joi, 12 mai 2016

Sabriel - Vol. I Din Trilogia Vechiul Regat - Garth NixAn aparitie: 2007
Autor: Garth Nix
Categoria: Literatura Universala
Editura: RAO
Nr. pagini: 416


“Sabriel”, scrisă de Garth Nix  spune povestea unei adolescente care învață la colegiu Ancelstierre în Noul Regat, o societate avansată, unde magia nu  are un rol activ. Dar,  dintr-o dată, tatăl său, Abhorsen, dispare, iar Sabriel va trebui să se aventureze în Vechiul Regat, un regat plin de magie în care tehnologia nu funcționează, pentru a merge să îl  salveze. Tatal lui Sabriel este Abhorsen, acesta este titlul care este dat unei persoane a cărei sarcină este de a călăuzi morții dincolo de Poarta a IX - a pentru moartea finală, iar când Abhorsen dispare, Sabriel va trebui să lupte  cu morții și alți dușmani, în scopul de a îl  salva pe  tatăl său .
Aceasta este prima carte dintr-o trilogie. Începutul este foarte lent, deoarece explică cum este folosită magia în  Vechiul Regatul. Autorul ne învață elementele de bază ale magiei și chiar dezvăluie puțin din modul în care a fost construit universul , dar  ne spune foarte puține despre el. Garth Nix dezvolta aici un univers interesant și original și ne poartă în zone îndepărtate, populate de creaturi  care mai  de care mai înspăimântătoare ! O lume perfectă comparabil cu a noastră, dar granița lor de nord este marcată de un zid gigantic. În spatele zidului, există Vechiul Regat, țara magică  în care electricitate, armele de foc și sobele cu gaz  - nu functionează...
Povestea este originală și stilul autorului m-a facut literalmente să devorez paginile. Personajul principal, Sabriel este o fată puternică, independentă și știe cum să  facă față pericolelor  pentru  cei dragi: Îmi place. În cele din urmă o fată care nu are nevoie să fie protejată de un personaj de sex masculin, dar romanul nu este lipsit de romantism, dar acesta este o poveste de  fundal și nu ocupă mult spațiu, doar suficient pentru a satisface dorințele noastre, dar nu prea mult.
În ceea ce privește personajele, ele nu sunt foarte numeroase. Sabriel, eroina, a crescut într - o școală  internat și a moștenit toate darurile magice ale familiei sale. Curajoasă ea nu ezită să se confrunte cu cele mai rele creaturi pentru a îl  salva pe tatăl său. Mi -a placut mai ales un anumit personaj: Mogget, o creatură magică , servitor a lui  Abhorsen,  care  trebuie să i se supună în orice fel.
Finalul a fost uimitor, tensionat și interesant. Călatoria lui Sabriel în fascinanta lume a Vechiului Regat este doar începutul unei aventuri de neuitat, plină de mister, suspans și magie. Sabriel este o carte ideală pentru cei care doresc o aventură într - o lume îndepărtată plină de magie și mister, cu o nouă cosmologie și mitologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu