duminică, 15 octombrie 2017

Ecouri din strada Scoția - Samantha YoungAn aparitie: 2017
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Eroscop
Editura: TREI
Nr. pagini: 352


Când am început seria, am fost convinsă că Cole va rămâne cu cea mai bună prietenă a lui Hannah, dar Samantha Young a decis altfel, și după ce am descoperit povestea Hannei în volumul precedent, autoarea ne-a auzit rugăciunile și a decis să se concentreze pe o poveste nouă, pe care să o dedice de această dată lui Cole, fratele mai mic al lui Jo, un personaj pe care îl apreciez foarte mult în serie. Chiar așteptam cu nerăbdare să aflu ce-a rezervat pentru el.
Samantha Young ne duce într-o poveste senzuală în care emoția este foarte prezentă. Mi-a plăcut întotdeauna romanele ei pentru că are un stil care crează dependență."Ecouri din strada Scoția" nu este o excepție. Cu un stilou care este întotdeauna fascinant, autoarea ne oferă o poveste foarte frumoasă, cu o delicatețe dezarmantă. O intrigă care se desfășoară cu îndemânare și este intensă în senzații. Deși abordează subiecte sensibile precum abuzul, respingerea și prejudecățile, nu uită să adauge o mică doză de umor pentru a ușura atmosfera grea. Emoțiile vii și sentimentele brute sunt descrise cu o mare finețe. Totul este condimentat cu scene extrem de fierbinți pentru încântarea noastră. "Ecouri din strada Scoțiaeste un roman cu un ritm constant de care te lași răpit și de unde nu vrei să evadezi.
Protagoniștii noștri, Shannon și Cole, se întâlnesc pentru prima dată când au doar cincisprezece ani. Pentru cei care au fost atenți, în cartea "Pe strada Jamaica" este un episod în care Olivia îl vede pe Cole venind după ce a vorbit cu o "roșcată". Eh, Shannon este "mica roșcată" care pare să fi atras atenția lui Cole, frumoasă și tăcută. Dar aceasta va fi singura întâlnire dintre protagoniștii noștri și apoi vom face un salt în timp, nouă ani mai târziu, când totul s-a schimbat. Shannon nu mai este fata fără griji, dulce și fericită. Trecutul a schimbat-o și ea a devenit o femeie precaută și nesigură. Experiențele sale cu "băieții răi" au dus doar la trădare și nefericire, iar acum este hotărâtă să o ia de la capăt. După ce ultima sa relație s-a terminat dezastruos decide să se mute din Glasgow în Edimburgh, dar are nevoie urgentă să își găsească o slujbă. Primul loc de muncă pe care îl găsește este într-un studio de tatuaj, ultimul loc în care își dorea să fie, singurul loc în care nu putea să evite "băiatul rău". "Băiatul rău"este managerul și artistul cel mai talentat al studioului, frumosul nostru Cole Walker. El, conform lui Shannon, are tot ceea ce încearcă să evite. Cole este frumos, fermecător și plin de tatuaje. Shanon este convins că el este la fel ca toți ceilalți, un "băiat rău" tipic. Dar Cole este opusul a ceea ce arată, dulce, grijuliu.
Cu toții am citit  despre trecutul lui Cole în cartea dedicată lui Jo și Cam și știm cât de mult a suferit și este imposibil ca el să lase acel trecut în urmă fără nici o cicatrice. Și, în ciuda tuturor lucrurilor, în ciuda trecutului dificil cu mama sa, Cole a devenit un bărbat puternic, el nu mai este "Nimic", așa cum mama sa spunea referitor la el. Dar iată-l cu Shannon, fata care a reușit să-i rețină atenția de la prima întâlnire de acum nouă ani, care îl judecă fără să îl cunoască. Vor reuși cei doi să treacă peste aceste obstacole? Va avea Shannon încredere din nou, să creadă că nu toată lumea este la fel, să iubească din nou?  Va reuși Cole să-o convingă pe Shannon că nu este "nimeni" și, în primul rând, să nu fie rănit de lipsa de încredere în el?
Cole și Shannon formează un duet plin de farmec. Un duet uluitor care ne oferă multe surprize. Între ei există o atracție incontestabilă. Dar cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât mai mult se deschid unul altuia. Și oricine își va da seama imediat că au judecat prea repede. Cu toate acestea, cu demonii din trecut, care rămân la suprafață, Shannon găsește greu să-și dea și să-și recâștige încrederea. Va reuși Cole să schimbe situația și să vindece cicatricile trecutului?
Din nou, magia lui Samantha Young funcționează. Povestea este simplă, dar de o puritate specifică autoarei. A fost o adevărată încântare să mă reîntâlnesc cu acest grup plin de bucurie pe care îl urmăm de cinci cărți și este încântător să realizăm în ce măsură legăturile emoționale  îi  unesc unul cu celălalt. Pe "Străzile " Samathei Young am întâlnit o familie frumoasă care crește cu fiecare roman nou, spre încântarea mea.  Femei fantastice și bărbați carismatici care au fost exemple bune pentru Cole. 
În opinia mea, dacă există ceva care face ca această serie să fie ceea ce este ea, este că toți au un trecut care îi însoțește la fiecare pas pe care îl fac, dar datorită iubirii, au învățat să-l  îndure, să-l accepte și să știe cum să trăiască cu el. Personajele feminine, naratorii românilor, sunt aceia care de obicei poartă o încărcătură mai mare în spatele lor, iar "Ecouri din Srada Scoția" nu face excepție. Romanul, departe de a centra toate acțiunile în relația protagoniștilor, se învârte în jurul problemelor personale și familiare ale lui Shannon și, într-o mai mică măsură, ale lui Cole. Acesta este un aspect pe care-l iubesc la aceste cărți, că complotul nu este doar sex și dragoste, ci și faptul că prersonajele se confruntă cu situații reale. Cu toate acestea, dacă ar fi trebuit să menționez și un aspect negativ la aceasta  poveste,  aș menționa că trecutul lui Cole nu a fost atins, cu excepția a două mici conversații între el și Shannon. Este adevărat că a fost descris foarte bine în cartea lui Jo, dar cred că este corect să citim și  punctul de vedere al lui Cole, cum a trăit acel timp rău, cum a reacționat și cum a reușit să crească și să devină omul minunat care este astăzi. Din fericire, am fost prezentați protagonistului masculin al următorului  roman din serie, pe care deja îl aștept cu nerăbdare să îl devorez. 
Pe scurt, am iubit atmosfera acestui roman, m-am indragostit de cuplul format de Shannon si Cole, am râs și am suferit cu ei, am trait alături de ei o poveste intensă, incitantă si pasionată. Personajele prind viață sub stiloul autoarei, permițându-ne să simțim sentimentele, îndoielile, bucuriile și necazurile lor.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa

Romanul  Ecouri din strada Scotia - Samantha Young mi-a fost oferit 
de librăria online Libris  pentru recenzie!  
Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, 
pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă 
cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză
Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi!

28 de comentarii:

 1. Am citit cartea zilele acestea. Mi-a placut la nebunie, de altfel intreaga serie :) . Nu stiu cu cine va fi urmatorul volum :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Logan, fratele lui Shannon, este viitorul protagonist.
   Eu am citit cartea intr-o zi. Mi-a placut. Are ceva aparte aceasta serie.

   Ștergere
 2. Nu am citit seria, desi mi s-a spus ca este foarte buna.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am citit inca nici o carte din aceasta serie, dar vad ca multi cititori le indragesc, ceea ce ma face curioasa sa le citesc. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte frumoasă şi sensibilă recenzia ta! Şi pe mine m-a încântat această carte şi abia o aştept pe următoarea!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi s-a recomandat seria asta de multe ori. Ar fi cazul sa și ascult.😍

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anca, nu stii ce pierzi! Cred ca vei indragi foarte mult personajele seriei. Sunt unici!

   Ștergere
 6. Nu am citit cartea inca, dar abia astept! Sunt sigura ca imi va placea, intrucat primele din serie mi-au placut foarte mult! Minunate povesti de iubire!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaa, rar astept cu nerabdare volume dintr-o serie, asa cum astept volumele din seria Strazilor!

   Ștergere
 7. Nu am reușit încă sa îmi fac timp sa citesc cartea... sper sa o fac curând. Îmi place recenzia, reușește sa-mi stârnească si mai tare interesul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt sigura ca o vei citi cat mai curand. eEste o poveste frumoasa, plina de sensibilitate!

   Ștergere
 8. Trebuie sa iau si eu seria! Mulțumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Obligatoriu! Este o serie care nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca!

   Ștergere
 9. Desi nu am citit nimic din aceasta serie, observ ca are multe puncte interesante. Multumesc pentru prezentare!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt carti perfecte pentru zilele de duminica, cand tot ce iti doresti e sa te relaxezi!

   Ștergere
 10. O alta serie pe care nu am citit-o dar despre care am auzit lucruri bune. Cine stie cand ajung si eu s-o bifez ca citita din cauza ca nu imi ajunge timpul pentru cate as vrea sa citesc :(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiu cum e! Si lista cu lecturi viitoare, a mea, este foarte lunga. Citim printre picaturi.

   Ștergere
 11. Ce fericita ca am toate cele 4 carti acasa! :) Acum sper sa si le citesc curand :)) Multumesc frumos de recomandare, mai ales ca imi place genul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu drag! Daca imi spuneai acum cativa ani ca voi citi carti din colectia Euroscop, as fi ras pana ma tavaleam pe jos. Acum, astept cu nerabdare o noua aparitie in colectie!

   Ștergere
 12. Am citit si eu primele 3 strazi. Abia astept sa o citesc si pe asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inseamna ca trebuie sa citesti si Pe strada India volumul 4, desi volumele pot fi citite independent. Totusi, parca e mai mare bucuria cand citim cartile in ordinea volumelor.

   Ștergere
 13. Eu am citit doar „Pe strada Londra” din serie... Aceasta îmi face foarte tare cu ochiul. Felicitări pentru recenzia minunată! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc! Mi-a placut foarte mult Pe strada Londrei. Nici restul volumelor nu sunt mai prejos!

   Ștergere
 14. Abia astept sa o citesc si eu. Mi-au placut celelalte volume, deci, nu pot sa raman in suspans. Vreau sa stiu ce se intampla si in acest volum.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un volum putin mai calm, daca pot folosi acest cuvant, sa descriu sentimentul general pe care l-am avut in timpul lecturii.

   Ștergere