sâmbătă, 8 iulie 2017

Vreau să fiu soția ta - Lisa KleypasAnul aparitiei: 2017
            Autor: Lisa Kleypas
Categoria: Literatura Universala
Editura: MIRON
             Nr. pagini: 367


Lisa Kleypas este întotdeauna un pariu sigur. Noua ei carte, Vreau să fiu soția ta”, m-a sedus complet. Romanul este al doilea volum din seria dedicată familiei Ravenel, o poveste pasională cu personaje complexe, care ne dau o lecție despre puterea dragostei. Aceste ingredinte sunt esențiale atunci când vine vorba să ne încânte cu minunatele povești romantice cu care suntem obișnuiți. Lisa prezintă un complot simplu, în care personajelele vor experimenta  emoțiii și sentimente remarcabile, momente de neuitat, care țin cititorul captiv printre paginile sale.
Lady Helen Ravenel a trăit întotdeauna protejată de societatea cinică și ipocrită din Londra. Crescută la moșia Eversby Priori, având drept companioni doar pe membrii familiei, tânăra  se întreabă cum ar fi să trăiască cu un bărbat care o iubește suficient să o protejeze de tot, cineva care să îi ofere dragostea care i-a lipsit în tot acest timp. Este adevărat ca gemenele Cassandra și Pandora, dar și cumnata ei, Kathleen, au fost sprijinul său, dar cu toate acestea se simte singură, diferită de ceilalți. Helen nu și-a imaginat niciodată că acest lucru avea să se schimbe, dar un accident de tren îl aduce în viața sa pe Rhys Winterbone, un bărbat copleșitor, un om de afaceri care nu se dă în lături de la nimic. Când Rhys  îi propune să se căsătorească, vede în el acel bărbat fascinant după care tânjește. Această relație o face cea mai fericită femeie de pe pămând, dar trezește în ea și teama că nu poate ține pasul cu ceva atât de intens, că secretele ei ascunse  îi vor strica fericirea, dacă adevărul va fi expus.
Rhys Winterbone a creat un imperiu din nimic. Magazinul Winterbone este cel mai important magazin din Londra. Viața nu i-a fost ușoară și pentru tot ce are a luptat și și-a făcut dușmani peste tot. Este un bărbat ambițios și nemilos, care a strâns avere, dar simte că are nevoie de mai mult, deoarece singurătatea îl copleșește. Își dorește ca viitoarea lui soție să facă parte din înalta aristocrație engleză. Acest lucru îl are în minte atunci când o întâlnește pe timida Helen Ravenel, tânără având poziția la care a aspirat întotdeauna, chiar și frumusețea care ar face din el un bărbat invidiat. Rhys descoperă că în spatele aspectului fragil, se ascunde o vointă puternică, un înger care nu ezită să se sacrifice pentru cei dragi. În scurt timp, atracția dintre ei se transformă în sentimente calde și recomfortante, și cei doi vor descoperi ce înseamnă să iubești fără limite. Acestea sunt două personaje cu personalități diametral opuse, dar care se completează foarte bine și formează un cuplu puternic.
 Relația dintre Rhys și Helen va evolua, cu neînțelegeri ocazionale, dar sentimentele puternice îi ajuta să treacă peste toate obstacolele care le stau în cale.   
Cu această carte, Lisa Kleypas ne încântă cu personaje de care ne-am îndrăgostit în „Frumos și cu inima de gheață”, bucurându-ne de momente minunate alături de  temperamentala familie Ravenel. Acum, cu acest nou volum,  ne  reîntâlnim cu proza agilă și dinamică a autoarei, asezonată cu un decor spectaculos și unele detalii care dau unicitate fiecarei cărți scrisă de Kleypas. De data aceasta vom întâlni o societate care se schimbă pe mai multe nivele, moda, de exemplu, nu este aceeași și autoare ne bucură cu descrierile noutăților din domeniu, dar ne aduce în fața ochilor și progresele tehnologice care fac din Anglia victoriană o realitate mult mai modernă și curentă. Facem cunoștință cu noii îmbogățiți, cei care au sculptat o nișă în rândul nobilimii cu mult efort. Această clasă de mijloc în curs de dezvoltare, nu este bine primită întotdeauna și  reprezentanții ei trebuie să lupte să fie în pătura de sus, clasă socială din care face parte și Rhys, un  bărbat care în ciuda originilor sale umile, are putere și influența. Astfel, avem o poveste originală, cu accente speciale, personaje complexe, secrete ascunse și pasiuni dezlănțuite. Toate acestea vor genera momente de neuitat, care vor transmite o multitudine de emoții.
Pe scurt, un roman care mi-a furat respirația cu fiecare pagină și mi-a permis să mă bucur în continuare de stiloul magnific al Lisei Kleypas. Povestea lui Helen și Rhys și mi-a plăcut foarte mult.  Aștept cu nerăbdare să citesc și poveștile celor două gemene: Cassandra și Pandora.  

                           Mulțumesc  EDITURII  MIRON  pentru  exemplarul trimis spre  recenzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu