joi, 20 iulie 2017

Ucenicul Vraciului - Joseph Delaney

An aparitie: 2007
Autor: Joseph Delaney
Categoria: Literatura Fantasy
Colectie: Junior
Editie: Cartonata
Editura: CORINT
Nr. pagini: 320

După ce am văzut trailerul pentru filmul „Al șaptelea Fiu: Ucenicul Vraciului“, am decis că trebuie să citesc cartea înainte de a vedea filmul și mulțumesc Domnului, pentru că acestea sunt complet diferite, nu înțeleg cum se fac adaptări atât de departe de esența cărții. Dar astăzi am de gând să vă prezint impresiile mele despre carte, nu despre film, așa că haideți să începem.
Thomas Ward este al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu, ceeea ce îl face „special“. Practic, el este forțat să își părăsească viața sa liniștită de la fermă familiei sale pentru a își începe ucenicia alături de vraci. Vraciul este responsabil să protejeze oamenii de spirite rele care pândesc în întuneric, vrajitoare și monstri ... Deci, îl ia pe Thomas ca ucenicul lui și îl instruiește pentru ca într-o zi el să îi ia locul. Viața acestui copil se schimbă radical, pentru că trebuie să treacă niște teste terifiante, dar problema mare apare când o cunoaște pe Alice, nepoata unei vrăjitoare puternice, care va complica lucrurile pentru Thomas.
Ucenicul vraciului este primul volum dintr-o serie cu un număr mare de volume, și ne duce într-o  lume nouă în care vom vedea un copil care își învinge temerile și învață din greșelile sale pentru a deveni un viitor vraci. Poveste este narată la prima persoană de către protagonistul nostru, asa ca vom vedea cum se va maturiza și își va depăși temerile. Scriitura lui Joseph Delaney te face să te afunzi într-o lume fantastică unde vrăjitoare și alte creaturi sunt reale și simți nevoia să te alături luptei lor împotriva răului.
Mi -a plăcut cartea, are o poveste buna, rapidă, care m-a captivat din primele capitole, deoarece autorul reușește să dezvolte foarte bine personajele care există, ele sunt pline de mistere, cu personalitate. Toți eroii de cărți de fantezie juvenilă par idioti si nu sunt capabili să vadă ceea ce este evident chiar de le plesnește nasul. Aici bunul nostru Tom a făcut o greșeală, dar își dă seama și încercă să remedieze, fără a face pe prostul. Mama lui Thomas este foarte interesantă, pentru că pe parcursul lecturii îți dai seama că nu este o mamă obișnuită. Vraciul este un om misterios, cu multe cunoștințe și care provoacă respect și teamă în toate locurile prin care trece
Povestea are loc într-o epocă medievală, unde prin lecțiile vraciului,  întâlnim o mulțime de ființe supranaturale și diferite moduri de a le combate. Datorita descrierilor excelente, vom ajunge fără dificultate să ne imaginăm movilițe, peisaje umede, păduri întunecate și mlastini pline de noroi. Devine aproape necesar să te bagi sub o pătură, pentru a evita frisoanele.
Ceea ce mi -a placut:  Ai impresia că paginile se întorc singure, pentru că această carte se citește foarte repede și foarte ușor. Mitologia și lumea creată de autor sunt destul de interesante și bine explicate. Rolul principal al vraciului este de a lupta împotriva tuturor creaturilor „rele“ (spirite, vrăjitoare ...), acestea sunt adesea tratate ca proscriși de către colegii lor. În plus, Tom, deși el este în mod natural solitar îi pare rău când vede cum sunt tratate, deoarece părinții lui și-au revărsat întotdeauna dragostea asupra lui.
Ceea ce nu mi-a  plăcut: Se citește atât de ușor că am avut impresia că povestea, în ciuda unei dimensiuni considerabile a avut oarecum goluri uneori. 
Vă recomand: Da, este o carte bună de fantezie, distractivă și interesantă.
Pe scurt, o carte pe care o recomand pentru toți iubitorii de fantezie!

Multe mulțumiri Grupului editorial Corint pentru exemplarul trimis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu