sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Aerul pasiunii - Brittainy C. Cherry


An aparitie: 2016
Categoria: Literatura Universala
Colectie: Eroscop 
Editura: TREI 
Nr. pagini: 376Există cărți de la care aștept  mult. Ele ajung în mâinile mele și magia nu se întâmplă. Și  sunt cărți de la care nu aștept nimic, dar mă surprind  pentru că se joacă  cu inima mea,  și chiar si după ce am dat ultima pagină, emoția este încă acolo. Ca și în cum autorul a suflat emoțiile personajelor sale în mine. "Aerul pasiunii  "este o astfel de carte. O carte  pe care o devorezi cu lacomie, printre  lacrimi și zâmbete, o poveste care te zguduie, te destabilizează, te surprinde, te face  să îți pui întrebări asupra unor aspecte ale propriei existențe. 
 Complotul se învârte în jurul  lui Elizabeth și Tristan și este narată interschimbabil între ei. La început, am urmat întoarcerea lui Elizabeth la vechea sa viață. După moartea soțului ei, ea și fiica ei au petrecut un an sub acoperișul mamei sale. Cu toate acestea, obosită de a trăi în trecut și îngrijorată în privința  fiicei sale, Elizabeth decide să se întoarcă în orașul său natal. În timp ce încearcă să-și recapete controlul asupra destinului lor, să aibă grijă de fata sa frumoasă, Lizzie se va confrunta cu o mare problema: Tristan Cole, ciudatul orașului. Tristan este singur, nu vorbește cu nimeni (și când vorbește este bădăran ) nu are grijă de aspectul lui, dar  trezește în  Elizabeth senzații neobișnuite și uitate. Pare ciudat că Lizzie este interesată de un bărbat fără educație, dar ideea este că ea vede în spatele fațadei sale durerea care îl macină, o durere similară cu a ei. Așa că între mistere și surprize, Lizzie si Tristan vor afla dacă inimile lor distruse sunt capabile să ierte și să meargă mai departe .
Din prima pagină a cărții este înfricoșătoare. Încă de la început autorul dă indicii la ceea ce ar trebui să ne așteptăm  de la această lectură, dar asta nu înseamnă că este ușor să acceptăm ceea ce ne propune. A pierde pe cineva nu este niciodată ușor, dar imaginează - ți cum e  atunci  când îți pierzi întreaga familie?! Când soțul lui Lizzie a murit familia s-a dezintegrat și nu pentru că ea a încetat să își iubească fiica, ci pentru că familia pe care o formau a dispărut brusc.  Nu - mi pot imagina puterea de care este nevoie pentru a explica unui copil că tatăl său este înger; Lizzie nu a fost consumată de durere din cauza fetiței ei, în timp ce fiica ei a fost suficient de puternică pentru a își menține mama în viață. 
Tristan Cole și- a pierdut în mod tragic soția  și  pe fiul lui Charlie, iar de atunci a fost blocat într - o tăcere dureroasă, trăind aproape ca un pustnic, în compania câinelui său Zeus. Neinteles de cei din jurul lui, Tristan Cole nu are nimic, viața lui este goală: din  omul care a fost la un moment dat, nu a rămas  decât o cochilie goală, este un om zdrobit, distrus, care duce cu el o durere pe care nimic nu o poate atenua. Ce se întâmplă când nu ai nimic, atunci când totul îți este luat? Cum poți continua să respiri, atunci când durerea care îți arde pieptul este suficient de puternică să îți taie respiratia? Cum  poți continua să trăiești atunci când ești mort pe dinăuntru? 
Două suflete chinuite, două suflete ruinate, marcate de soarta tragică; două suflete care au învățat prea devreme ce înseamnă să trăiască fără cei dragi. Atunci când își dau seama că ei au atât de mult în comun, încercă să își atenueze suferința reciproc: prin corpurile lor se agață de amintiri  la care nu doresc să dea drumul, doar pentru a se simți încă doriți, iubiți. Va fi ca o mie de pași înapoi în procesul lor de vindecare. 
Astfel, prin intermediul a două povești de viață tragice și incitante, autorul a creat o poveste de dragoste frumoasă și emoționantă.  Vă amintiți că am mai vorbit despre capacitatea de a vindeca pe care numai iubirea o are? Ei bine, asta este ceea ce vedem aici: unirea a doi oameni tineri, răniți, pierduți și singuri;  care vor trebui să  treacă peste trecut  și  să dea o șansă dificilului procesul de vindecare. 
A fost frumos să urmăresc schimbarea lentă a sentimentelor  pe care le au. Am fost martoră la conștientizarea  sentimentelor , dorinței de a fi împreună. Amândoi luptă din greu împotriva fricii unei noi iubiri. Amândoi lupta împotriva vinovăției  pe care o simt pentru că sunt din nou fericiți. 

Ştii locul ăla dintre coşmaruri şi vise? Locul in care ziua de maine nu mai vine niciodată, iar ziua de ieri nu te mai doare? Locul in care inima ta bate la unison cu a mea? Locul ăla in care timpul nu există, unde se poate respira cu uşurinţă?”

De asemenea, romanul surprinde și excită chiar mai mult inimile noastre, pentru că  își concentrează atenția asupra dragostei frățești. Aici, pe lângă iubirea dintre bărbat și femeie, avem, de asemenea , iubirea dintre prieteni, dragoste dintre părinți și copii. Mi -a plăcut modul în care autoarea a abordat multiplele fațete ale iubirii și a făcut să ne simțim. Este un roman plin de sentimente, momente grele și intense în care simți durerea personajelor sale, dar, de asemenea,  sunt și momente frumoase. 
Personajele sunt foarte bine construite. Principalele sunt, evident, Tristan și Elizabeth. Există  unele flashback-uri  care ne permit să înțelegem durerea lor. Psihologia lor este foarte bine dezvoltată și chiar dacă în cele din urmă, nu știm prea multe despre ei,  înțelegem ce fel de  caracter au și mecanismele  lor de apărare. Emma este o fată adorabilă care are capacitatea de a aduce bucurie într-o clipă. În ceea ce privește personajele secundare, acestea nu sunt mai puțin  de succes: Faye  este mare, cu umorul și modul său de a vorbi foarte sincer fără filtru; Dl Hendenson este un  personaj atipic, plin de înțelepciune. În ceea ce privește pe Tanner, cel mai bun prieten al soțului lui Elizabeth, este un personaj complex, dar eu nu  vă spun mai mult, pentru că trebuie să  citiți pentru a fla ce hram poartă. 
"Aerul pasiunii" este fără nici o îndoială, aerul de care au nevoie să respire din nou, dupa ce au  pierdut ceea ce au iubit cel mai mult, și par să fi uitat să o facă. Este o poveste intensă și dureroasă despre sufletele  a doi  tineri răniți, care  înving durerea și profită de a  doua șansă pe care  viata  le-o oferă. Un roman care a fost prețios pentru mine și am fost cufundată în lectura până la sfârșit,  un roman între ale cărei pagini m-am pierdut  și  pe care cu siguranță îl recomand. 

6 comentarii:

 1. Nu am mai citit nimic de genul ăsta (încerc să stau departe de cărţile romantice), dar povestea pare interesantă.Am o slăbiciune pentru drame.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maddy, este o carte din colectia Eroscop. Daca poti trece peste faptul ca sunt si cateva scene mai deocheate, cred ca ar fi pe gustul tau. Mie mi a placut foarte mult! Spre surpinderea mea, au fost si cateva faze care m-au facut sa rad in hohote.

   Ștergere
 2. O carte superba, care nu te lasă fără sa plângi si sa razi alături de personaje! Felicitări Ely!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc. Geo, cred ca tie nu iti lipseste nici o carte din tot a aparut in ultimul timp! Mie mi a placut foarte mult. Una dintre cele mai bune lecturi din ultimii ani.

   Ștergere
 3. Nu am apucat sa o iau pana acum dar sper sa reusesc in viitorul apropiat. Frumoasa recenzia :) .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cel mai bine astepti reducerile. Este o carte foarte frumoasa, dar parca te bucuri si mai mult de ea cand o iei la pret redus. :)

   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere