duminică, 23 martie 2014

Scarlett - Alexandra Ripley


        
             "Pe aripile vântului "este una dintre cărțile mele preferate. Assim que chegou ao meu conhecimento que existia uma sequela soube que tinha de a ler. Scarlett não é uma obra da autora do original que, faleceu num acidente antes de projectar uma sequela. Odată ce am aflat   există o continuare am știut că trebuie să o citesc. Scarlett nu este o lucrare a autorului original, care a murit într-un accident, înainte de proiectarea unei continuări Até existem rumores de que ela não a queria. Exista chiar zvonuri că nu  a dorit o continuare. Porém, após algumas disputas legais foi escolhida Alexandra Ripley como a escritora para este Scarlett. É quase impossível não comparar as duas autoras. Cu toate acestea, după câteva certuri legale, Alexandra Ripley a fost aleasă ca scriitor pentru continuarea "Scarlett".
          E aproape imposibil să nu compari pe cei doi autori. As grandes criações de Margaret Mitchell são, indubitavelmente, Scarlett e Rhett Buttler e Ripley tentou abarcar a sua inequívoca grandiosidade. Marile creații ale  Margaretei Mitchell sunt fără îndoială, Scarlett și Rhett Butler și Ripley a încercat să acopere grandoarea lor fără echivoc. A sua história é eternamente apaixonante porque conjuga a guerra, a revolução de ideais, a sobrevivência e claro, um amor épico entre dois egos gigantescos que se encontram em constante batalha. Povestea  lui Mitchell este totdeauna interesantă, deoarece combină războiul, revoluția de idealuri, supravieţuirea și desigur, o dragoste epică între două ego-urile gigantice, care sunt în luptă constantă.
       Contudo, em Scarlett , a vida dos protagonistas torna-se algo monótona. Cu toate acestea, în "Scarlett", povestea celor doi  devine oarecum plictisitoare. Alexandra Ripley ainda mantém alguma chama no início do livro porém, esta esmorece com a mudança de cenário para a Irlanda. Alexandra Ripley încă mai păstrează unele elemente comune cu cartea lui Michell, la inceput , dar acestea dispar odată cu mutarea acţiunii în  Irlanda. A obra não é péssima, pelo contrário, lê-se muito bem e se não estivesse sob a sombra permanente do anterior até me marcaria mais. Lucrarea nu este rea, dimpotrivă,se  citește foarte uşor și nu se află sub umbra constantă a romanului "Pe aripile vântului ".  Evoluția tinerei  Scarlett încăpățânată și capricioasă într-o femeie  responsabilă și matură nu este suficient de convingătoare. A Scarlett de E Tudo o Vento Levou era uma personagem que despoletava paixões e ódios com a mesma facilidade. Scarlett din "Pe aripile vântului" a fost un personaj care naştea  pasiuni și ură la fel de ușor. Não era a típica heroína, boazinha e sofredora. Nu a fost o eroină tipică.A fost o luptătoare cu margini dure, plină de defecte care ne ţinea cu sufletul la gura. Esta Scarlett de Ripley é, a partir de certo momento, monocórdica e sem o seu brilho característico. Scarlett a scriitoarei  Ripley este monotonă și fără luciu caracteristic. Compreende-se que autora queria instigá-la de um pouco de maturidade no entanto, ao longo do livro, ela vai perdendo a sua identidade. Se înțelege că autorul a dorit ca Scarlett să se  maturizeze  un pic , însă pe parcursul cărții îşi  va pierde identitatea. O mesmo acontece com Rhett Buttler. Același lucru se întâmplă şi  cu Rhett Butler. Apesar de não ser tão denunciado como na protagonista já que, este aparece menos vezes, também ele perde um pouco do seu carisma ao longo das páginas. Deși nu la fel de expus ca personaj, el pierde, de asemenea o parte din carisma care îl caracterizează  de-a lungul paginilor. Quanto a personagens secundários, Ashley é o que me causa mais tédio. În ceea ce privește personajele secundare, Ashley este personajul cel mai plictistor pe care l-am întâlnit în ultimul timp . A sua personalidade fraca e descrente é irritante ( oh homem, mexe-te!!!). Personalitatea sa  este slabă și enervantă. Este un personaj prizonier al trecutului care refuză  să evolueze .
Scarlett é um livro de nível mediano que vive atormentado pelos fantasmas do seu antecessor. Concluzia  :"Scarlett "este o carte  chinuită de fantoma predecesoarei sale. Ainda assim, é uma narrativa que proporciona momentos aprazíveis e um fim mais " cor-de rosa" que julgava querer... Mas, nem sempre o que desejamos é o melhor que pode acontecer!

Para empezar, os pongo en antecendentes del por qué Alexandra Ripley (1934-2004) escribió la continuación de "Lo que el viento se llevó".

Am citit această carte în cadrul clubului de lectură “Să povestim despre-o carte”.

7 comentarii:

 1. Este foarte asemănătoare părerea pe care o ai cu părerea pe care am avut-o şi eu despre carte. Nu îmi plac continuările, în general. Mie mi s-a părut şi destul de prost tradusă cartea. O să scriu articolul şi acolo o să spun mai multe despre cartea pe care a fost votată pentru lectură :) Sper să fie şi dezbătută, dacă tot s-a vrut să fie citită :) Mi-a plăcut recenzia ta.

  RăspundețiȘtergere
 2. multumesc. Cred ca este greu sa scrii continuarea unei carti si mai ales sa fie de autori diferiti. Este inevitabila comparatia si de cele mai multe ori in defavoarea continuarilor. Este cam la fel cu ecranizarile cartilor care de cele mai multe ori ne dezamagesc.Am fost surprinsa de aceasta alegere la Clubul de carte.Nu ma asteptam , aveam alte prreferinte. Astept cu nerabdarea si alte opinii . Sunt foarte curioasa cum a fost perceputa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Şi pe mine m-a uimit votul. Pe de altă parte au fost multe voturi care nu se regăsesc în comentarii. Sunt mulţi care doar votează, fără să ia parte la discuţii, din păcate. Eu mă abţin de la vot, tocmai pentru ca să nu influenţez statistica. Ai dreptate în ceea ce priveşte continuările. Eu încă n-am citit o continuare demnă de prima carte. Filme care să depăşească cartea am văzut - deşi sunt extrem de rare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-am cumpărat aceste trei volume. Dar le-am lăsat baltă încă de pe la jumătatea primeia. Stilul nu mă atrăgea deloc, cred că aveam așteptări prea mari. Plus că, faptul că Alexandra Ripley a omorât-o (teoretic) pe Mammy, m-a frapat. Nu voiam să moară Mammy. :)) Margaret Mitchell, geniul ei, este incomparabil(ă). Mulțumim pentru recenzie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ei esti prea pretentios:)) glumesc si ptr mine a fost obositor stilul ei, dar doream mult sa particip la clubul de lectura. Nu pot sa zic ca m-a impresionat prea tare iar scarlet m-a plictisit toata cartea!

   Ștergere
  2. Eu o uram pe Scarlett, în primele pagini ale romanului „Pe aripile vântului”. :)) Prea se credea cea mai tare din parcare.

   Ștergere
  3. Si eu am urat-o si nu prea am fost de accord cu deciziile ei. Poate daca nu era asa razgaiata ar fi inteles mai repede ce este important pentru ea.

   Ștergere