vineri, 28 mai 2021

Prințesa roșie - Amelie Wen Zhao
An aparitie: 2021

Autor: Amelie Wen Zhao

Categoria: Romane Fantasy

Editura: EPICA

Nr. pagini: 464

 

 

„Prințesa roșie” se desfășoară în Imperiul Chirilic, unde cei cu afinități magice sunt vânați, deoarece talentul lor de a controla lumea din jurul lor îi face periculoși. Prințesa moștenitoare Anastacya Mihailov are un secret teribil. Afinitatea ei mortală pentru sânge este blestemul ei și motivul pentru care a trăit ascunsă în spatele zidurilor palatului.

Când tatăl Anei, împăratul, este ucis, ea trebuie să fugă din palat pentru a-și salva viața. Și să-și curețe numele de vina uciderii tatălui ei. Dar viața în afara zidurilor palatului este diferită de ceea ce credea ea. Corupția stăpânește țara și există o mare conspirație - una care amenință echilibrul lumii. Există o singură persoană suficient de coruptă ca să o ajute pe Ana: Ramson Vorbă dulce.

 

Aspecte pozitive:

Ø  Coperta este extrem de frumoasă..

Aspecte negative:

 • Ø  Nu m-am conectat cu povestea, cred că s-au întâmplat multe fără să ajungem nicăieri cu nimic.
 • Ø  Construcția lumii mi-a amintit de volumele „Grisha” ale lui Leigh Bardugo, întrucât ambele povești sunt unite de inspirația din Imperiul Rus.
 • Ø  Nu știm aproape nimic despre celelalte tărâmuri, cu excepția a ceea ce dezvăluie harta de la începutul cărții. 
 • Ø   Nu am empatizat cu niciunul dintre personaje. Ana este foarte impulsivă. De fiecare dată când se enervează, face ceea ce îi trece prin cap fără să se gândească la consecințe și a fost pur și simplu frustrant.  Ramsom chiar nu mi-a spus nimic. Devine plictisitor când sentimentele sale pentru Ana intră în joc.
 • Ø   Personajelor antagonice le lipsește clar plasticitatea - unde sunt conflictele interioare, unde este multidimensionalitatea? Este bine cunoscut faptul că antagoniștii devin cu adevărat interesanți doar atunci când nu sunt doar „răi”.
 • Ø  Sistemul magic nu este tocmai nou. Este inspirat din romanele lui Leigh Bardugo, Sarah J. Maas și Tomi Adeyemi.
 • Ø  Prea multe scene de luptă consecutive, prea lungi, prea rapide.
 • Ø  Sfârșitul a fost foarte previzibil.

2 comentarii:

 1. Nu pare tocmai genul meu - puține sunt seriile fantasy pe care le abordez. Îți recomand tare mult ”Urzeala zorilor”, ”Șarpe și porumbel”! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In aceasta perioada citesc fantasy. S-ar parea ca nu fac alegeri prea fericite. Multumesc pentru recomandari!

   Ștergere