vineri, 15 aprilie 2016

Cartea Iubirii - Kathleen Mcgowan
An aparitie: 2011
Autor: Kathleen Mcgowan
Categoria: Literatura Universala
Editura: RAO
Nr. pagini: 572


Legătura dintre Isus și Maria Magdalena nu mai este un secret, deoarece jurnalista americană  Maureen Pascal a prezentat lumii conținutul Evangheliei scrise de Magdalena însăși. O revelație șocantă care i-a crescut faima, dar, de asemenea, i-a adus mulți dușmani printre cei care au dorit să  ascundă  în continuare aceste adevăruri incomode.
Acum un alt document ajunge în mod misterios în mâinile lui Maureen , un document semnat în secolul al XI - lea  de Matilda de Canossa. Scrisoarea se referă la un text prețios „Cartea Iubirii”, evanghelia sacră a lui Isus, scrisă de mână, și acel  document ar putea fi singura dovadă a existenței sale.
Captivată de perspectiva unei noi descoperiri extraordinare, Maureen cercetează  viața Matildei,  dar observă analogii stranii între propria poveste și Contesa îndărătnică. Cu ajutorul lui Berenger Sinclair, nobilul scoțian și partenerul său de cînd a făcut  cercetărea asupra Mariei Magdalena, Maureen va urma un traseu care șerpuieste prin Mantua, Roma și sudul Franței, interpretând semnele lăsate pentru ea  o mie de ani în urmă. Dar drumul pe care îl străbate, este presărat de  multe capcane, deoarece „Cartea Iubirii” este tentantă pentru mulți, mai ales pentru cei care au toate motivele să o  dea  uitării pentru totdeauna.
În „Cartea Iubirii”, autorul creează un complot care imbină iubirea hierogamică din  vechile povești celtice cu povestea de dragoste dintre Magdalena și Iisus, inteligent camuflată de biserică timp de două mii de ani. Nu este o abordare unică, deoarece hierogamia ca ceremonie de înălțare spirituală a iubirii este, de asemenea, exploatată de Dan Brown, în Codul lui Da Vinci.
Personajul cel mai interesant din „Cartea Iubirii”  nu este Maureen personajul principal, ci  persoana pe care ea o investighează: contesa Matilda de Canossa, o femeie care a existat cu adevărat și a sprijinit pe Papa Grigore al VII-a, cât timp și-a exercitat funcția. Matilda a trăit într-o perioadă politică foarte tulbure , când conflictul dintre papă si regi era foarte puternic, conflict care a pornit  în urma refuzului  exprimat de regi de a se recunoaște vasali ai bisericii. Grigore al VII lea și Henry al IV lea, care a ajuns să fie excomunicat, au  fost implicați în  lupte interminabile care au devastat Europa. Matilda este o contesă razboinic,  din secolul al XII-lea, o femeie care a luat armele și  a condus soldați  în lupte, iar aceasta este o  poveste care vorbește despre ea. Ea dezvăluie o femeie curajoasă și pioasă fidelă principiilor sale, cele ale Ordinului.  
Combinând povestea reală și puțin cunoscută a contesei Matilda cu cercetarea lui Maureen, cufundată în misterele labirintului și frumoasa poezie a Cântării Cântărilor, acest roman extraordinar urmeaza doua eroine uimitoare ale căror vieți se unesc prin secole.
Conluzia: Suntem antrenați într-o aventura cu farmec ezoteric, plină de suspans si mister. O carte frumoasă pe  care o  recomand!

Ceea ce mi-a plăcut:
      Ø            Povestea în sine , care abordează un subiect sensibil, dar tratat într - o manieră
               perfectă       
      Ø            Simplitatea cu care scriitoarea discută despre religie 
      Ø            La sfârșitul volumului,autoarea,  explică modul în care a efectuat cercetarea ei,     care    este     
              certificată sau nu. 
 Alte  recenzii care te-ar putea interesa: 

4 comentarii:

 1. O recenzie interesantă, o carte cu un subiect incitant. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc Geo!
   Cartea face parte din trilogia dedicata de autoare Mariei Magdalena. Acest roman este continuarea primului volum, Cea Asteptata, iar ultima parte a trilogiei se numeste Printul Poet.
   Cartea iubirii este un roman inchinat iubirii de orice fel.Este o carte foarte frumoasa pe care o recomand din inima!

   Ștergere
 2. Mă incită seria aceasta despre care ai tot vorbit. Cred că o să-mi placă! De trecut în wishlist!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ti-a placut „Codul„ lui ... Dan Brown , cu siguranta o sa iti placa si aceasta trilogie!

   Ștergere