marți, 1 aprilie 2014

Broadchurch ( Serie ITV 2013)


Sinops: Când trupul micului Danny Latimer este găsit pe plaja orăşelului britanic Broadchurch, toţi localnicii sunt şocaţi de tragedie. Detectivii Alec Hardy (David Tennant) şi Ellie Miller (Olivia Colman) încep să cerceteze cazul, dar curând îşi dau seama că viaţa lui Danny era mai complicată decât părea la prima vedere. Cine este ucigaşul? Este oraşul în siguranţă sau va avea loc o nouă crimă?
Impresiile mele: Anul trecut în luna martie , a avut premiera pe ITV, această serie de opt episoade, care tratează o problemă sensibilă şi anume  uciderea unui preadolescent într-o comunitate mică, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. Acest eveniment tragic cauzează o disecție lentă, din care nimeni nu iese neatins, toată lumea ascunde ceva sau păstrează în memorie evenimente  tragice din propriul trecut, care i-au marcat pentru tot  restul vieții , dar care ies la iveală  ,  atunci când când relațiile copilului ucis sunt cercetate.
            Mi-a plăcut foarte mult. Mi-a placut realismul de ansamblu, iar  simplitatea seriei nu m-a  împiedicat  să mă atașez de personaje. Les personnages sont vraiment bien écrits, très réalistes, "tout le monde est gris" comme dit Alec Hardy Acestea sunt foarte bine realizate, foarte realist, "toată lumea este gri", după cum spune  Alec Hardy .
 Unul dintre punctele forte ale acestui serial  este fără îndoială, relația furtunoasă  care se  stabileşte între cele două personaje principale, Ellie și Alec.  Personalităţile lor sunt atât de diferite încât se ciocnesc din prima clipă. Ellie este o femeie veselă și sociabilă, care se intelege bine cu toți colegii săi .Are o familie minunată formată din doi copii și un soț care este implicat în treburile casnice. Pe partea opusă avem pe  Alec singur și oarecum singuratic, pentru care tot ce contează este munca . Personajele  lor sunt foarte carismatice și în ciuda multor defectele, fiecare are  propriul său stil. Mi-a plăcut foarte mult evoluția psihologică a acestui duo unic.
Un alt punct în favoarea sa sunt personajele secundare .  Son el tipo de personas que uno podría encontrarse como vecinos en cualquier lugar, por lo que los hace cercanos: gente que se conoce “de toda la vida” o que han crecido juntos, pero que aun así guarda secretos y tiene su propia historia. Cualquiera que haya vivido o estado en un pueblo pequeño sabrá a lo que me refiero (lamentablemente, esto es más común de lo que nos gustaría).Ei sunt genul de oameni  pe care ai putea  să îi găseşti  oriunde în calitate de vecini: oameni care se  știu "de când s-au născut " sau  au crescut împreună și  care  are propriile secrete  .Cine trăieşte într-un oraş mic  ştie  ce vreau să spun.
   Serial, în opinia mea, vorbește  şi despre  singurătate, o stare  paralizantă ,  pentru  care este foarte dificil de  găsit  un antidot la necesitatea noastră de a  ști că există cineva acolo pe care să ne bazăm, să aibă încredere în noi , să ne îmbrățișeze    ne facă  sa ne simtim speciali.
            Există, de asemenea, o critică adusă presei de senzaţional, dornică sa  afle despre crimă, care poate extrage toate dedesupturile pentru a vinde mai multe ziare . Și există şi o reflecție interesantă cu privire la rolul pe care îl joacă Biserica în secolul al XXI lea
Concluzia  Broadchurch este una din acele serii care are totul pentru a fi un succes. Acţiune , personaje, spectacol ... de fapt, ca urmare a succesului neașteptat în Marea Britanie , creatorul seriei a planificat deja o continuare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu