sâmbătă, 28 mai 2016

Avocatul Din Limuzină - Michael Connelly
An aparitie: 2014
Editura: RAO
Nr. pagini: 400


De-a lungul anilor, am văzut la televizor multe thrillere cu fundal juridic, de care am fost întotdeauna fascinată. Perorații, urmăriri penale, avocații apărării la costum și cravată, anchete complicate, indicii misterioase, toate  destinate să ne însoțească în călătoria dificilă pentru a descoperi adevărul.
În ceea ce privește romanele care aparțin  aceluiași gen, în schimb, am avut întotdeauna o mică  îndoială că nu sunt tipul de cititor care le poate aprecia la adevărata lor valoare. Din fericire, cu toate acestea, așa cum se întâmplă adesea, după primul capitol din  roman nu am  mai putut lăsa cartea jos. O să fiu sinceră, la început mi-a luat ceva timp pentru  ca mintea mea să se adapteze la fluxul neîncetat de imagini descrise de autor.  Probabil acest lucru s-a întâmplat deoarece nu sunt obișnuită să gândesc ca un avocat sau pur și simplu nu cunosc detaliile tehnice ale legii. Dar, imediat, după ce am înțeles despre ce este acest roman și cum va evolua complotul, am fost catapultată într-un univers paralel plin de intrigi, trădare, un Lincoln negru parcat în fața instanței și bărbați în costume fără scrupule, gata să își apere clienții de acuzații, iar discursurile lor sunt în măsură să ne convingă de nevinovăția acestora. Michael Connelly este un maestru la asta. Patru sute de pagini în care toate detaliile sunt perfect plasate în locurile potrivite, poziționate astfel încât să fie descoperite de către cititor sub îndrumarea înțeleaptă a unui autor care nu lasă nimic la voia întâmplării. Totul este ca o pata de culoare intensă, dar cu limite neclare, ceea ce duce la epilogul romanului cu o precizie chirurgicală și foarte simplu de manevrat.
Cu acest roman, m-am întâlnit pentru prima oară  cu celebrul avocat de apărare Haller și deși nu au citit romanele anterioare cu  Harry Bosch, am fost fascinată de fluxul narativ și personalitatea complexă a lui Mickey Haller. El știe cum să fie fermecător, curajos, dar și sentimental. Limba lui este ascuțită ca un ac de păr și mintea lui ascuțită ca lama unui cuțit. Nimic nu scapă atenției lui, este ca un animal de pradă  care își urmărește prada. În  romanul "Avocatul din limuzină" trebuie să apere un om bogat, Louis Roulet,  de o acuzație de viol și tentativă de omor a unei  prostituate. Nimic nu este ceea ce pare și Haller va trebui să  găsească un echilibru între viața  sa profesională și cea  personală. Din momentul în care începe să  schițeze apărarea clientului său declanșează un mecanism irezistibil din care cititorul nu poate scăpa. Într-un cuvânt, imaginează-ți  că mergi printr-un tunel într-o anumită direcție  pentru a ajunge în cele din urmă la lumină. Asta e modul în care te vei simți lecturând “Avocatul din limuzină”  !

Portret de avocat - Mickey Haller


Michael "Mickey" Haller este avocat și lucrează în Los Angeles, pe cont propriu și își face publicitate în Pagini aurii, iar clienții lui sunt drojdia societății: profitorii, prostituate, bande de motocicliști ... și chiar criminali. Nu-i pasă dacă clienții lui sunt vinovați sau nu, ci  numai dacă pot plăti și dacă el este capabil să îngroape dovezile și să semene  juriul îndoială rezonabilă. Pare că nu are probleme să întindă capcane, să mintă, să facă tot ce trebuie pentru a câștiga. Biroul său real este pe bancheta din spate a unui  Lincoln, mașina lui. Condus de un fost pușcăriaș se deplasează de la o instanță la alta din Los Angeles, maximizând astfel timpul. Un anchetator îl  ajută să pregătească cazurile.
Tatal lui a fost J. Michael Haller, un celebru  avocat în anii '50 și '60, de asemenea, tatăl detectivului Harry Bosch. A fost căsătorit cu Margaret McPherson, alias Maggie McFierce cu care are o fiică. El a fost, de asemenea, căsătorit cu Lorna Taylor, în prezent, cea care îl ajută să își  organizeze documentele. Locuiește în Fareholm Drive, lângă Laurel Canyon, într-o casă pe care  abia  și-o poate permite. Ii place sa asculte rap precum clienții lui: Tupac, Dr. Dre. 

“Avocatul din limuzină” mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi .

6 comentarii:

 1. Super recenzia, Ely! Felicitari. Pana si pe mine ma tenteaza!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceasta este una dintre cele mai bune cărți pe care le - am citit în ultimii ani. Ea a avut totul .... suspans, acțiune, dramă , mister etc. În încercarea de a dovedi nevinovăția clientului său, Haller deschide o adevărată cutie a Pandorei...

   Ștergere
 2. Imi place recenzia si cartea pare destul de ok.
  Te tuc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este un thriler juridic veritabil, cu strategii, trucuri și mărturii contradictorii. Daca iti place genul este perfect sa uiti pentru cateva ore de realitate.
   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 3. Cartea asta cu siguranta i-ar placea mamei mele. Poate ii fac un cadou.
  Ai o leapsa de la mine http://intheheartofthewords.blogspot.ro/2016/05/leapsa-liebster-award.html

  RăspundețiȘtergere