sâmbătă, 25 iulie 2015

Will Grayson, Will Grayson - John Green, David Levithan


Titlul original: Will Grayson, Will Grayson
Anul apariţiei: 2015
Nr. de pagini: 328


 John Green: un nume, o legendă. Un autor care te captivează cu  metafore sale. Un geniu care te face să râzi șiplângi. Am citit mai multe cărți de John Green și recunosc în  scrierile sale, capacitatea sa de a însufla viata in personajele sale.   Totuși, despre David Levithan,  nu știu nimic, dar mi-ar place să  citesc unul dintre romanele sale, pentru că scrisul lui, deși simplu, nu mă nemulțumește.
O carte despre chinurile adolescenței, căutarea identității, acceptarea de sine și acceptarea diferențelor care  afectează inima. O carte specială, diferită. Simbolul unei schimbări lente și treptate. Un duet în care alterneaza strălucit vocile  a doi băieți cu același nume în  certificatul de naștere.
Protagoniștii sunt: ​​Will & Will.

Will Grayson  primul (pe care îl numim Will # 1) locuiește în Chicago. El este un băiat care refuză să se implice în orice fel de relație și preferă să stea departe de viața socială. Este timid, rezervat și simplu. Duce o viață aparent obișnuită, cu prietenul său  gay Tiny Cooper. Tiny este un optimist, el vede mereu partea plină a paharului si ar dori alții  să poată face  același lucru. Tiny este cu siguranta cel mai amuzant personaj din toată povestea, precum și preferatul mea. Cei doi formează un duo unic. Prietenia lor este frumoasă și mi-a atins inima. John Green și David Levithan evidențiază faptul că prietenia înseamnă că trebuie să ierți și să accepți diferențele și defectele celuilalt.
Al doilea Will   trăiește, de asemenea, în Chicago, suferă de sindromul depresiv și nu este în măsură să recunoască homosexualitatea lui față de lume, nici chiar față de cea mai bună prietenă Maura. Nu are prieteni și este foarte negativ cu el însuși, dar în curând va trebui să dea piept cu realitatea.
"Dragostea este miracolul de zi cu zi."
Cu o poveste simplă despre adolescenți care încearcă să supraviețuiască  într-o societate plină de prejudecăți, John Green și David Levithan transmit prin  această carte un mesaj clar despre prietenie, gelozie, teamă de a fi motivul pentru distrugerea vieții cuiva, depășirea obstacolelor, iertare și înțelepciunea de a ne accepta defectele. Narată la prima persoană, prin două voci egale , Will Grayson, vom ajunge să cunoaștem viața a doi băieți  diferiți ca  personalitate, modul în care gândesc și cum văd ei lumea aceasta în care trăim. Avem  două povești, două argumente diferite, până când acestea două sunt interconectate din cauza unui eveniment neașteptat. Personal la început am empatizat mai mult cu Will Grayson a lui  John Green, pentru că celălalt a fost prea visceral și negativ pentru gustul meu, dar am ajuns să îmi placă și Will # 2. În ciuda negativității, trebuie să recunosc că  Will   a lui David Levithan este mult mai complex și bogat în ansamblul său.
Unul dintre lucrurile pe care mi-au plăcut la  această carte a fost modul de a distinge pe cei doi Will.  Capitolele care corespund lui Will # 2 (de Levithan) sunt caracterizate de lipsa totală a majusculelor, care ne ajută să știm despre ce  Will este vorba. El se vede pe sine ca o persoană mică, motiv pentru care  scrie cu litere mici.
Personajele sunt vii, incredibile și mai presus de toate, teribil de realiste. (Jane îmi amintește foarte mult de Alaska. ). Ele au fiecare un farmec  care le face adorabile . Urmărim necazurile, așteptările, gândurile, bucuriile și necazurile lor. Ei descoperă că viața poate fi roz, dar și  aspră și că prietenii și familia lor influențează foarte mult acest lucru.
Concluzia: O poveste magnifică scrisă de doi autori a căror reputație este deja bine stabilită. Două stilouri simple, directe și în ton cu vremurile. Will  Grayson  este un roman sensibil care aduce în atenția noastra subiecte precum  homosexualitate, relațiile dintre adolescenti și mai presus de toate de prietenie. În acest roman totul este spus pur și simplu, nici un subiect nu este tabu. Cititorul vede adolescenții in viata lor de zi cu zi, cu emotiile lor, rebeliunile lor, chicotelile lor ...Multi adolescenti sunt constienți  sunt "diferiți", fără a fi în măsură să accepte această "diferență". Autorii înfățișează cititorilor  normalitate lumii în care trăim. Normalitatea este iubirea care este iubire și nimic altceva, și o lume divizată datorită  barierelor pe care le-am ridicat. Iubirea este întotdeauna un mircol, oriunde și oricând. Cred că acest roman plin de umor, cu dialoguri realiste și foarte aproape de limbajul  tinerilor, va reuși să aducă mai multă toleranță în relațiile lor.

 Multumesc Editurii Trei pentru pentru ocazia oferită de a citi și  prezenta impresiile mele despre  această carte !

2 comentarii:

 1. inca o recenzie speciala pentru o carte aparte
  .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O carte deosebita intr-adevar! Mi-a facut mare placere sa o citesc .Aceasta carte îți oferă lecția acceptării de sine, lecția acceptării celorlalți, cu toate deosebirile ce nu ar trebui să fie atât de importante .

   Ștergere