sâmbătă, 2 ianuarie 2021

A treia voce - Cilla Borjlind, Rolf Borjlind


 An aparitie: 2020

Autor: Cilla Borjlind, Rolf Borjlind

Categoria: Literatura Universala

Editura: PARALELA 45

Nr. pagini: 432

 

Romanul este o continuare a „Mareei” care, din cauza referințelor dese, merită citită în prealabil.
„A treia voce” conține practic toate avantajele și dezavantajele volumului anterior. După un început lung, haotic, acțiunea începe să se lipească și devine mai ușor de citit. Probabil că ideea originală pentru complot nu a fost pe deplin utilizată. Nu sunt momente surprinzătoare, iar predictibilitat
ea în acest gen de literatură nu este un lucru pozitiv.
           Portretele psihologice subdezvoltate ale personajelor și relațiile dintre personaje nu sunt credibile. Atât Olivia, cât și Tom sunt clișee ale mai multor personaje pe care le-am văzut în mai multe serii polițiste. Olivia este tânără, frumoasă, are o origine exotică, fără prea multă vanitate, dar atrage atenția bărbaților oriunde merge. Toate celelalte femei de aceiași vârstă cu Olivia sunt strălucitoare, vulgare și exagerate, ceea ce este foarte iritant. Tom are peste 40 de ani, cu multă experiență, un suflet tulburat și un farmec misterios. Toate femeile cedează farmecului său.
             Cilla și Rolf Börjlind încep o poveste interesantă, dar se pierd în detalii și nu pot susține suspansul, transformând povestea în dramă. În ciuda ritmului destul de rapid al acțiunii, a legăturilor personajelor cu lumea pornografiei și a drogurilor, am fost iritată de dialogurile plate, de coincidențe ciudate, de cineva care a văzut sau a auzit ceva din greșeală.
           Nu a fost o carte care mi-a tăiat respirația, dar surprinzător, finalul nu a fost cel pe care mi l-am imaginat.

Maree inalta - Cilla Borjlind, Rolf Borjlind

2 comentarii:

  1. N-am citit primul volum, din păcate. Găsesc recenzia pe blog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa. O recenzie ampla, cum scriam inainte.:)) Am pus link ul mai sus.

      Ștergere