândul să cunoaștem Curtea Miracolelor, unde duhoarea și hoți abundă. Ca atare, porțiunea din Cimitirul Inocenților este un punct culminant al acestui roman.
Concluzia: O o carte frumoasă , care este în același timp o poveste de dragoste și un roman istoric și social. Am urmat cu  plăcere aventurile Angelicăi, care ne provoacă să călătorim  de la Paris la Versailles. Principalele ingrediente: aventură, intrigi, personaje reale puse în scenă pentru a servi povestea și ritmul. Multe răsturnări de situație ne țin în suspans pe tot parcursul lecturii. Aștept cu nerăbdare să văd  ce se va întâmpla în continuare!

 Alte  recenzii care te-ar putea interesa:

2 comentarii:

  1. Nu am citit cartea, dar pare interesantă! Îți place Anne Golon?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu mult timp in urma am vazut o serie de filme numite Angelica. Inutil sa spun : mi-au placut foarte mult. Dupa ce am aflat ca sunt ecranizari ale unor carti de Anne Golon, mi-am propus sa citesc toata seria. Multumita ingerilor care se ocupa de colectia Carti Romantice , acest lucru cred ca va fi posibil.

    RăspundețiȘtergere