vineri, 26 octombrie 2012

Personaje Iuresul sabiilor – George RR Martin
Luptele  pentru putere  continua  în  cele Șapte Regate. Mulți  oameni au murit, mai multe persoane sunt pe moarte și chiar mai multe persoane sunt pe cale să moară. Unele dintre ele sunt importante, iar unele nu sunt. Moartea unora te vor  face să aplauzi, iar alții te vor face să plângi, dar fii sigur că în seria ,, Cântec de gheață și foc,, moartea va veni la fiecare om. 
             În contrast cu ,, Încleștarea regilor,, în această carte toate personajele principale (cu o singură excepție discutabilă) iau parte la evenimente importante  care contribuie semnificativ la poveștile lor.


Arya: Arya este peste tot.Este răpită, capturată și reținută de șase grupuri diferite. Copila este  dusă prin tot Westoros, când tot ce vrea este să meargă acasă, dacă   mama ei o va primi.Acest lucru pare a fi grija ei constantă: că mama și fratele ei Robb nu o vor mai  accepta dacă vor afla despre  toate păcatele comise ea. Cred nu vor fi probleme din această directie... ea încearcă doar să supraviețuiască.


Davos: Nu mi-a placut de el în Înclestarea Regilor , nu îmi place nici în aceasta carte. Presupun că a fost introdus în această serie, deoarece are un rol important  mai târziu, altul decât  a fi marioneta lui GRRM pentru a vedea ce se întâmplă cu  Stannis Baratheon și Melissandre. 


Sansa: Spre deosebire de sora ei, Sansa pare că nu are  nici un control asupra vietii ei. Refuză să renunțe la fanteziile ei despre cum functioneaza lumea .  Am fost un pic enervată de comportamentul  ei  în Urzeala Tronurilor dar m-am întrebat "Ce aș  fi facut eu  dacă aș fi fost în locul ei?" Sincer,  nu mă pot vedea trăgând cu arcul ca  Arya spentru a scăpa de  la  Debarcaderul Regelui, așa că   sigur  aș ajunge în  poziția Sansei. Cu toate acestea, simt că e un pic cam superficială în visele ei de dragoste și de a fi  soție.

Tyrion: Tyrion este întotdeauna un personaj interesant. Sarcasmul și inteligența lui cinica fac capitolele  dedicate lui  o bucurie pură pentru citit. Mi-a placut interacțiunea sa cu Dornishmen și modul în care încearcă să dea ce are mai bun pentru a face  căsătoria  lui să meargă . Sunt foarte, foarte bucuroasă că el apare în toate cărțile până acum, pentru că m-aș simți destul de pierdută  fără el.


Catelyn: O mamă puternică care ține piept la  lovitură după lovitură. Toată lumea o părăsește  prin moarte, război, sau trădare. Are grijă de fiul ei Robb, dar stie ca trebuie sa-l lăse să ia decizii proprii și să asculte de el, ca el încearcă să găsească o cale de a câștiga războiul. Tot ce face  Catelyn este din  dragoste și răzbunare pentru familia ei  .

Bran: Bran caută  o cioară cu  trei ochi. Suna  absurd dar  vom vedea ca  de fapt Bran se  cauta pe sine; învăța mai multe despre sine în calatoria din Nord .

Jon: În nord, Rondul de Noapte este într-o poziție cumplită. Dupa cum a poruncit Qhorin Halfhand, Jon Snow s-a alăturat sălbaticilor de Dincolo de Zid.Are o relație romantică cu Ygritte.  Este confuz  asupra obiectivelor sale. Eu cred că Jon vrea să fie un om de onoare a Rondului de Noapte  și  în realitate dacă nu ar fi atât de afectat ca este un bastard  înt-o zi ar dori să aibă o soție și copii.

Daenerys: Dany împreună cu dragonii ei se angajează în  bătălii indraznete, provoacând prăbușirea unor regimuri corupte și câștigă adorarea oamenilor de rând. Multe din acțiunile ei provin dintr-un sentiment interesant de noblesse oblige și onoare personală. Dany acționează pe baza  idealurile ei,  face alegeri dificile și încearcă să creeze o  lume diferită.

Jaime: Văzând lucrurile din perspectiva lui a ajuns să îmi placă foarte mult de Jaime. Ce trece prin mintea lui  și modul în care evaluează situațiile sunt interesante . Poate fi destul de afectuos. Am început să-l văd ca pe un fel de epavă emoțională atunci când vine vorba de Cersie. Ea îl  folosește ca pe un pion in jocul ei.

Samwell: Eu cred că el poate fi curajos . Este destul de inteligent  atunci când vine vorba de lucruri  care nu au legătură cu lupta. Trebuie să treacă peste  abuzul din trecut al  tatălui său și să găsească  curajul  să depună efort. Este mai mult  tipul fizic curajos decât mental. 

           
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu