vineri, 7 martie 2014

Mr Selfridge (Serie ITV 2013)Titlu original: dl Selfridge
Año: 2013 Anul: 2013
Episodios: 10 Episoade 10

            Dacă  vă spun că astazi vă voi prezenta o serie despre un magazin din Londra al cărui  proprietar este personajul  principal, imediat vă veţi  gândi la Paradise. Comparaţia între cele două serii este inevitabilă, Pero en realidad también me refiero a "Mr. Selfridge". dar astăzi îl veţi cunoaşte  pe "Mr. Selfridge". De hecho, esta serie nos narra la vida real del magnate americano Harry Gordon Selfridge cuando abrió sus grandes almacenes en Londres, Selfridges, a principios del siglo XX. De fapt, seria prezintă  viaţa reală a magnatului Harry Gordon Selfridge , americanul , care a deschis magazine , Selfridges, in Londra la începutul secolului al XX-lea.
             Intre cele două serii există mai multe  diferenţe .Paradisul este stabilit în secolul al XIX-lea şi cele două personaje principale sunt  Denise şi Moray. En cambio, el escenario aquí son los primeros años del siglo XX, y tenemos un reparto coral bastante amplio, aunque Mr. Selfridge es el gran protagonista. În schimb, aici suntem în  prima etapă a secolului al XX-lea, şi  deși avem o distributie  mare de ansamblu, domnul Selfridge este personajul principal.
             Seria începe cu construirea şi deschiderea magazinului iar apoi sunt indroduse   realizările şi dificultăţile cu care se confruntă. Adevărat templu al modernității, magazinul Selfridge,  a oferit clientilor un lux fără precedent, cum ar fi accesul la 56 de telefoane , atunci când doar 8% din englezi erau  proprietarii  unui telefon în Londra. Harry Selfridge a fost primul care a înțeles necesitatea de a crea relatii reale cu clienții. A  atras atenţia englezilor  și a presei, prin invitarea unor celebrităţi, cum ar fi Louis Bleriot, Anna Pavlova, Douglas Fairbanks sau Arthur Conan Doyle.
                Primul lucru pe care l-am observat în timp ce vizionam "Dl. Selfridge" a fost  umorul incredibil al personajului principal, umorul bun,  care sprijinit de un generic adecvat stabilește imediat tonul pentru serie, invitându-ne să îl urmăm pe Harry Selfridge  cu un zâmbet și o ceașcă de ceai. Un elemento interesante es que lo analiza desde distintos niveles y perspectivas: desde los grandes despachos a los dependientes, desde curiosidades de la moda de la época hasta los primeros ensayos de "marketing". Mi-a plăcut episodul dedicat sufragetelor  şi  cel a lui Arthur Conan Doyle.
                 Mi-a placut cum Jeremy Piven a interpretat  personajul Harry Seldfrige, un bărbat seducător şi genial căreia  totul  îi merge bine. De fapt, acest om are multe calităţi dar şi defecte. Poate fi curajos si hotărât, dar suferă de o serie de slăbiciuni, cum ar fi pokerul  sau femeile care se află în permanenţă în preajma sa , şi uneori îşi  neglijează familia. Prin Harry, un american care nu respectă regulile timpului, vom vedea evoluția nu numai în lumea afacerilor, dar şi a  societăţii în sine.

                Dintre personajele secundare  mi-a plăcut  Lady Mae (Katherine Kelly), o doamnă din aristocraţie , care mi-a dat impresia că este o   adevărată vrăjitoare. Îmi place ironia şi inteligenţa ei , cunoaşterea exactă a modului în care funcţionează lumea, lupta ei pentru drepturile femeilor, sfaturile practice acordate familiei Selfridge, inclusiv felul ei de a fi capricioasă.Îi place să spună că soţul ei, domnul Loxley, este de obicei la ţară, aşa cum ea preferă să fie în mod normal  la Londra. Eu o iubesc! Aştept cu nerăbdare să văd modul în care interacţionează cu soţul ei în al doilea sezon (în acest prim sezon noi nu-l vedem deloc ).
 
              Apoi, mai  e Ellen Hope (Zoë Tapper), o cântăreaţă de cabaret, care devine amanta lui Harry, dar în curând începe să îi provoace mai multe probleme decât bucurie.Personajul  ei este oarecum de actualitate  şi nu aduce nimic nou , dar mi-a plăcut că luptă  să îl păstreze pe Harry.
                 În evidenţă  iese de asemenea, tânăra  Agnes Towler (Aisling Loftus),ambiţiosă şi isteaţă  şi desigur, francezul  Henri Leclair, designer de vitrine, care are o eleganţă naturală şi echilibru.  Fermecător. 

    Costumele par a fi direct dintr-un dulap de la începutul secolului al XX-lea, iar interioarele recreate ne teleportează direct în Londra secolului al XX lea..
     În concluzie, domnul Selfridge este o descoperire minunată care m-a captivat  de la primul până la ultimul episod. O serie care ne cufundă complet în nebunia și excentricitatea  fondatorului magazinului Selfridge .

2 comentarii:

 1. Ce recenzie frumoasă! Şi pozele sunt superbe! <3

  Doream să te anunţ că mi-am schimbat adresa blogului, deci, dacă încă doreşti să-mi mai citeşti bazaconiile, iată noul link: http://b-daydreamer.blogspot.ro/
  O primăvară frumoasă! >:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc.
   Te voi urmari in continuare cu mare drag! >:D<

   Ștergere