miercuri, 7 iunie 2017

Piratul și frumoasa Lady - Virginia Henley

An aparitie: 2016
Autor: Virginia Henley
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Bestseller
Editura: MIRON

Cu „ Piratul și frumoasa Lady “ avem parte din nou, de o poveste „made in“ Virginia Henley,  în care intensitatea personajelor și profunzimea complotului mi-au captat atenția din primul moment. „ Piratul și frumoasa Lady “ nu este un roman tipic genului romance, deoarece complotul conține unele influențe oarecum atipice și neobișnuite pentru acest gen literar.
În acest caz, personajul principal feminin este sfâșiat între două iubiri: Lordul Ruark Helford și fratele său Rory. Primul este un aristocrat din cap până-n picioare, cu responsabilități pe care le presupune rangul său, este grav, arogant și, uneori, chiar inflexibil. Al doilea este un pirat care navighează liber, fără să simtă nici o presiune socială, un bărbat care nu respectă regulile niciodată. Povestea se încheie într-un mod surprinzător și am fost fascinată de acest final  neașteptat.
Lady Summer este o tânără doamnă, care, împreună cu fratele său, trebuie să recurgă la contrabandă pentru a supraviețui. Cu toate acestea, încearcă să ascundă situația lor vecinilor și cunoscuților, deși trăiește pe marginea disperării. Când se întâlnește cu Lordul Ruark, simte o dorință aproape irezistibilă pentru el și, așa cum era de așteptat, și el simte la fel. Atunci când Ruark o cere de soție, ea nu ezită să accepte, nu numai din cauza atracției de necontestat pe care o simte, dar, de asemenea, pentru a îmbunătăți situația lor economică (pe care o ascunde logodnicului ei) și se căsătorește cu el.
Cu toate acestea, pașii ei se intersectează cu cei a lui Rory piratul, și trăiește împreună cu el o serie de aventuri pe care nu le-ar fi putut trăi cu soțul ei. În timp ce soțul ei este un om strict, serios și arogant, ea este supusă unei existențe la care, inițial, nu se aștepta, plină de reguli și obligații; cu fratele său ea experimentează noi emoții, fără constrângerile care marchează societatea.
Complotul este plin de aventură, pericol, îndoială, neîncredere și surprize. Avem doi frați diferiți ca ziua și noaptea, și o tânără puternică și de neclintit care trăiește o poveste extraordinară cu doi bărbați. Intriga acestei cărți ar putea genera dezbateri privind conștiință tinerei, deși Lady Henley preferă să nu judece și să lase totul să se rezolve în mod natural, ignorând problemele morale cu care se confruntă protagonista ei.
În timp ce lecturam romanul, propriile mele considerații etice m-au făcut ca în unele momente, să„vorbesc“ cu Summer  și să îi spun „nu….fii mult mai atentă la alegerile pe care le faci“, ... și în altele, să îi înțeleg deciziile și să îi fiu alături. Aceasta este puterea de care se bucură doamna Henley asupra cititorilor. Firește, la început, acțiunile lui Summer sunt condamnabile, ca o mașină care merge pe două benzi, dar în cele din urmă am înțeles motivele ei.

 Pe scurt: Dacă cineva preferă poveștile de dragoste tipice, îndulcite și previzibile, atunci nu îi recomand să citească  „ Piratul și frumoasa Lady “. Dar dacă preferați poveștile intense, pline de surprize neașteptate, atunci„Piratul și frumoasa Lady“ este cartea perfectă pentru dvs.
În cazul meu, am stat lipită de pagini de la început până la sfârșit .... Un roman foarte bun cu intrigi politice, pericol și aventură.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu