vineri, 12 octombrie 2012

Personaje - Urzeala tronurilor de George RR MartinÎn loc de a avea un singur  personaj principal, Martin are  8 personaje . Ceea ce urmează este o scurtă privire  asupra celor opt personaje si a  rolului  lor în roman.
                                      


Eddard "Ned" Stark a avut o viață minunată împreună cu soția sa Catelyn si copiii (Robb -14 ani, Jon Snow-14, Sansa - 12 ani, Arya - 8 ani, Bran- 6, Rickton - 3 ani), la castelul familiei Stark numit Winterfell . Asta doar pana cand regele Robert  un vechi prieten a lui Ned  vine in vizita. Robert îi cere lui  Ned  sa devina "Mâna" lui(în esență semnifica ca trebuie sa se ocupe de  toate afacerile murdare sau plictisitoare pe care Regele nu dorește să le facă). Eddard este de acord în ciuda nemultumirii soției sale și decide să ia cu el si pe  ficele sale Sansa și Arya. Ned întotdeauna încearcă să facă ceea ce trebuie, chiar dacă acest lucru îi  provoaca dificultăți suplimentare .Cateyln Stark este din Casa Tulleys, o familie bogată, care deține terenuri în Riverrun. Ea este o femeie puternică, care îsi   iubește soțul  si copii.Jon Snow este copilul nelegitim al Eddard Stark cu o femeie necunoscută. El este de aceeași vârstă cu Robb fiul cel mai mare a lui Eddard Stark și Cateyln. În timp ce Eddard îl iubește pe Jon, Catelyn nu îl poate suporta din cauza ca îi  aminteste de infidelitatea soțului ei. După ce tatăl său merge la Debarcaderul Reglui , Jon, știind ca Catelyn nu îi va permite să stea la Winterfell alege să se alăture Rondului de Noapte  ca  unchiul său Benjen Stark. Rondul de Noapte este o frăție care a  jurat să apere  oamenii din cele Șapte Regate . De asemenea au jurat să nu se căsătorească, să nu  aibe copii  si    nu părăsească Zidul.


Sansa Stark este o fata de  12 ani careia îi plac  rochiile frumoase. Se îndragostește de  prințul Joffrey.
Arya Stark  .  Un băiețoi, Arya este mai interesata sa învete sa lupte cu sabia  decât manierele de curte ca  sora ei Sansa. Fără tragere de inimă, Ned  îi permite să fie instruita  de către un maestru  excentric.


Bran Stark
Fost un bun  cățărător , Bran este infirm, de când  a fost  aruncat de pe un turn de Jaime Lannister pe care  l-a surprins împreuna  cu sora lui  regina Cersei Lannister (cei doi frati  au o relatie incestuoasa) . Acum  un paraplegic Bran, încearcă să găsească o modalitate de a se  face util într-o lume care se închină războinicilor.


Daenerys "Dany" Targaryen este moștenitoarea de drept al tronului. Ea și fratele ei Viserys sunt singurii descendenti în viață ai lui  Aerys King. La 13 Viserys o vinde /oferă  cadou pe  Dany  unui dictator militar puternic din  clanul Dothraki, Khal Drogo. Viserys speră că la rândul său Drogo îi va da o armată pentru a lua înapoi tronul tatălui său, dar devine crud, abuziv cu Dany si este pedepsit de Khal Drogo.


Tyrion Lannister este fratele reginei Ceseri, dar de asemenea, o ciudățenie proscrisa pentru familia lui  deoarece  este  pitic. Tyrion este foarte  inteligent si are un  un cod personal de onoare  care depășește cu mult pe cele  ale  restului membrilor din familia  Lanister . Este unul dintre personajele cele mai interesante .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu