miercuri, 3 octombrie 2012

Semnul- Casa Noptii vol.1-P.C. Cast& Kristin Cast


Titlu: Semnul- Casa Noptii vol.1
Titlu original: Marked- a house of night novel
Autori: P.C. Cast& Kristin Cast
Anul aparitiei: 2007
Editura: Liter        

 Într-o zi, după scoală, Zoey descoperă că i-a apărut pe frunte o semiluna, simbolul vampirilor.  Nu are de ales  si  trebuie să mearga la Casa Noptii o scoală-internat unde locuiesc  tinerii vampiri.
 În lumea fantastica   din  Casa Noptii , vampirismul se  declanseaza  la  unele persoane cand  ajung la  pubertate. Vampirii  adulti pot simti  când cineva a fost ales . Ei trimit un vanator  pentru al  insemna  în mod corespunzător. Odata marcat ,un simbol in forma de semiluna  apare pe frunte la  persoana aleasă. El/ea  trebuie să meargă la Casa Noptii , o școală-internat  pentru vampirii  nou creati. La momentul intrării în scoală acestia nu sunt de fapt vampiri. Dacă organismul lor nu acceptă transformarea  vor muri înainte de a deveni vampiri adulti . 
Cred că      
Dacă as fi un pic sarcastica, as  putea numi acest roman Harry Potter feminin.  Zoey Redbird, eroina, este o fată normală care are din păcate, probleme cu mama ei si tatăl vitreg cand îi apare  un semn de vampir pe frunte. Trebuie să mearga  la Casa Noptii  unde se va antrena pentru a deveni un vampir adult.Ea înțelege că este o persoană diferita  de colegii ei si ca are  abilitati  mai puternice decât oricine altcineva. Alaturi de  noii săi prieteni, încearcă să se adapteze la viața de  vampir si sa  evite capcanele  intinse de  colegi rău intentionati. 
Aceasta nu vă aminteste de ceva?
De mentionat este că putem urmări toată povestea din perspectiva   lui Zoey.     Acest prim volum în esentă prezentă lumea nouă a lui  Zoey, vampiri si toate personajele care o inconjoara. Zoey trebuie să se ocupe de noua sa viată în timp ce va descoperi noi puteri pe  care trebuie să le stăpânească. Totusi sunt cateva intrebari care rămân fara raspuns  in acest volum:
De ce  zeita Nyx a ales-o pe  Zoey ? Eric si Zoey  formeaza  un cuplu? Cum va fi ea ca lider al  grupului "Fiicele Intunericului"? Ce-i cu fostul ei iubit Heath ?  Ce trebuie să însemne faptul că ea a văzut spirite ale tinerilor vampiri morti?

CONCLUZIE
Idei exceptionale  se amesteca cu clisee tipice  Desi stilul de scris este destul de frivol,  Zoey este  un personaj simpatic. Vampirii  nu sunt personaje  supranaturale  invincibili  ca de obicei, ci mai degrabă creaturi  care sunt la  fel ca orice persoană normală -  cresc si se maturizeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu