joi, 22 decembrie 2016

Casa păpuşilor - M.J. Arlidge

An apariţie: 2016
Autor: M.J. Arlidge
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Fiction Connection
Editura: TREI
Nr. pagini: 426

Cu o eroina deja cunoscută pentru tăria interioară  cu care îşi înfruntă monștri cei mai intimi și cu un instinct natural de a face ceea ce este drept, "Casa păpușilor" este a treia carte dintr-o serie în care protagonistul principal este inspectorul  Helen Grace, și o nouă excursie în mintea unui criminal în serie.
Helen Grace este una dintre acele eroine care captivează cititorul, nu pentru că cititorul se identifică / suferă un transfer  de personalitate, ci mai degrabă acesta este impresionat de curajul cu care Helen  se confruntă  cu totul și toată lumea pentru ceea ce crede .
In "Casa păpușilor," provocarea pentru Helen Grace este  să se împărtă pe mai multe fronturi: un criminal în serie care alege femei tinere; inspectorul Ceri Harwood, șefa sa, care nu acceptă că nu are unicitatea rolului și încearcă să o distrugă pe Helen; și, în cele din urmă, Emilia Garanita, jurnalista care umblă mereu după  știri senzaționale.
Unul dintre aspectele cele mai izbitoare din acest roman, și care îl diferențiază de volumele anterioare este  accentul pus pe cei nevinovați, pe victime,  cei care  îşi văd rutina și lumea lor distrusă în mod neașteptat și fără nici un motiv aparent, temându-se pentru viaţa lor în fiecare clipă. Am apreciat modul în care victima principală  s-a identificat cu victimele anterioare, cu cei care cunosc  disperarea sa, si acest lucru s-a dovedit a fi o reflecţie a tuturor celorlalte in ciuda a  tot ceea ce a fost  diferit, înainte de situația extremă în care se află.
De asemenea, criminalul "de serviciu" este dincolo de standardul comun. Această creatură este pur și simplu nebun, deranjat într-un mod profund și, din nou, se referă la o traumă de familie, sobrietatea și convingerile sale sunt înfricoșătoare în nebunia lui, care în sine este atât de naturală.
Fundalul și motivația criminalului în serie sunt extrem de bine realizate - a făcut totul foarte credibil. Iar noua echipa a lui Helen este fascinantă - competitivitatea ofițerilor de sex feminin, care trebuie să lupte pentru a fi remarcate,  subalternul ei Loyd,  cel de-al doilea la comandă în echipă,  face totul pentru a obține aprobarea tatălui său.
Povestea este perfectă, ritmul alert, tensiunea neîncetată, și totul conduce la un punct culminant exploziv; mi-a fost dificil să pun jos cartea. Atunci când nu citeam, Ruby a fost în mod constant în gândurile mele  mi-a fost aproape frică că ceva s- ar întâmpla cu ea în timp ce eu nu  citeam.
În plus față de cele menționate, această carte abordează , de asemenea , aspecte legate de rețelele sociale și pericolele asociate acestora, insistând cu adevărat  pe tema familiei și monitorizarea atentă a multiplelor disfuncționalități și perspective ale acestui concept.
MJ Arlidge a creat o serie de personaje cu adevarat interesante, cu calităţi şi defecte. Helen Grace este un detectiv determinat, inteligent și frumos, cu un nas excelent pentru a descoperi ceea ce nimeni altcineva nu poate. Nu toată lumea este de partea ei și nu toți o înțeleg . Mi-a plăcut în special în relația ei cu ea DC Charlie, relațiile sale complexe cu Jake și interacțiunile  cu Daniel, tatăl îndurerat.
Sper ca editura  Trei va lansa cât mai curând urmatorul roman din serie , pentru că abia aştept să aflu ce i-a rezervat soarta inspectorului Helen Grace și ofițerilor de poliție din Southampton
  
Portret de detectiv -  Helen Grace
Helen Grace este inspector de poliție în Southampton, Anglia.
A crescut într-un cartier sărac din sudul Londrei. Şi- a făcut  rapid o carieră în poliție, este ambițioasă, îndatoritoare, dependentă de muncă, foarte profesionistă.  Îşi conduce echipa, cu o mână de fier, are grijă de ei personal și profesional. Ea știe cum să trateze cu superiorii săi.
Este înaltă, măsoară 1.80. Nu este căsătorită şi nici implicată într-o relaţie. Nu bea, nu fumează.


Alte  recenzii care te-ar putea interesa

“Casa păpuşilor” mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu