sâmbătă, 23 aprilie 2016

Prințul poet - Kathleen McGowan


An aparitie: 2014
Editura: RAO
Nr. pagini: 432


" Prințul Poet "  este al treilea roman  scris de Kathleen McGowan despre Maria Magdalena, Ordinul Sfântului Mormânt, Mareen Pascal și prietenii ei.
După ce am călătorit în miticul Ierusalim și  am  aflat despre relația revoluționară dintre Isus și Maria Magdalena, am început , alături de Maureen, o căutare asiduă a învățăturilor pe care Isus le-a dat lumii și a trebuit să le ascundă pentru a  le proteja de persecuția distructivă a Bisericii Catolice. Acum, în a treia carte, după ce am descoperit mai  multe povești de dragoste și  am cunoscut culturi clandestine în afara societății politice  globale, suntem catapultați direct în perioada Renașterii, la Florența. Maureen Pascal,  are din nou viziuni care  ne-au purtat de  această dată pe urmele lui Lorenzo Magnificul și faimoasa familie de Medici.... Familia de Medici sunt succesorii unei moșteniri eretice pe care au primit-o pentru  că sunt urmașii lui Isus și  ai soției sale, Maria Magdalena. Mai presus de toate,  ei fac parte din  Ordinul Sfântului Mormânt,  care urmează calea iubirii. Învățăturile exacte ale ordinului sunt definite doar vag;  dar ceea ce  am înțeles  clar este că Papa cu siguranță nu era de acord cu acestea. Din punct de vedere teologic, ceea ce am descoperit despre Ordin este clasic gnostic (adică Isus căsătorit cu Maria Magdalena, evanghelii secrete, cunoștințe ascunse, heiros-gamos sau sufletele înfrățite), care este un amestec sincretic de păgânism și creștinism.
Familia Medici a fost întotdeauna ca un magnet pentru mine, pe lângă Borgia. Și , văzând că acest volum a gravitat în jurul lui Cosimo și   a fiului său , Lorenzo, prezentat în toată gloria lui, am fost profund impresionată. Am fost fascinată și de de arta, arhitectura, cultura Renașterii si povestea spusă de  Kathleen McGowan. Paginile romanului sunt pline de povești despre figuri istorice reale, inclusiv: Lorenzo de Medici, Botticelli, Donatello, Leonardo Da Vinci, și Michelangelo. Întrețesute în povestea complicată sunt interpretări ale unor capodopere  care se găsesc în  cele mai mari muzee publice ale Europei.  Un amestec de informații concrete și existența unor societăți secrete fictive, profeții vechi și creștinismul eretic vor captiva chiar și cititorul cel mai sceptic.
Concluzia: Cartea mi -a plăcut și nu a dezamăgit așteptările mele. Puteți vedea că autorul  a regândit în detaliu fapte istorice  și a inclus povești despre intrigi politice și religioase, mari iubiri ascunse de necesitate, imortalizate în picturi și sculpturi , care sunt încă admirate de vizitatori din întreaga lume.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa:


" Prințul Poet "  mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi .
                                      

2 comentarii:

  1. Oh, aceleași gusturile selecte le ai, Ely! :) Mă bucur să văd asta. Rao rămâne, tind să cred, editura ta de suflet, nu? Lecturi frumoase!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Editura RAO este si va cred , multa vreme, editura mea preferata.Incerc sa pun mana pe toate noile aparitii.

    RăspundețiȘtergere