miercuri, 2 noiembrie 2016

Fratele Grimm - Craig Russell


An aparitie: 2007
Autor: Craig Russell
Categoria: Carti thriller
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384“Fratele Grimm” este un roman  politist care are ca un punct de plecare basmele culese de Frații Grimm. Este cunoscut faptul că aceste relatări  sunt diferite de versiunea îndulcită Walt Disney. Diferitele versiuni de basme au fost povești  care alertau și avertizau,  poveşti care condensau înțelepciunea populară și ,de asemenea , temerile lor. Sensul lor real este ascuns și a fost dezbătut timp de secole. În acest roman polițist basmele sunt bine introduse în complot, marcând geneza unei serii de crime care au loc în Hamburg. Jan Fabel(bine, o anagrama a cuvântului fabulă, Russell  este amuzant)  si echipa sa vor trebui să folosească toate resursele de care dispun și mintea lor  pentru a se confrunta cu acest criminal psihopat. Un profesor, un scriitor și  un ex-iubit par a fi principalii suspecți ai acestor crime. Pot ei, Fabel si echipa sa,să gaseasca dovezi pentru a incrimina pe unul dintre ei complet? Vor preveni mai multe decese? Sau se vor prăbuși sub presiunea cazului și pierderilor recente din  echipa? Ce  doreşte să demonstreze criminalul?
Deşi cartea ca un întreg este uluitoare ceea ce m-a fascinat cel mai mult a fost construcția narațiunii și cercetările despre  simbolistica basmelor și modul în care acestea pot fi percepute de societatea noastră. Spre deosebire de primul volum, personajele sunt mai bine definite, descoperim personalitatea lor pe masură ce cresc. Grupul lui Fabel este eterogen, combativ și  bine sudat, cu toate că toţi suferă  după moartea violentă a unuia din membri în timpul unei misiuni anterioare.
Pe scurt: Am găsit această carte genială. Acesta ar trebui să captiveze pe cei care apreciază atât thrillerele cât şi  lumea basmelor şi simbolistica lor. Acest roman face parte dintr - o trilogie despre poliție, mituri scandinave și credințe. Cei care s-au bucurat de volumul anterior nu vor fi dezamăgiți de acesta.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu