vineri, 25 octombrie 2013

Dupa sapte ani… – Guillaume MussoSinops: Artistă boemă şi temperamentală, Nikki dă buzna în viaţa liniştită şi ordonată a lui Sebastian, un lutier dintr-o veche și bogată familie newyorkeză. Deși sunt cum nu se poate mai diferiți, se iubesc cu pasiune și se căsătoresc. Dar căsnicia lor nu merge și, încet-încet, ura ia locul iubirii. După un divorţ furtunos, fiecare merge pe drumul lui. Până într-o zi, când dispariția misterioasă a fiului lor o face pe Nikki să-i ceară ajutorul fostului soț, pe care nu l-a mai văzut de şapte ani. Constrânşi să-şi unească forţele, Nikki şi Sebastian pornesc într-o urmărire plină de neprevăzut, care îi poartă de pe străzile Parisului până în inima junglei amazoniene. Prinși într-o conspirație infernală, cei doi au prilejul de a redescoperi o intimitate pe care o credeau pierdută pentru totdeauna.
 
 
 
’’Totul a început în sânge.
Totul avea să se termine în sânge.
Ţipetele.
   Violenţa.
Frica.
 Durerea.’’
Gândurile mele :  Ori de câte ori citesc  un roman a lui  Musso , mă cufund în poveste şi  mă simt ca și cum  aş fi chiar lângă personaje , pe care le urmez peste  tot!  Prin cărțile sale, evadez din realitate. Am călătorit din SUA în Mexic , prin Franța, fără a-mi  părăsi patul . Am fost cu Nikki și Sebastian în căutare fiului lor, mi-a fost teamă şi am râs alături de  ei.
            Stilul  lui Musso este puternic axat pe atmosfera din jurul personajelor. J'ai trouvé qu'il misait grandement sur les descriptions et l'aspect des lieux ce qui, pour un thriller, m'a changé grandement des grandes enquêtes dans lesquelles les actions se succèdent à une vitesse faramineuse. Am constatat că s-a bazat pe descrierea  locurilor  în care acțiunea se desfăşoară . Les émotions ressenties par les personnages, surtout Nikki, sont très bien exprimées. Emoțiile personajelor, în special  ale lui Nikki sunt foarte bine exprimate. On arrive facilement à se visualiser les personnages. Mi-am putut imagina  cu ușurință toate  personajele
         Mi-a plăcut cuplul  Nikki / Sebastian. Relația lor a fost interesantă; uneori complice, uneori furiosă.  Deși nu mi-a  plăcut  Sebastian de la început, am început să-l îndrăgesc foarte mult  pe măsură ce avansam cu cititul. Sebastian este  un personaj  rece, foarte protector cu  fiica lui până  la un punct în care devine de nesuportat, dar pe măsură ce povestea avansează ,am  descoperit  o altă față a acestui personaj și am început să îl  apreciez un pic mai mult.  Nikki este opusul fostului  ei soț. Foarte deschisă , ea iartă  un pic prea ușor pentru gustul meu. Nikki  nu se schimbă cu adevărat, dar eu o  găsesc  duioasă. În ciuda aspectului său care atrage atenția pentru că este o femeie frumoasă, Nikki este destul de fragilă.
       Am fost atrasă în mod deosebit de personajul Jeremy care prezintă o sensibilitate uimitoare și care este dispus să facă orice pentru ai aduce împreună pe părinții săi .
      Cu toate acestea, am găsit o mică problemă la  acest roman. Cred că sfârșitul  a fost prea brusc și rapid. Aș fi dorit  să știu cum a scăpat întreaga familie din pădure și modul în care aceasta a revenit la o viaţă mai mult sau mai puțin normală. De asemenea, mi-ar fi  placut ca  în ultimele pagini ale poveştii ,autorul sa ne spună un pic mai mult despre  personajul  Constance Lagrange, personaj  care a jucat un rol important de-a lungul cărții , despre  problemele ei de sănătate.
   Concluzia : O cursă între New York și Paris, o vanatoare de comori cu indicii pe  care cele două personaje principale vor trebui să le urmeze fără a cunoaște regulile pentru al  găsi pe  fiul lor. Un Musso plin de suspans, foarte captivant și neașteptat până la ultima pagină.

4 comentarii:

 1. Superb...spor la citit si alte carti exceptionale.

  RăspundețiȘtergere
 2. Scrii foarte frumos despre carti,ma indeamna sa o citesc si eu,pare foarte interesanta cartea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ma bucur ca am reusit sa iti trezesc interesul pentru carte.Cartea este superba , merita citita.

   Ștergere