duminică, 18 aprilie 2021

Farul cu secrete - Santa Montefiore
Autor: Santa Montefiore

Editura: Litera

Data aparitie: 2021

Pagini: 416

 

 

O arte frumoasă, doar puțin previzibilă. Personajul principal este Ellen, o femeie de treizeci de ani care decide să se despartă de viața „perfectă” din Londra și să o viziteze pe mătușa ei până acum necunoscută - Peg în Irlanda. Peg este sora lui Madelaine, Lady Trawton, mama lui Ellen, care, dintr-un anumit motiv, și-a păstrat familia în secret de-a lungul anilor. La sosirea la Connemara, Ellen este surprinsă că a găsit-o nu numai pe sora secretă a mamei sale, ci și pe cei patru frați ai ei și familiile lor.

Complotul este construit după un scenariu  tipic unor astfel de romane. De obicei, tiparul este același - personajul principal fuge de viața ei pentru că cineva a murit sau pentru că nu știe ce vrea și merge într-un loc liniștit asociat familiei sale, pe care nu l-a cunoscut până acum.

Acțiunea are loc pe două planuri. Există un mister pe care Ellen decide să-l dezlege și aceste fire sunt împletite. Secretul este legat de farul în care a murit o tânără în urmă cu câțiva ani. În unele capitole, spiritul acestei femei este cel care povestește evenimentele. Fantoma lui Caitlin a rămas în același loc după moartea ei, pentru a veghea asupra copiilor și a soțului Conor și pentru a împiedica iubitul ei să se îndrăgostească de altcineva. Există, de asemenea, o a doua enigmă și are legătură cu mama lui Ellen.

Nu mi-a plăcut deloc tema fantomei lui Caitlin - la început a fost geloasă și răutăcioasă, apoi s-a schimbat brusc ... Foarte enervant. Mi-a plăcut cel mai mult povestea de dragoste a lui Ellen și a lui Conor, deși dragostea lor s-a „dezvoltat” puțin prea repede. Și, desigur, sfârșitul romanului nu ar fi putut fi un final mai fericit decât a fost. Mă așteptam la un roman cu un mare secret în fundal, și am obținut o poveste de dragoste tipică..

Este un roman ideal pentru cititorii care  iubesc  atmosfera  castelelor vechi,  cărora le plac poveștile de dragoste, dar și pentru cei care vor doar să se relaxeze cu o carte.

Un comentariu: