duminică, 7 mai 2017

Titanii. Intoarcerea (vol.1) Jennifer L. ArmentroutAn aparitie: 2017
Autor: Jennifer Armentrout
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Edge
Editura: LEDA
Numar pagini: 432 

Dupa ce am terminat de citit primele trei volume din (trilogia) seria „Lux”, am aflat vestea dulce că această carte va ieși la editura Leda și bucuria mea a fost nemărginită. Abia am așteptat să cunosc povestea lui Seth și Josie.
„Întoarcerea”, spune povestea lui Seth și Josie doi tineri care diferită ca ziua și noaptea. Josie este o tânără studentă la psihologie, care dorește să ajute oamenii ca mama ei, diagnosticată cu schizofrenie. Pentru că mamei ei este bolnavă, trăiește cu teama că ar putea suferi de aceiași boală. Ea nu și-a cunoscut niciodată tatăl și nu a avut alt sprijin decât pe bunicii ei. Dar acum este o femeie independentă care se bucură de viață de colegiu, are o prietenă pentru prima oară în viața ei și își vede viitorul în culori luminoase. Sau cel puțin este așa, până când Seth apare în viața ei și lumea ei se schimbă complet.
Pe de altă parte, Seth este un Apollyon, un mit, o profeție, o ființă născută dintr-o iubire interzisă între clase (un pur cu un semi). Seth este în imposibilitatea de a prelua controlul asupra propriei vieți. A devenit un fel de marionetă pentru zei, care îl folosesc ca vânător letal. Seamănă haos și distrugere în urma lui. Până ce Apollo îi încredințează o misiune complet diferită de ce a îndeplinit până în prezent: acesta nu trebuie să distrugă, ci să protejeze. Și nu ar trebui să protejeze ceva, ci pe cineva. Cineva care nu are nici o idee că zeii există. La început poate părea ușor pentru cineva cu abilități lui Seth, mai ales ca trebuie să protejeze o muritoare, o fată obișnuită care se concentrează pe studiile sale și are unele probleme normale. Dar, din acel moment, lumea pe care o cunoște Josie se modifică total.
Josie descoperă că este un semizeu, fiica lui Apollo și că existența ei reprezintă planul C al zeilor, pentru a face față Titanilor. Sună nebunesc, nu?! Dar această nebunie va deveni reală într-un timp scurt, atunci când unul dintre titani este eliberat de Perses, o amenițare pentru ea și familia ei. Apoi va descoperi că Seth este cel mai bun aliat ai. Un aliat sexy si irezistibil care amenință să îi fure inima și bunul simț.
Jennifer Armentrout ne aruncă într-o lume în care există zei greci și semizeii, puri și metiși(semipuri), care luptă împotriva Titanilor, umbre sau alte ființe mitologice. Autoarea ne oferă o imagine a unui univers în reconstrucție după războiul declanșat de Ares. Reconstrucția este dură, rănile sunt încă deschise, și mai ales mentalitatea este greu să se schimbe. În noua societate, metișii în sfârșit sunt liberi să aleagă, dar nu toate creaturile pur sânge sunt de acord cu noile reguli care i-au pus pe picior de egalitate cu cei care au fost odată slujitorii lor. Ordinul Race a fost desființat, dar în locul lui apar mici grupuri dezorganizate de ființe pur sânge nemulțumite și supărate că, chiar și în cadrul Universității, sunt obligați să se amestece cu corciturile, cei care până mai ieri erau în partea de jos a piramidei sociale.
Povestea creează dependență și odată ce ai început să citești devii prizonierul ei. Amestecul dintre paranormal și realitate este foarte credibil, poate și pentru că autoarea folosește un stil simplu și plin de viață. Întâlnim, de asemenea, multă  acțiune și aventuri incredibile asfel încât este imposibil să te plictisesti. Narațiunea are loc din perspectiva lui Seth și Josie. 
Un aspect pozitiv al poveștii sunt personajele. Seth trăiește împovărat de vinovăție după evenimentele în care a fost implicat cu Alex, un alt Apollyon. El consideră că, într-un fel, merită ce i se întâmplă. Seth este un tip arogant care la început a vrut doar să termine treaba și să uite totul.  El nu mai este stăpân pe viața lui și acest aspect îl face să se simtă rău. Nici Josie nu a avut o viață ușoară.  Ea are momente de dezamagire in mod natural, dar este o fată puternică și determinată. O caracteristică care mi-a plăcut este preocuparea ei pentru familie. 
Mi-au placut momentele dintre cei doi, Seth și Josie,  deoarece acestea sunt pline de tensiune, ironie, sarcasm și există chimie între ei. Pe tot parcursul cărții, aceste două personaje se confruntă cu multe situații periculoase, mai mult de o dată viața lui Josie este în pericol, și Seth ... o protejează.
Personajele secundare nu sunt prea numeroase în această prim volum. Voi evidenția pe Erin, cea mai bună prietenă a lui Josie, care păstrează câteva secrete. Deacon și Luca sunt impresionanți și sunt foarte importanți. Pe lângă acestea apar noi personaje, unele asociabile imediat, alții al căror rol urmează să fie descoperit. De exemplu, cine este bibliotecar și ce se află în adâncurile bibliotecii? Care este sarcina nimfelor? Ne vom reîntâlni cu Erin?
O notă mică, un aspect pe care l-am observat: în cursul lecturii am întâlnit multe referiri la Alex și Aiden. Deși util narativ și plăcut la început, la un moment dat au ajuns să fie repetitive și obositoare, mai ales că sunt  înconjurați de o aură de perfecțiune, în opoziție  totală cu Seth, care este chinuit de remușcari.
În concluzie, Jennifer Armentrout a reușit încă o dată, să ne ofere momente serioase, pasionale, sexy și pline de acțiune. Impresia generală a fost că pentru primă carte dintr-o trilogie a fost foarte bine realizată. Autoarea a explicat toate nuanțele care implică povestea și, de asemenea, a lasat loc pentru dezvoltarea intrigii în următoarele volume. Acum aștept cu nerăbdare lansarea cărții următoare.
Recomand acest roman celor care iubesc romanele asezonate cu un pic de romantism și paranormal.

Aprecieri finale:
Complotul: plin de acțiune , dar, în acest roman, nu foarte articulat.
Personaje: sarcastice și amuzante. Îmi plac foarte mult!
Stilul: simplu și deosebit de ironic. Este Armentrout, la urma urmei!
Impresii personale: Mi-a plăcut de la început până la sfârșit. Partea centrală ar fi putut fi mai antrenantă.

Dacă v-a atras atenția acest volum și doriți să-l citiți, îl puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Corint Mulțumesc grupului editorial Corint pentru  pentru acest exemplar și pentru tot sprijinul acordat.

2 comentarii:

  1. TRILOGIA LUX NU ESTE TRILOGIE ,SERIA ARE CINCI VOLUME PATRU SUNT PUBLICATE DE LEDA ȘI A CINCEA SE PUBLICA ÎN TOAMNĂ DACĂ TOT COLABORAȚI CU EDITURA TREBUIE SA VA INFORMAȚI MAI BINE CU STIMA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru atenționare! Eu am citit doar trei volume, probabil de aceea am făcut confuzia.

      Ștergere