marți, 25 iunie 2019

Înfruntarea umbrelor - Sebastien de Castell

An apariție: 2019
Autor: Sebastien de Castell
Categoria: Literatura Fantasy
Editura: RAO
Nr. pagini: 354


Îți amintești de romanul „Duelul vrăjilor”? A fost începutul unei seriei noi scrisă de Sebastien de Castell. „Înfruntarea umbrelor” este continuarea.
Primul volum al seriei, „Duelul vrăjilor”, mi-a plăcut pentru că personajul principal Kellen nu a reușit să își atingă visul de a fi un  mare vrăjitor. Magia este străină de el, în ciuda faptului că în familia lui toți sunt mari vrăjitori. Tatăl său este unul dintre conducătorii tribului, mama lui este un vindecător reputat și surioara lui îl domină cu puterea sa uimitoare. Dar pentru că Kellen este lipsit de magie, se pare că destinul său este acela de a deveni unul dintre locuitorii fără magie care se ocupă de sarcinile cele mai banale ale orașului, fiind mai mult un sclav decât un cetățean cu drepturi depline.

„Magia vine întotdeauna cu un preț.”

În acest volum, situația lui Kellen nu s-a schimbat prea mult, el continuă să fugă și din când în când întâlnește magicienii renegați care doresc să îl prindă pentru recompensa pusă pe capul lui. Deci, cu Ferius și cu Reichis călătorește de-a lungul celor Șapte nisipuri, un loc care se află între marile regate. Este ca un pământ al nimănui al cărui scop este să mențină pacea. Trioul nostru va vizita Academia din Teleidos, un templu al cunoașterii unde se pregătește elita puterilor vecine. Importanța în creștere a acestui oraș nu este gustul tuturor, iar complotul are o dimensiune mai politică.
Mi-a plăcut foarte mult această poveste, care este cu adevărat interesantă și ne permite să aflăm mai multe despre universul creat de Sebastian de Castell. Acest univers este mult mai complex decât pare, și îți dai seama că luptele pentru putere nu sunt niciodată departe. 
„Înfruntarea umbrelor” dezvăluie câteva secrete despre Ferius, cititorul descoperind câteva aspecte a ceea ce înseamnă să fii Argosi, ceea ce îi motivează și ce sunt aceste "căi" care le ghidează viața. Călătorim mai mult decât în „Duelul vrăjilor”, descoperim noi orizonturi, noi culturi, facem cunoștință cu personaje noi.
Autorul continuă să exploreze tema "descoperirii propriei identități" care se potrivește bine cu adolescență (dar afectează și adulții). Kellen este un renegat, nu are casă, familie și nu știe ce să facă. Călătoria lui este foarte interesantă, deoarece eroul adolescent nu are o soartă impusă mai mult sau mai puțin de poveste, mentorul său sau talentul său super-ascuns. Kellen este ca toți copiii, el trebuie să se descopere. Am citit cu plăcere despre noile aventuri ale lui Kellen, dar uneori am fost frustrată de atitudinea lui Ferius ca profesor care folosește în explicațiile sale fraze criptice care nu duc nicăieri, și creează confuzie în mintea protagonistului care, sincer, nu este cel mai deștept  elev din clasă. Are probleme să înțeleagă lucrurile de prima dată.Kellen este un personaj care mi-a plăcut datorită caracterului său și modului de a fi. El este un ratat înnăscut, care luptă pentru ceea ce vrea și pentru ceea ce crede.
Personajul meu preferat este și în acest volum tot Reichis, pisica veveriță, pentru că mi se pare extrem de adorabilă și obsedată de smulsul ochilor, iar capacitatea sa de a își face prieteni este discutabilă. El este aproape singurul care este lângă Kellen, indiferent de ce se întâmplă. Prietenia lor este ciudată, dar devine din ce în ce mai puternică, fără îndoială pentru că Kellen l-a învățat câteva plăceri lumești, cum ar fi băile.
Pe scurt:Un al doilea volum foarte reușit, cu personaje minunate, un complot interesant și, în final, un univers complex, care ne introduce în această lume a magiei și a vrăjitorilor.
Romanul a apărut la editura Rao și îl găsiți aici.

Alte  recenzii care te-ar putea interesa:
               Duelul vrăjilor - Sebastien de Castell   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu