vineri, 8 ianuarie 2021

Casa papusilor - David Hewson


 An aparitie: 2015

Autor: David Hewson

Categoria: Literatura Universala

Editura: RAO

Nr. pagini: 455

 

Sunteți gata să călătoriți la Amsterdam?

 Anneliese, fiica de 16 ani a polițistului Pieter Vos, a dispărut. După cum puteți ghici cu ușurință, polițistul nu se ridică la înălțimea sarcinii, fiica rămâne dispărută și demisionează într-o stare nu prea bună. Și nimeni nu se miră ... Trei ani mai târziu, dispare o altă fată. Se pare că disparițiile sunt legate. Vos se alătură anchetei. Speră să-și recapete în cele din urmă fiica. Căci nu recunoaște în sinea lui că Anneliese poate fi moartă.
”Casa păpușilor”este o poveste interesantă, dar nu din primele pagini. Abia după ce am citit câteva capitole, am fost atrasă de Amsterdam, unde cele mai bine vândute nu sunt lalele, ci sexul și drogurile. Acest lucru se datorează în mare măsură complexității poveștii, care poate fi puțin copleșitoare pentru cititor, cel puțin la început.
             Personajele principale ale romanului sunt bine definite, dar le lipsește puțin originalitatea. Vos este, desigur, simbolul justiției, poartă haine uzate și trăiește pe o barcă. Laura este tânără, idealistă și oarecum creativă. Cel două personaje sunt schițate conform formulei poveștilor de succes cu detectivi. Pentru aceasta poveste mai avem un gangster bun, politicieni calculați și, bineînțeles, ticăloși. Există urmăriri, împușcături și răsuciri surprinzătoare. Așa cum se cuvine Olandei, avem și canale, biciclete și iarbă
            Per total, apreciez pozitiv această poveste și o recomand cu drag. Merită să faceți o călătorie literară la Amsterdam, prinzându-vă în această poveste foarte complicată în care nimic nu este ceea ce pare.

2 comentarii:

  1. Ce bine sună! Îmi plac maxim cărțile cu întorsături de situație și chestii neașteptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un thriller cu actiunea in Olanda, scris de un englez. Are toate ingredientele unui thriller bun.

      Ștergere