sâmbătă, 30 ianuarie 2021

Secretele din Strada Portului - Ann CleevesAn aparitie: 2015

Autor: Ann Cleeves

Categoria: Literatura Universala

 Editura: CRIME SCENE PRESS

Nr. pagini: 279

 

 

O femeie în vârstă, este înjunghiată în metrou în timpul orelor de vârf. Bună, muncitoare, plină de compasiune și amabilă. Și în același timp atât de misterioasă încât absolut nimeni nu știe nimic despre asta. Ce secrete avea Margaret?

Romanul „Secretele din Strada Portului”  este o poveste polițistă clasică, cu o o atmosferă tipică unui mic oraș britanic. Acțiunea se deschide cu o crimă, iar în paginile următoare putem vedea ancheta care scoate la iveală detalii despre trecutul și secretele victimei, precum și alte persoane implicate în caz. Putem observa rapid că aproape toată lumea încearcă să ascundă ceva. Cazul crimei este foarte neclar și este dificil pentru cititor să tragă concluzii. Nu există niciun motiv, toți au secrete și practic toată lumea este suspectă.

Ann Cleeves a reușit, de asemenea, să creeze personaje interesante, cu inspectorul Vera la cârmă. Vera Stanhope este o femeie de vârstă mijlocie. Îi place să mănânce bine și să ia o înghițitură dintr-o sticluță ascunsă și pare să-și conducă echipa cu o mână fermă. În ciuda severității sale aparente, are o inimă  bună. Ceilalți detectivi din romanul lui Ann Cleeves  sunt umbriți de Vera, autorul nu le acordă multă atenție.

Mi-au plăcut: complexitatea personajelor, narațiune fără grabă, umorul  fin. Acțiunea nu are loc foarte repede și pare să încetinească inutil în descrierile personajelor, obiceiurilor și locurilor. Și totuși, cu timpul, totul se dovedește a fi necesar și important pentru complot.

Trebuie să recunosc că ucigașul a fost bine ascuns, deoarece practic până la paginile de final m-am întrebat cine ar putea fi.  Recomand!

Un comentariu: