sâmbătă, 19 noiembrie 2016

TAG: Cina Literară


Ce ar fi  dacă ai putea fi gazda unei petreceri la care oaspeții  sunt personajele tale preferate?  Cineva  a avut această idee și  Roxi m-a invitat să raspund la un TAG  numit Cina literară, format din zece întrebări despre personajele pe care le-aş invita la  o cină…literară. 
    1. Un personaj care poate / vrea să gătească
Jonathan Lempereur din "Chemarea îngerului". Un fost bucătar de clasă mondială nu poate  decât  să încante papilele noastre gustative!

2. Un personaj care are bani să plătească  cina.
Desigur, eu sunt gazda, dar cum plata ei nu intră în planurile mele, investiția vine de la Gabriel Emerson  din trilogia lui Gabriel (autor Sylvain Reynard) pentru că are mulţi bani și este specializat în Dante , astfel încât conversația va  fi instructivă, deloc plictisitoare, și  imi poate şopti citate la ureche:)))).

3. Un personaj care poate provoca o scenă
Oricine a citit o carte  sau  o serie cu Sherlock stie  că poate cauza multe. Atenție! Dacă planificați o cină pentru a ascunde un cadavru în grădină, mai bine renunţaţi, Sherlock Holmes știe tot!!!
4. Un personaj care este foarte popular.
Robert Langdon, profesor celebru de simbolistică la Harvard, popular pentru toate misterele  în care a fost implicat în cărțile lui Dan Brown. Extrem de inteligent, cu siguranță  poate  descoperi un nou mister în  simbolurile feţei de masa. :D


5. Un personaj amuzant.
 Tyrion Lannister, fără îndoială. sarcasmul său și umorul negru întotdeauna m-au făcut să râd și cu siguranță că oaspeții s-ar distra cu conversațiile sale intelectuale.

6. Un personaj negativ
Acestă invitaţie  merge direct la Joffrey. Este unul dintre personaje negative pe care le  urăsc cel mai mult, împreună cu Dolores Umbridge(Harry Potter). Cu toate acestea, Joffrey are o aroganță și o prostie atât de mare, încât şi-a câștigat dreptul la această invitație.7. Un cuplu (nu trebuie să fie romantic)
  Aș trimite invitaţia la Elizabeth și dl Darcy, pe care i-aş întreba cum  a fost  viața de după căsătorie. Ar fi imposibil să se organizeze o masă fictivă fără a invita acest cuplu legendar!


8. Un erou sau  o eroină
Lisbeth Salander (saga Millenium). Lisbeth nu are super puteri, este doar Lisbeth (fata super-talentată). eroina mea preferată, deoarece, chiar dacă este uneori fragilă, ea reușește să iasă din orice situație. Imaginaţi-vă discutia  spumoasă dintre Lisabeth şi Sherlock Holmes….


9.  Un personaj subapreciat.
Hades din  Percy Jackson și Olimpienii. Bietul om a fost trimis să răspundă de  lumea interlopă, el a fost mereu în umbra fraților săi , chiar dacă este cel mai mare.

10. Un personaj la alegere

Oh la la! Ce dilemă! Cred că invitaţia merge la  Marius, unul dintre cei mai în vârstă vampiri din Cronicile Vampirilor de Anne Rice, din moment ce el a fost născut în anul 30 î.Hr.. Un personaj care a trăit  atât de mult ar trebui să fie interesant!


11. Un loc pentru cină
Sala Mare de la  Hogwarts (Harry Potter)
Să ne imaginăm cina de vis sub acest acoperiș!

Iar tu,  pe cine  ai invita? Avem un oaspete comun? Spune-mi!


Provoc la rândul meu pe:
Evident că oricine poate lua leapșa, dacă  își dorește.

6 comentarii:

 1. Vaii, nici eu n-o suport pe Dolores Umbridge! :)) Mai ales în film, mi se pare atât de încrezută și mi se pare că i-au ales foarte bine îmbrăcămintea și tot decorul.

  Mă bucur tare mult că ai făcut și tu tagul, o să-ți mai dau când o să mai am ocazia! Pupicei și lecturi frumoase! >:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. a fost amuzant.. am taiat, am schimbat si abia cand am adaugat fotografiile, am realizat ca am ales aproape numai personaje masculine ca invitati:)))
   Multumesc pentru tag, vizita si comentariu! :D

   Ștergere
 2. Aiaiaiaiaa!
  Super tag, iar locul pe care l-ai ales pentru cina e foarte magic.
  Pupici♥

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi. A fost foarte greu sa aleg un loc care sa cuprinda atatea personalitati puternice :D M-am gandit ca daca se intampla ceva, Harry Poter va rezolva:)))
   Imbratisari♥♥♥

   Ștergere
 3. Misterele din modelele feței de masă =)))))))) Asta chiar a fost amuzant.
  Dar văd că tag-ul acesta devine tot mai popular! Trebuie să-l fac și eu. :D
  Lecturi frumoasee!

  RăspundețiȘtergere