duminică, 23 iulie 2017

Corbul și trandafirul- Virginia Henley
An aparitie: 2017
Autor: Virginia Henley
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Bestseller
Editura: MIRON
Nr. pagini: 448Roseanna este o tânără fată de 17 ani, care a crescut liberă, neglijând să învețe despre cum se conduce o gospodărie, dar având cunoștințe vaste despre cai și reproducerea lor. Înmulțirea cailor, obținerea unor exemplare superioare, vânătoarea pe domeniul Castlemaine, dar și limbajul tinerei, sunt activități care nu fac cinste unei tinere din nobilimea engleză. Încă de când era o copilă, Roseanna, a fost promisă ca soție Baronului Roger de Ravenspur. Îndrăgostită de un tânăr fără avere, tot ce își dorește este să anuleze contractul de căsătorie. Toate acțiunile ei au ca scop împlinirea acestei dorințe. Ca fiică neleginită a lui Edward a Angliei, a moștenit caracterul, încăpățânarea și impulsivitatea specifică Plantageneților. După ce o surprinde într-o situație compromițătoare și observă frumusețea ei, Ravenspur decide să îndeplinească promisiunea făcută regului. Ciocnirea dintre cei doi se lasă cu scântei...
Înfuriată de căsătoria impusă, ea decide să fugă cu iubitul ei. Și  încă o data planurile Roseannei sunt dejucate de baronul încăpățânat. Nimic și nimeni nu o poate ajuta pe tânără să evite nunta care va avea loc, în cele din urmă în prezența regelui Edward. Deși nunta are loc, Rosseanna este hotărâtă să evite consumarea ei. Acestă chestiune o determină să mintă, să nu își țină cuvântul dat, doar, doar, va reuși să scape. Chiar și după ce își pierde virginitatea, nu poate recunoaște că s-a bucurat de moment. Hotărâtă să nu cedeze în fața soțului său, ia apărarea unor trădători chiar în fața lui. Baronul lipsit de speranța că este iubit de soția sa, luptă împotriva trădătorilor care doresc să îl detroneze pe Edward. Toate aceste lupte pentru putere au drept consecință moartea lui Roger. Acum văduvă și umilită de unchiul ei, tot ce mai poate face Roseanna este să protejeze moștenirea fiului său. Dar este cu adevărat mort Roger?! Nu vreau să dezvălui finalul neașteptat, pentru a nu răpi bucuria cititorilor romantici de a descoperi chiar ei cum se termina romanul Virginiei Henley.
Mi-a plăcut mult această carte, dar pentru mine nu a fost cea mai bună carte a autoarei. Personajul Roseanna nu a fost in măsură să câștige simpatia mea. Uneori este prea încăpățânată și capricioasă, ca o fetiță dornică să i se facă pe plac. Ea minte și înșeală în mod continuu, pentru a fi totul cum dorește ea. Este atât de hotărâtă să facă viața soțului ei mizerabilă, încât are încredere în oricine, mai puțin în Roger. Poate că, în Evul Mediu, când femeile nu aveau drept de vot și nici nu erau luate în seamă, era nevoie de o mare determinare, forță, dar cel puțin ar fi trebuit să facă față adevărului. Din fericire, la sfârșitul cărții, Roseanna este mult mai matură și realizează timpul prețios pe care l-a pierdut, datorită propriei încăpățânări. Personajul Roger de Raverspur a fost mult mai interesant.
 Foarte interesantă mi s-a părut modalitatea de tratare a anorexiei. A fost prima dată când am citit despre ea într-o carte historical romance.  În ultimă parte a cărții evenimentele s-au precipitat, dar în cele din urmă totul a fost cum ce mi-am imaginat.
În concluzie: Virginia Henley  fost în măsură să mă determine să experimentez  o gamă de emoții care m-au copleșit de-a lungul poveștii. Cu un stil  fluid, Virginia Henley, ne invită să experimentăm  o aventură apropiată unui  basm in care  curajul, tenacitatea și dragostea sunt cei trei piloni unei femei pasională si fascinantă. Un vocabular colorat, un pic de umor, un indiciu de erotism si mai ales personaje duioase, pline de tandrețe și generozitate. O carte frumoasă, cu o poveste de dragoste pe care am trăit-o pe deplin. Recomand!


Mulțumesc  EDITURII  MIRON  pentru  exemplarul trimis spre  recenzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu