sâmbătă, 13 februarie 2016

Wayward Pines (2015) Serial TV

Serialul este o transpunere a trilogiei omonime scrisă de Blake Crouch, și inspirată de Twin Peaks. De la primele episoade,   Wayward Pines a dovedit că are un potențial bun. Serialul a amestecat  mai multe genuri : science fiction, thriller și crimă, rezultând  un produs inovator și interesant
Ethan Burke (Matt Dillon), un agent al Serviciului Secret este într-o misiune pentru a găsi doi colegi lipsă dar suferă un accident, după care se trezește în spital, într-un oraș  din Idaho, Wayward Pines . Un oraș fermecător, nu se poate nega, dar plin de mistere strainii care trezesc curiozitatea și interesul oricui și  m-a făcut să mă întreb ce  aș face într-o situație ca asta.
  Comportamentul rigid al locuitorilor din oraș și refuzul autorităților de a da o explicație decentă sau ajutor în cercetarea pe care o face îi trezește instinctele sale  ascuțite de agent și începe să pună întrebări incomode. Cu cât  este mai aproape de a găsi adevărul, cu atât mai mult se îndepărtează de viata știută până atunci. În curând el se va confrunta cu un adevăr teribil, că nu va pleca din  Wayward Pines în viață.
In paralel cu cercetările sale sunt cele ale soției sale și fiului adolescent, care pleacă în propria lor călătorie pentru a încercă să reunească familia dezbinată, dar în  această călatorie ei  află că nu totul este ceea ce pare în acest univers.

"Totul va avea sens. Promit ",
spune Amy, pesonaj interpretat  de Sarah Jeffery

Încă de la primul episod apar o serie de întrebări, la care am aflat răspunsurile pe parcursul sezonului, și  m-au făcut să îmi doresc să aflu ce naiba se întâmplă în acest oraș atât de ciudat încât nimeni nu vorbește despre trecut și în care toată lumea pare că are o viață perfectă. Nu vă faceți griji dacă după primul episod vă ia cu  amețeală de la multitudinea  de  informații, cred că se întâmplă cu toată lumea. Apariția lui  Ethan în acest oraș ciudat și  un număr de personaje, cu diferite grade de importanță, ajuta la menținerea întrebărilor care apar ca ciupercile după ploaie . Unele personaje au mai multă carismă, pe altele le-am urât de la început. Sezonul este împărțit în două părți. A doua parte numită"Adevărul", explică adevărul despre ce se întâmplă acolo. Eu personal am fost un pic dezamăgită la început de acest "adevăr", dar pe măsură ce piesele se așezau la locul  lor, totul are din ce în mai mult sens și în final a reușit să mă convingă.
                   Desigur, marea contribuție a creatorului seriei este subplotul major cu  prima generație-absent în romane, care afectează în mod direct rezultatul și ridică probleme  interesante si incomode.
În cele din urmă, se observă mesajul politic evident al seriei, cu o critică clară a sistemelor totalitare (există referiri chiar la Stalin) și aluzii la mișcările revoluționare.
                   Sfârșitul sezonului a fost foarte bun, deși, probabil, un pic pripit: evenimentele se mișcă foarte repede, iar tensiunea este peste tot (desi tensiunea este peste tot parcursul sezonului). Mi-a plăcut cu adevărat  seria "  Wayward Pines ", este alcătuită din tot ceea ce imi place: un erou de neoprit, mister  și un pic de fantastic !!
Pe scurt: Dacă îți place misterul, suspansul și să nu știi ce se întâmplă în orice moment, aceasta este serialul perfect pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu