luni, 2 ianuarie 2017

Assassin's Creed (#1) Renașterea - Oliver Bowden“Assassin Creed” este prima carte din celebra sagă inspirată din  jocurile video cu acelaşi nume.Acest roman spune povestea lui Ezio Auditore, fiul unui bancher și membru al uneia din cele mai importante familii din Florența, anul 1476. Viața lui se schimbă complet atunci când tatăl și frații săi sunt arestaţi de  către familia rivală, The Pazzi. Contextul politic și social al acestei perioade este marcat de rivalitatea dintre familii bogate. Acestea sunt familiile care dicteaza politica timpului.
Familia lui Ezio este acuzată de trădare și sunt uciși chiar în fața lui . Ezio doreşte să se răzbunare, dar află ceva surprinzător:  că tatăl său a fost o parte din Asasini, un ordin vechi care a luptat împotriva Cavalerilor Templieri.

"Nimic nu este adevărat. Totul este permis."

Particularitatea acestui roman este faptul că multe dintre evenimentele care au loc sunt corecte din punct de vedere  istoric;  am întâlnit diferite personaje care au fost cruciale pentru perioada "Renascentistă", ca inventatorul Leonardo Da Vinci, gânditorul Niccolo Machiavelli, și evenimente istorice , cum ar fi atacul asupra guvernatorului ,  de la Florența, Lorenzo Medici, "Magnificul "sau" Focul din Florenţa "( când  au fost arse obiecte, de la cărți și opere de artă până la  îmbrăcăminte, fiind considerate eretice.)
Povestea din  “Assassin Creed”   are loc în la treia persoană, întotdeauna cu un accent pe protagonistul său. Această opțiune permite cititorului să analizeze tot ce se întâmplă în jurul lui.
Mi-a placut cum Oliver Bowden arată maturizarea lui Ezio.  De-a lungul timpului, vom observa schimbări în personalitatea lui Ezio: om tânăr impulsiv si pasional devine un ucigaș cu sânge rece, dar cu o motivație care este mult mai mare decât răzbunarea căutată.
Alte personaje care mi -au plăcut și  despre care  cred că  sunt  bine dezvoltate au fost, prea iubitul și carismaticul Leonardo Da Vinci, care în timpul evenimentelor din poveste este tânăr, el are o pasiune pentru arte și chiar mai mult pentru că doreşte să descopere cum funcționează lucrurile și  posedă ingeniozitatea necesară pentru a descifra  mistere. După ce mama lui Ezio cumpără niște picturi, Leonardo și Ezio stabilesc o relație puternică de prietenie și încredere, care  îi va ajuta reciproc în diferite momente în viața lor. Un alt personaj interesant este unchiul Mario Auditore, care a jucat rolul de mentor, cel care  l-a învăţat   tot ce a fost  nevoie pentru a supraviețui și să continue moștenirea tatălui său. De asemenea ,   i-a vorbit  despre onoare și l-a încurajat să arate respect pentru cei morți şi i-a dezvăluit  un pic din  secretele tatălui său.
Mi-a placut povestea. Cartea este  plină de acțiune, mister, tradari, surprize și răsturnări de situație. Atmosfera este incredibilă.Este interesant modul în care societatea era în acea perioadă  și modul în care corupția poate fi ascunsă în văzul lumii și nimic nu este ceea ce pare.

4 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Exista si un joc cu acelasi nume. Din cate am inteles este si mai interesant decat romanul.
   Multumesc pentru vizita si comentariu !

   Ștergere
 2. Foarte tare. Suna bine. Cred ca mi-ar place a sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Apartine genului fantasy, dar amesteca si elemente istorice. Se citeste repede si are un complot original... cred ca este o carte care ti ar fi pe plac.

   Multumesc pentru vizita si comentariu !

   Ștergere