luni, 26 februarie 2024

Domnul Masters - T. L. Swan


Autor: T. L. Swan

Editura: LEDA

An aparitie: 2023

Nr. pagini: 544

 

Julian Masters caută o bona pentru copiii săi. Când o găsește, nu știe încă că l-a mințit în legătură cu CV-ul ei. Brielle Johnson și-a dat seama rapid că minciuna ei are picioare scurte și a trebuit să facă față consecințelor acesteia.

”Mr. Masters” este o poveste cu o temă asemănătoare cu un romantism de birou și o comedie a erorilor, pentru că autoarea a folosit mai multe motive pe care le-a amestecar. Schimbăm biroul cu o casă, dar restul rămâne la fel: personajele fac multe gafe, încearcă să se evite, și totuși apar situații care îi obligă să se confrunte.

Pe scurt: Este o carte clișeu, genul în care atât tipul, cât și fata nu caută o relație, doar sex ocazional, dar o chimie explozivă ”îi chinuie și boom! Ei se trezesc îndrăgostiți nebunește și decid că trebuie să fie împreună.

                  Aspecte negative: 

ü  Personajul principal și prietenii săi sunt adulți bogați, arătoși și care au profesii respectabile, iar conversațiile lor se limitează doar la sex și la lăuda cu cine a făcut sex  și cu câte femei…bleah…

ü  Știu că protagonistului îi place să-și lingă buza de jos. Acest lucru nu trebuie subliniat la fiecare câteva pagini. Mai bine cumpără niște balsam de buze hidratant sau ceva de genul.

ü  Știu că are un Porsche. Autoarea nu trebuie să ne reamintească tot timpul asta.

ü  Și pe fiecare pagină, ochii i se întunecă. Știu și asta!!

ü  ‌ Toate conversațiile și gândurile fiecăruia dintre personajele adulte vor viza, mai devreme sau mai târziu, nu o să ghiciți ce…taaaadam: sexul.

ü  ‌ O mulțime de scene erotice care au fost scrise folosind metoda copy/paste

ü  Intriga ar fi putut fi foarte bună, dar a fost redusă la minimum.

ü  ‌ Protagonistul este judecător, așa că ar putea fi mai bine să arătăm ce face la serviciu, dar tot ce aflăm despre el este că se entuziasmează la vederea noii bone a copiilor săi.

ü  Drame făcute cu forța doar pentru a fi acolo

ü   Personajele sunt plate, au poate câte o trăsătură de caracter fiecare.

ü  Nu sunt descrise situații, doar menționează că personajele au mers la dans, la plimbare etc. Nu există detalii.

ü  Adevărul despre minciuna lui Brielle nu iese niciodată la iveală, în schimb aventura cu șeful ei ajunge rapid în prim plan. 

ü   Diferența de vârstă dintre Julian și Brielle, nu este atât de clar vizibilă. Singura dovadă că Julian este mai în vârstă este meseria și comportamentul lui în sala de judecată... și nimic altceva. Este un pic ca și cum personalitatea lui s-a schimbat complet după ce a părăsit instanța. Când este acasă sau chiar când se gândește la bona copiilor lui, am impresia că are cel puțin aceeași vârstă cu ea.

ü  La început nu știam câți ani are Brielle,din conversațiile pe care le poartă cu prietena ei, am crezut că are în jur de 17 ani, dar, de fapt, ea are 25 de ani. Să mai cred că e și ingineră… vă rog… e cam mult pentru mine!

ü  ‌Sfârșitul este prezentat rapid…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu