vineri, 23 decembrie 2016

Un băiat numit Crăciun - Matt Haig
An aparitie: 2016
Autor: Matt Haig
Categoria: Literatura Fantasy
Colectie: Nemi
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 272

O poveste magică și  un basm, plin de bunătate, dar mai ales plin de aventură!
Povestea lui Moș Crăciun,  când era mic, relatată de Matt Haig este o poveste diferită de cea obișnuită, pentru că de această dată accentul este  pus nu numai  pe tânărul care va deveni Moș Crăciun, dar şi pe elfi, cei care vor deveni ajutoarele sale. Autorul se concentrează asupra populației din Elfhelm, și spune o poveste  pe care până acum nimeni nu a spus-o vreodată .
Un punct forte al acestui roman este magia! Știţi, magia este întotdeauna în măsură să rezolve  anumite situații, uneori le complica desigur, dar în acest caz, povestea are chiar și un impuls magic. Autorul ne spune despre  vraja numită Drimwick, o vrajă a speranţei. Această vrajă îi ajuă pe cei care au un suflet bun și blând, o vraja care va fi de mare ajutor pentru Nikolas.
Dar să vorbim puţin despre complot.
Povestea spune povestea maturizării tânărului Nikolas, destinat să devină incomparabilul Moș Crăciun, și călătoria lui în țara elfilor în căutarea tatălui dispărut. Nikolas va fi însoţit în călătoria lui de  Miika,  un şoarece lacom,  și  renul Blitzen (care va deveni unul dintre  renii de la sania magică a lui  Santa). În ciuda călătoriei lungi şi a foamei care îl chinuie, Nikolas reușeste să ajungă la Elfhelm, satul elfilor din Nordul Îndepărtat , dar spre  deosebire de legendele care vorbesc despre elfi că sunt  mereu veseli, Nikolas descoperă în curând că ceva este greșit ...
Cu blândețe extremă, sensibilitate, și un pic de acțiune, Matt Haig reușește să creeze o nouă poveste pentru un personaj de acum bine cunoscut  tuturor! Personajul care apare în acest volum este bun la inimă, dar , de asemenea , foarte foarte curajos.

“O imposibilitate este o posibilitate pe care încă nu ai înțeles-o.”

Cum poate un băiat sărac ca Nikolas să devină faimosul Moș Crăciun? Aceasta este provocarea acestei poveşti magice imaginate de Matt Haig și frumos ilustrată de Chris Mould.O lume de zăpadă și creaturi fantastice care ne invită să credem în imposibil, care ne arată puterea bunăvoinței și a bunătăţii. O  poveste frumoasă,  care m-a făcut să simt vântul   rece al Finlandei  cum îmi biciuie faţa. Am tremurat alături de  Nikolas pe măsură ce complotul avansează si am fost învăluită de magia Craciunului ... Un roman  frumos, perfect pentru serile lungi de iarnă ...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu