sâmbătă, 22 octombrie 2016

Suflete pustiite - Karin SlaughterAn aparitie: 2011
Nr. pagini: 432


Îmi plac romanele poliţiste pentru că autorii știu cum să creeze suspans și mă țin în agonie de la prima pagină până la ultima.  Acest roman  nu este o excepție. Dupa ce am terminat de citit  seria Grant County, scrisă tot de Karin Slaughter , am început să citesc cea de a doua serie a scriitoarei care are ca personaj principal, un polițist atipic al Biroului de Investigații Georgia. “Suflete pustiite” este a doua carte din seria Atlanta.
 Thriller - ul se deschide cu un capitol, un prolog, cu un impact emoțional puternic. O femeie  ajunge acasă, dar în interior se confruntă cu o descoperire şocantă: Fiica sa, care ar trebui să fie la școală, este într - o baltă de sânge și un bărbat cu un cuțit plin de sânge este deasupra ei. Abigail , mama fetei, lupta cu ceea ce ea crede că ar  fi ucigaşul fiicei sale Emma și - l omoară cu mâinile goale. Ce mama are  această posibilitate şi nu ar face-o ? Nu este doar o chestiune de auto-apărare, ci reacția cea mai previzibilă a unei femei care a pierdut ceea ce iubeşte  cel mai mult pe lume.  Şocul femeii crește atunci când descoperă că trupul fetei nu este cel al fiicei sale,  care cu toate acestea, a dispărut.
Acesta este inceputul unei poveşti elocvente , care captivează și  ţine prizonier cititorul de la prima pagină.
"Suflete pustiite" este  un thriller foarte captivant, un roman incitant,  în care cititorii vor fi în măsură să empatizeze permanent cu agentul special Will Trent, un personaj diferit de investigatorii obișnuiți. Will este un polițist grozav, extrem de inteligent și intuitiv. A avut o copilărie dificilă și se confruntă cu o dizabilitate neobișnuită. Are o formă  severă de dislexie, care nu îi permite să citească cuvintele, deoarece literele îşi schimbă ordinea. Acest lucru este ceva pentru care el  se simte profund rușinat.  Se subestimeaza in timp ce cariera sa este foarte impresionantă. Felul în care reușește să îşi depăşească trecutul și problemele sale,dar  și tenacitatea de care dă dovadă,  îl face o ființă aparte. Acest caz este deosebit de complicat, nu numai din cauza lipsei de dovezi și indicii, dar și pentru că Will este forțat să se confrunte cu fantomele trecutului său ca copil orfan, și chiar și problema dislexiei   care nu îi dă pace.
           Un alt personaj important este detectivul ODA ( din Departamentul de Poliţie Atlanta) Faith Mitchell. Ea este o femeie tânără de 33 de ani şi are un fiu de 18 ani pe nume Jeremy. L-a avut  pe fiul său, la vârsta de 14 ani și de atunci i-a fost foarte dificil. Este o femeie puternică, care nu renunță chiar în fața misoginismului de care dau dovadă ceilalți polițiști.
Ultimul personaj major este Amanda Wagner. Ea este şefa lui Will la GBI. Este unul dintre puținii oameni care cunosc secretul lui Will, cu toate acestea, ea îi permite să continue să lucreze pentru ea. 
Karin Slaughter a creat o atmosferă întunecată, apăsătoare, pe care o menține pe tot parcursul complotului, chiar și atunci când ancheta pare  că stagnează, pentru ca foloseşte un narator omnisicient și acest lucru ne permite să cunoaștem pe de o parte, ceea ce se întâmplă în casa familiei Campano şi pe de altă parte urmărim îndeaproape  ancheta care se desfasoară.
Ritmul este rapid, stilul fluid și presărat cu accente de umor. Nu m-am plictisit nici un minut  pentru că  intriga este foarte fascinantă şi nu avem nici o idee despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.  Statul în care sunt stabilite toate evenimentele romanului este Georgia. De fapt, orașul în care  au loc crimele și investigația este Atlanta, capitala statului Georgia. De asemenea , oraşul Atlanta ,  în roman este numit "... unul dintre orașele cele mai violente din America de Sud".
Ce mi -a plăcut cel mai mult la această carte?
Complotul  care creează dependență. Este un thriller care curge, dacă te concentrezi pe originalitatea evenimentelor care vin să investigheze abisul sufletului uman. Stilul neobosit și împărțit în trei părți principale, în ordine cronologică, care marchează trecerea celor trei zile ale anchetei, este funcțional și proporțional cu implicarea la care se ajunge, în timp ce se insinuează îndoieli, suspecții sunt prezentaţi, familia este investigată, vin primele rezultate ale anchetei , au loc noi cercetări și interogării.
Concluzia: Un thriller plin de emoție, violență, acțiune și intrigi. Un roman care după cum ați văzut, nu este primul din serie și are un personaj destul de evoluat, o carte care trebuie citită cu atenție, în scopul de a descoperi indiciile  care duc la criminal.


Alte  recenzii care te-ar putea interesa:
Suflete pustiite mi-a fost oferită de librăria online Libris pentru recenzie! Mulţumesc foarte mult! După cum majoritatea ştiu, pe site-ul Libris se pot găsi cărţi onlineLibris fiind o librărie online ce oferă cititorilor accesul atât la cărţi în română, cât şi la cărţi în engleză. Puteţi găsi aici aproape orice carte vă doriţi . 


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Seria Atlanta e de milioane ! Pacat ca nu s+au tradus si celelalte volume...Este o serie foarte captivanta!!

      Ștergere