duminică, 1 mai 2016

Cei 100: Ziua 21 - Kass Morgan
An aparitie: 2016
Autor: Kass Morgan
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Young Adult
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 263
Titlu Original: Day 21

Al doilea volum al trilogiei “Cei 100“ îmi amintește mult de serialul de televiziune Lost. A cu excepția faptului, desigur, că nu este vorba despre un accident  aviatic,  ci despre o  navă spațială   ...
Autoarea a ales să-și reia povestirea exact acolo unde a lăsat-o la sfârșitul primului volum. Alegere care ar putea părea îndrăzneață, deoarece ridică o problemă majoră:  este posibil ca cititorul să  fi uitat momentele-cheie ale complotului și să se  simtă pierdut uneori? Ei bine, nu, pentru că Kass Morgan dovedește că stăpânește perfect povestea ei. Deci, ea știe exact unde să pună câteva cuvinte, alese cu grijă,  pentru a permite cititorului să își reamintească principalele evenimente ale volumului 1. Kass Molrgan ne duce cu ușurință în universul său intrigant impregnat de multe mistere,  unde suntem captivați foarte repede de evenimentele din acest al doilea volum.
La fel ca în Cei 100“primul volum , redescoperim cele două universuri paralele create de autoare și cu  plăcere observăm că Morgan, aprofundează  în continuare bazele acestor două universuri. Acest lucru îl face folosind mai multe flashback-uri, dezvaluind treptat scenele cruciale pentru avansarea complotului   și dezvoltarea universului narativ. Într-adevăr, aceste flashback-uri contribuie nu numai la aprofundarea și dezvoltarea universului,  dar  dezvăluie și  complexitatea personalităților pe care le au personajele.
Astfel, ne întâlnim în acest al doilea volum,  cu aceleași personaje ca  și în primul volum, cu unele excepții.  Un aspect pozitiv este că  autoarea adâncește tot mai mult caracterul, psihologia fiecărui personaj și acest lucru le face mai atractive. Toate personajele sunt mai complexe și, prin urmare, mai umane, ne simțim mai aproape de ei, le înțelegem mai bine și ne scufundăm deci mai ușor în aventură cu ei.
Un personaj care mi-a plăcut, este Wells. Acesta este un personaj puternic atât fizic, cât și psihologic, și  este foarte curajos. Un personaj pe care ne putem baza în orice moment și nu ar trebui să renunțe  să mai fie de lider al celor 100 numai  pentru faptul că el este fiul cancelarului coloniei. Wells se dezvoltă foarte mult  ca personaj în acest al doilea volum, este mai matur, mai atent, el crede  în  viitorul comunității și gestionează toate conflictele minore care există cu tact și inteligență. Îmi place foarte mult de el și sunt fericită că reușește să găsească un echilibru în acest al doilea volum, deoarece merită să se gândească un pic și la  sentimentele sale personale.
Bellamy și Clarke sunt cele două personaje pentru  care am simțit cea mai puțină afinitate. Cu toate acestea, faptul că acestea sunt mai detaliate decât în ​​primul volum le face mai duioase.  Flashback-urile care  îi privesc, ne permit să îi  înțelegem mai bine și să ne concentrăm un pic mai mult pe ele. Uneori mă exasperează  cu starea lor de spirit sau reacțiile lor, câteodată, imature. Este însă un duo care a devenit duios pentru mine peste pagini, un cuplu a cărei evoluție ar trebui să fie interesantă de urmărit în volumul următor.
Cel  mai important personaj secundar este Sasha. Și trebuie să mărturisesc că acesta este un personaj de care mi-a plăcut imediat. Misterioasă și intrigantă, Sasha este un personaj care ridică multe întrebări, iar această aură de mister  o face chiar mai irezistibilă. Îmi place foarte mult acest nou personaj.
Acest al doilea volum din trilogia „Cei 100” are un ritm uimitor, pur și simplu. Întorsaturile și revelatiile sunt legate într-un ritm frenetic și, deși unele constatări sunt previzibile, nu este o problemă, deoarece întregul este cu adevărat foarte captivant. Descrierile sunt interesante și nu au prioritate față de narațiune, ci mai degrabă ea o îmbogățește cu subtilitate. Dragostea si moartea coexistă, oferind multe răspunsuri la întrebările noastre, care, prin urmare, au ca scop să ne lase fără cuvinte, până la publicarea celui de al treilea volum... Sfârșitul este, de asemenea, plin de emoții și prevestește un al treilea volum la fel de exploziv ca acesta.
 Concluzia: Mi-a placut acest volum exploziv, plin de surprize și promisiuni pentru viitor Un al doilea volum bogat în revelație, cu personaje fantastice și bine scris.
 Alte  recenzii care te-ar putea interesa: 

8 comentarii:

 1. Ce frumos sună! :) Îmi place coperta, drept să-ți spun. Mulțumim pentru recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din cate stiu, exista si serial realizat dupa carti. Nu l-am urmarit, dar din cate am inteles, este mai bun decat cartile.

   Ștergere
 2. Interesant :) În curând sper să pot citi și eu ambele volume. Felicitări pentru recenzie :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Normal ca este interesant. Tot ce propun eu este interesant!:)) Glumesc :D
   Sunt sigura ca le vei citi, cand le va veni randul, pentru ca din cate stiu, esti fan al genului fantasy/ distopic/si al ed. Nemira.

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 3. Suna bine recenzia. Tot zic sa-mi iau si eu cele doua volume, si de fiecare data amân...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trilogia are toate ingredientele necesare sa placa: minciuni, trădare, secrete, revelații, relații, iubire ...Daca iti place un climat apocaliptic, sau chiar distopic, oprește din ceea ce faci și să încercă să afli mai multe despre Cei 100. Euam făcut -o și nu regret.:D

   Ștergere
 4. Waaa, ce faină e recenzia, foarte captivantă! Trec cartea pe listă! ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ca sa intelegi ce se intampla, trebuie sa citesti si vol 1-Cei 100-. Iti recomand aceasta trilogie, doar daca iti plac romanele de aventuri, SF sau Young Adult.

   Ștergere