joi, 3 octombrie 2013

Nu sunt inger - Penny Vincenzi


Cu zece ani înainte de primul razboi mondial, lady Celia Bechenham  îl  întâlnește pe Oliver Lytton, membru al unei familii de editori. Deși familia ei ridica obiecţii privind statutul  social a lui Oliver ,Celia luptă şi se căsătoreşte cu bărbatul pe care îl consideră (la vârsta de 18 ani) dragostea vietii ei. Într-o perioadă când femeile se căsătoreau, stăteau acasă și îşi  creșteau copii, Celia decide că îşi doreşte  o carieră și reușește să obțină o poziție de conducere la editura  familiei  sotului ei. Celia She's not the most likeable character; indeed, sometimes I found myself wishing she wasn't so headstrong, so spoiled, so determined to get what she wants no matter what. nu e cel mai simpatic personaj. Uneori m-am trezit dorindu-mi    nu fi  fost atât de încăpățânată, atât de răsfățată, atât de hotărâtă să obțină ceea ce doreşte, indiferent de consecinţe.
           Celia si Oliver au trei copii.  Cele două fete sunt la fel de rasfatate si egoiste ca mama lor, în timp ce fiul este la fel de slab ca Oliver . Celia  adoptă, de asemenea pe  fiică unei  prietene sarace, dar atunci când scriitorul  Sebastian Brooke intră în viața ei, Celia trebuie să decidă ce vrea cu adevărat și cu ce preț.
           
I adore Nu sunt  înger  are tot ce vă doriți  de la o saga de familie, inclusiv personaje  mari și dramă. Celia Beckenham și Oliver Lyttons sunt realist portretizati, fiecare cu propria sa personalitate și un set unic de talente și defecte. De-a lungul anilor, membrii familiei  se sprijin reciproc,se ceartă, înțeleg greșit anumite gesturi, fapte ,trădează,  se indragostesc , iartă și nu ține pică.
            Mi-a placut foarte mult de  Another of my favourite characters is Lady Beckenham, Celia's mother.Mi-a placut      Lady Beckenham, mama Celiei, She is a strong, feisty, and quite terrifying person and seems so determined and set in her ways. care este o persoana puternica  și destul de înfricoșătoare. Her priority is to preserve her class and name and she has some fantastic lines to demonstrate this, such as declaring that it would be 'common' for a woman to cry out and make a fuss during childbirth! Prioritatea ei este sa îşi  păstreze poziţia sociala  și numele .However, she has a vulnerable side and it is also a joy to see this. Cu toate acestea, are şi  o latură vulnerabilă și este o adevărată încântare când lasă gardă jos.
            Ca  iubitoare de carte  am fost interesată in special de detalii  privind modul cum fucţiona  o editura , interacțiunea dintre editori, autori și agenţii  acestora, rolul femeilor, și modul cum a fost  afectată  de război întreaga industrie a cărţilor . She writes so beautifully and so convincingly, I can see these characters so vividly in my miI feel it is such a treat that she has written a trilogy about them,Descrierile autorului despre  editarea-tipărirea cărţilor  sunt foarte detaliate, și au fost momente când m-am gândit    descrie industria de editare moderna, mai degrabă decât pe cea din anii 1920.
 Concluzia : O carte minunata care   te captiveaza de la primele randuri si te face sa citesti cu o pofta imensa, dorindu-ţi  sa dai pagina si sa vezi ce se mai intampla…

Voi ce cărţi bune aţi mai citit în ultima vreme?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu