duminică, 28 februarie 2021

Dincolo de sange - Val McDermid


             An aparitie: 2011

Autor: Val McDermid

Categoria: Carti politiste

Categoria: Literatura Universala

Editura: LITERA

Nr. pagini: 394

 

 

„Dincolo de sânge” este a cincea parte a seriei în care personajele principale sunt superintendentul Carol Jordan și psihologul și profilerul Tony Hall. 

Despre ce e vorba? Ei bine ... pe scurt, ideea este că jucătorul echipei de fotbal Bradfield Victoria moare ca urmare a otrăvirii cu ricină, iar profilerul Tony Hill și superintendentul Carol Jordan trebuie să găsească  ucigașul tânărului.  În cele din urmă, există un atac pe stadion, în urma căruia sunt ucise câteva zeci de oameni. Ici și colo sunt personaje legate de caz, dar de fapt nu este foarte clar despre ce este vorba.

După ce am citit „Dincolo de sânge”, nu mă simt nici mai bogată în experiențe interne profunde, nici deosebit de emoționată, nici măcar încântată de lectură. Val McDermid  a avut prea multe idei pe care a încercat să le forțeze într-o singură carte. A început cu un nebun dintr-un spital de psihiatrie, a trecut la uciderea unui fotbalist, complotul familiei lui Tony Hill și atacul de pe stadion ... totul este acolo până la exagerare. Autorul sare din complot în complot, complotul este plin de haos și uneori provoacă confuzie în mintea cititorului.

O altă problemă a fost superintendentul Carol Jordan. Ei bine... Dacă doi oameni au murit în circumstanțe similare poate fi totuși o coincidență, dar dacă apare  și un al treilea caz, mi se pare că un lider de echipă decent ar dori să investigheze un astfel de fir și să nu umble după ”cai verzi pe pereți”.

 „Dincolo de sânge” cu siguranță nu m-a sedus și consider că timpul petrecut citind-o este risipit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu