vineri, 26 mai 2017

Roșcata cu ochi negri - Lisa Kleypas

An aparitie: 2017
 Autor: Lisa Kleypas
 Categoria: Literatura Universala
    Editura: MIRON
   Nr. pagini: 368Lisa Kleypas este una dintre reginele romantismului  american. Personal, nu toate cărțile sale au reușit să mă cucerească, dar printre multe romane scrise de ea, seria dedicată familiei Travis va avea întotdeauna un loc special în inima mea romantică! 
Gage, Jack, Joe și Haven Travis sunt copiii magnatului Churchill Travis din două căsătorii diferite.
Fiecăruia dintre ei Kleypas le dedică un roman, unde ne dezvăluie aspecte din viața lor și întâlnirea cu femeia (sau bărbatul , în cazul lui  Haven), care va câștiga inimile lor și îi vor transforma din playboy incurabili în soți și tați.
Toate cărțile din seria Travis se pot citi independent și în fiecare se introduc informații și situații în care sunt implicați protagoniștii romanului următor, astfel încât cititorul este întotdeauna conștient de ceea ce se va întâmpla și cum evoluează povestea de dragoste a personajelor din volumele anterioare.
Autoarea a creat o serie de personaje foarte interesante și unice, conectate prin anumite caracteristici, nu toate pozitive, desigur, dar care dau o „marcă“  prin  atitudine, personalitate, aspect fizic. Pe scurt, un Travis poate fi recunoscut  de la o mie de metri distanță, iar un adevărat Travis nu poate spune nu! 
M-am îndrăgostit profund de Gage, fratele mai mare si steaua din „Numai în brațele tale“, apoi cu aceeași ferocitatea am fost impresionată  de Jack, personajul principal din „Dragoste și mândrie“, iar acum, cu această carte, a venit rândul lui  Joe Travis să îmi fure inima. Să continuăm cu calm.
Povestea este spusă din punctul de vedere al lui Avery, o fată care lucrează ca planificator de nunți, cu toate că, în trecut, prietenul ei a abandonat-o la altar. La una dintre nunțile organizate de ea, cunoaște un tip fermecător, care manifestă un interes profund în privința ei, dar Avery nu acceptă. Simte că este ireal ca un bărbat ca Joe, bogat și frumos, să fie interesat de ea.
 Deci, ei decid să se complacă într-o noapte de pasiune, în credința că nu se vor mai vedea vreodată. Cu toate acestea soarta îi readuce față în față, astfel încât Joe decide să o cucerească, deși ea se teme. Îi e frică să aibă încredere în cineva și nu facă aceleași greșeli care au făcut-o să sufere atât de mult în trecut.

Ei bine, mi-a plăcut acest nou volum. Povestea de dragoste, care este baza ce susține seria, este foarte simplă, ușoară, fără surprize majore sau răsturnări de situație, dar are un dram de dulceață care mi-a adus un zambet prostesc pe față ta în timp ce citeam. Lisa Kleypas se concentrează de această dată pe temerile și nesiguranța tinerilor și cât de mult costă să aibă încredere în sine, în aspectul lor fizic...
Deși Avery Crosslin este un personaj bine caracterizat, noi știm puțin din trecutul său astfel încât putem înțelege unele dintre temerile ei din prezent legate de relația cu Joe Travis.  Singurul meu regret este că, deși este scris la persoana a treia, el se concentrează în principal pe Avery, mi-ar fi plăcut să văd mai mult din Joe, să aflu mai multe despre sentimentele și gândurile lui. Mi-a plăcut faptul că la fel ca în povestea fratelui său Jack, este omul care a crezut cel mai mult în ei doi la începutul relației. În schimb, autoarea ne aduce de data aceasta un alt subplot: povestea de iubire dintre sora lui Avery si unul din angajatii lor.
Cu mare regret am descoperit moartea lui Churchill Travis, dar, de asemenea,  am fost martoră la nașterea fiicei lui Haven și Hardy, iar iubirea dintre Gage și Liberty mi s-a părut și mai stabilă și puternică.
Și da, stilou lui Kleypas este încă intact (într-un mod bun). Povestea se remarcă prin simplitate. Pare simplă la prima vedere, dar, de fapt, tinde să pună accentul pe detalii mici, aspect care mi-a plăcut. Există un personaj care m-a intrigat foarte mult, nu am investigat dacă autorul va scrie povestea sa, dar mi-ar plăcea ca Ryan  să aibă propria sa carte, deoarece am avut sentimentul că autoarea  a lăsat o portiță deschisă pentru o carte viitoare.
Concluzia: Roșcata cu ochi negri” pune capăt unei serii contemporane esențială pentru cititorii romantici. Lisa Kleypas ne aduce de data aceasta o poveste simplă și mai scurtă decât predecesoarele sale, și deși tratează probleme mai puțin șocante, complexe, este un roman distractiv, romantic, care captivează de pe prima pagină.  Avery si Joe sunt foarte dulci și povestea lor, merită să fie citită.

 Alte  recenzii care te-ar putea interesa


Mulțumesc  EDITURII  MIRON  pentru  exemplarul trimis spre recenzie.

Un comentariu: