miercuri, 8 martie 2017

Nemuritoarea Starling - Angela CorbettAn aparitie: 2017
Autor: Angela Corbett
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Edge
Editura: LEDA
Nr. pagini: 350Pentru a fi complet sinceră, chiar dacă  am auzit de ceva timp despre această carte, nu  am avut nici o idee despre subiectul ei. Simona, PR-ul de la editura Corint, mi-a trimis un exemplar și eu  trebuie să marturisesc că îi sunt foarte recunoscătoare, pentru că mi-a placut cartea. Am citit-o în primul rând, pentru a alunga plictiseala, dar după câteva capitole, nu a mai  fost așa. Am citit-o pentru că nu m-am  putut opri din citit până la ultimul rând.
Evie Starling începe într-un oraș nou. După liceu, împreună cu cea mai bună prietenă Jasmine s-a mutat într-o casă comună în apropierea universității, pentru a avea timp suficient să cunoască mediul nou, în special pe cel universitar. Într-un timp scurt, ea întâlnește doi tineri fermecători, Alex și Emil, plini de mistere și Evie se găsește în mijlocul unui triunghi amoros, din care nu știe cum să iasă. In plus, cei doi  cunosc lucruri despre ea care s-au întâmplat în vieţile anterioare, despre care ea nu îşi aminteşte . 
Evie este foarte diferită de alte eroine. Ea  iubește drumeţiile, a luat cursuri de echitatie, urăște secretele, minciunile și conduce o maşină puternică (are un Fort Mustang). Să vă mai spun că acest gen de personaj este tocmai cel care îmi place?! Când am început să citesc  nu eram singură că va fi pe placul meu. Dar, singurul lucru pe care il pot reproşa este că s-a apropiat mult prea repede de Alex și Emil, pe care îi ştia de puţină vreme și aproape imediat a început să umble cu ei.
De fapt, întreaga carte a fost un pic pripită. Unele părți ale poveștii s-au întâmplat foarte repede. Acestea au fost într-adevăr doar câteva. Dar, pe de altă parte, din cauza modului în care povestea s-a derulat  rapid,  am citit cartea  foarte repede, iar acest aspect a devenit neimportant.
Tema cărții m-a emoționat foarte mult. Cu toate că viețile trecute sunt un motiv întâlnit într-un număr mare de cărți, Angela Corbett a dezvoltat acest subiect cu  propriile  elemente şi a creat o poveste uimitoare. Pentru că îmi place  tema  atinsă, problema vieții trecute, cartea a fost pe gustul meu.
Pe scurt: Daca sunteti fan al cărților care explorează dragostea veșnică, luptele dintre bine și rău, atunci veți dori să citiți  Nemuritoarea Starling.

  Aspecte pozitive:
ü  Un univers complex, cu o mitologie fascinantă.
ü  Nu mi-am dat seama cine este tipul rău şi tipul bun.
ü  Prietenii lui Evie, Jas și Zach, au fost, de asemenea, personaje care mi-au plăcut. Ei au fost o schimbare frumoasă  faţă de  partea romantică a cărții.

Aspecte negative:
ü  Au fost momente când am crezut că unele detalii date au fost inutile și alte momente când  mi-am dorit mai multe informații. 
ü  Relaţia dintre Evie și băieți, nu a fost aprofundată. Ea a plecat de la zero la nebunește îndrăgostită  de ei, după aproximativ  trei pagini. Nu cred că  a spune pur și simplu că băieții sunt  sufletele ei pereche este de ajuns.

 Mulțumesc  EDITURII  LEDA  pentru  exemplarul trimis spre recenzie. 
                 

2 comentarii: