joi, 26 septembrie 2013

Atingerea dragostei - Eloisa James


 
Sinops: Linnet Berry Thrynne este o domnișoară încântătoare. Aventura ei cu prințul Frederick Augustus, trecutul scandalos al mamei și alegerea unei vestimentații cel puțin nepotrivite la ultimul bal o transformă însă, în ochii tuturor, într-o femeie ușoară. Piers Yelverton, conte de Marchant, trăiește într-un castel din Wales și se zvonește că este atât de nesuferit, încât nu-i poate sta nimeni în preajmă. Se mai spune că o rană din trecut l-a lăsat pe conte imun la farmecele oricărei femei. Dar Linnet nu este orice femeie. Frumusețea ei, farmecul și inteligența i-au adus la picioare un prinț. Din prima clipă în care privirile lor se întâlnesc, Linnet este sigură că scopul ei nu va fi deloc greu de atins. Va îmblânzi cu siguranță „bestia”! Dar ce preț va avea atingerea dragostei?

,,Ar fi putut săgeta cu privirile-i scînteietoare inima oricărui bărbat cu capul pe umeri și cu mintea întreagă.’’

Gândurile mele :  Când am auzit că inspirația Eloisei  James  pentru medicul ei taciturn a fost nimeni altul decât Gregory House, am știut  imediat că trebuie să citeasc această carte.  Dr. House  a fost unul dintre  serialele mele preferatele, iar  Hugh Laurie este perfect in rolul doctorului  morocănos, sarcastic, dar extrem de intelligent. Deși există unele asemănări clare, inclusiv tipul afectiunii de care suferă , farmecul pe care mi se pare că îl are House , lui  Piers  îi lipsește. Nu am găsit sarcasmul lui Piers  la fel de de plin de duh ca a lui House. A fost în  cea mai mare parte doar temperamental, nu amuzant.
         Linnet este portretizată ca o frumusete absolut uimitoare, dar modestă, deoarece mama  ei a fost  destul de ... indiscretă.Ea nu este o eroină  tipică, care trebuie să învețe o lecție importantă despre ceea ce contează cu adevărat în viață, Linnet este inteligentă  și are o  conștiința bine dezvoltată. Nu ezita să îşi folosească zâmbetul "Colgate" pentru a obţine  ceea ce vrea.
Am fost surprinsă  de modul în care relația dintre Piers și Linnet s-a dezvoltat. Mi-a plăcut modul în care Linnet și Piers ajung  treptat să  se cunoască și să devină prieteni înainte de a fi  iubiţi. Aceasta poate fi o trăsătură comună în cărțile Eloisei   James , dar pentru mine a fost o premieră,  deoarece  este primul roman citit  de această autoare. Mi-a plăcut în special că Linnet a fost proactivă și nu doar un partener supus, neajutorat! Mi-a plăcut  şi partea cu povestea părinților lui  Piers, dar  inima mea s-a frânt, când am descoperit cum și-a rănit piciorul .

,, La urma urmei , el era stîlpul pe care se putea bizui. Era inima ei.’’

În concluzie, o poveste de dragoste minunata, care mi-a  provocat  un torent de sentiment.
Autorul a creat personaje pe care eu nu le voi  uita ușor Foarte bine  scris , acest roman este o adevărată încântare!
 

 

Un comentariu: