sâmbătă, 22 august 2015

Nici moartă, nici angajată - Maryjanice Davidson

An aparitie: 2011
Categoria: Literatura Universala
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 288


Dacă ai crezut dintotdeauna că vampirii sunt creaturi periculoase, fără cel mai mic simț al  umorului și simț estetic, atunci ... gândește-te mai bine...  Imaginează-ți o femeie pe nume Elizabeth Taylor, frumoasă, știe totul despre pantofi , dar care  într-o zi este atacată de cineva necunoscut și devine vampir. Chiar mai rău, sfârșește prin a deveni regina vampirilor. Da, asta e povestea  reginei Betsy. O regină foarte specială, deoarece își bate joc de politică și nu o interesează soarta supușilor ei. Departe de a fi un vampir însetat de sânge și de putere, tot ce dorește este să își cumpere pantofi frumoși.  
Betsy nu acceptă poziția de regină a vampirilor sau viața ei ca vampir și decide să își caute de lucru. Însă cineva din oraș a început să ucidă vampiri și se pare că inamicii pun la cale un nou complot împotriva lui  Betsy ...
“Nici moartă nici angajată”  este al doilea volum dintr-o serie formată din 11 volume. Primul volum al seriei se numește “Nici moartă nici măritată”.
Încă o dată am râs la reacțiile și comentariile lui Betsy. Acestă eroină este extraordinar de amuzantă și a fost o plăcere să o urmez.  Supărată pe Sinclair ( soțul ei ),  folosește toate mijloacele posibile pentru a îl  denigra și ridiculiza. Relația ei cu Sinclair evoluează, chiar dacă ea neagă. El face totul pentru a o menține în viață și de a gestiona situația politica (si este destul de atractiv  în acest rol) iar ea face totul pentru a evita și  nega poziția de regină.
În această a doua carte a seriei, “Nici moartă nici angajată”, găsim multe dintre personajele întâlnite în  “Nici moartă nici măritată”, învățăm să le cunoaștem un pic mai bine, dar sunt introduse și personaje noi, toate bine definite. Vom afla mai multe despre modul în care lumea vampirilor este guvernată și ce se așteaptă de la Regina. Betsy are încă multe de învățat, dacă dorește să fie respectată de către supușii ei .
Un aspect interesant sunt schimbările de perspectivă. Naratorul se schimbă în anumite capitole ceea ce mi se pare foarte potrivit  pentru că asfel aflăm mai multe informații despre ce se întâmplă. Stilul de scriere este întotdeauna ușor, ritmic, fluid și ușor de citit. Revelațiile finale sunt neașteptate și am fost foarte surprinsă.
Concluzia: Toate ingredientele care au făcut să îmi  placă “Nici moartă nici măritată”  sunt reunite pentru a ne oferi o continuare a aventurilor prin care trece Betsy. Se citește foarte repede, în doar câteva ore, și cu siguranță nu este o carte plictisitoare. Povestea evoluează bine, promițând un al treilea volum excelent! Aștept cu nerăbdare să citesc despre noile peripeții ale reginei Betsy și sunt sigură că Betsy nu mă va dezamăgi.

Romanul Nici moartă, nici angajată mi-a fost oferit  de  librăria online Libris  pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi. 


12 comentarii:

 1. Aaa, ce drăguţ! Am în bibliotecă primul volum din serie, şi-l am de ceva timp. Acum mă simt mai impulsionată să-l citesc cât mai curând. Dacă e rost de umor calitativ, sign me up! :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o carte amuzanta, relaxanta, care te ajuta sa te deconectezi te tot ce este in jurul tau. M-am mai distrat asa mult cand am citit cartea Eu si Marley. Betsy este o vampirita cu care as putea fi prietena.Si eu am o chestie pentru pantofi:)) cat mai multi si în toate culorile daca se poate:))

   Ștergere
 2. Intr-adevar o serie amuzanta.Betsy e un vampir cu umor din plin.Tin minte ca mi-a placut si mie acest volum.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Betsy... e speciala.Mi-a placut ca este prietenoasa, zglobie, umana...Nu imi aduc aminte sa mai fi citit despre un vampir care abia asteapta sa bea ceai...nu mai zic sa fie inebunita dupa pantofi :D

   Ștergere
 3. Şi eu aş avea nevoie de o asemenea carte după o serie lungă de cărţi triste ^^
  Mersi de recomandare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca doresti o carte care sa te incarce de energie pozitiva,să te amuzi și relaxezi, cartea Nici moartă, nici angajată e alegerea potrivită. E simplă, ușor de parcurs, cu un stil alert, care te va prinde imediat.

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 4. Recent am terminat si eu acest volum. Intr-adevar este foarte amuzanta. Nu era pagina care sa nu-mi intipareasca un zambet pe fata. Ma intreb daca editura va publica si restul volumelor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar cam fi timpul sa publice un nou volum. Din 2011 cand a aparut la noi “Nici moartă nici angajată” a trecut ceva timp. Din cate stiu ( posibil sa stiu gresit) Nemira a abandonat doar o serie.Poate vom avea din partea lor o surpriza cat mai curand.

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 5. Am citit primul volum. M-a amuzat teribil. O parodie excelentă a cărţilor cu vampiri. Dacă ingredientele din primul volum se păstrează şi in acesta, este o recomandare ok pentru o carte de vacanţă, pentru relaxare şi amuzament chiar şi pentru cei care nu sunt neapărat fani ai acestui gen.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai rezumat in cateva cuvinte totul mult mai bine decat mine ,,o parodie,, .
   ...Da si in acest volum se pastreaza reteta de succes (daca pot spune asa) din primul volum. Este o carte simpatica ,perfecta pentru vacanta.

   Ștergere