sâmbătă, 2 septembrie 2017

Serial - Ten Miles of Peach Blossoms (aka Eternal Love)
Gen: Romantic, Fantezie, Istorie
Episoade: 58
Limba originală: China
Timp episod: 45 minute

Suferință. Tristețe. Dezamăgiri. Și Iubire. 
Dragoste necondiționată, 
Pătimașă, 
Și de neuitat.

Îmi place să vizionez seriale, serii, dar am văzut foarte puține drame din China. De ce? Protagoniștii lor mă irită profund. Au vocea subțire, sunt prea supuși, suportă prea multe umilințe, etc. Așa că am ajuns să renunț și să vizionez, în special, serii produse de BBC.
Apoi, în viața mea a apărut seria epică Ten Miles of Peach Blossoms, cu 58 de episoade. Vedeți ... dramele istorice sunt favoritele mele, și de obicei ele sunt extinse, cu peste 24 de episoade. Cea mai lungă pe care am văzut-o a avut 80 de episoade, dar la un moment dat  a devenit obositoare și am mai sărit peste anumite secvențe... Până în prezent, cea mai bună dramă pe care am văzut-o, a fost „Iubitul Printesei“, o k-dramă de origine coreeană, cu o poveste care are un final fericit. Cu toate acestea, chiar dacă este favorita mea, nu am avut curajul să îmi scriu impresiile despre ea.
De a lungul timpului, am văzut multe drame mari, bine realizate, ... dar nimic ca „Iubitul prințesei“. Apoi, o prietenă dragă m-a impulsionat să mă uit la Ten Miles of Peach Blossoms“, iar acum sunt aici, fără să știu exact cum să depășeasc depresia mea post-kdrama.Pentru prima dată, am văzut fiecare minut, fiecare secundă din cele 58 de episoade, dorindu-mi enorm ca acest serial să aibă încă 100 de episoade.
Am suferit, în fiecare moment când am început un nou episod, pentru că fiecare episod mă aducea mai aproape de finalul serialului. După ce am văzut Ten Miles of Peach Blossoms“ pot spune că am întâlnit protagonistul cel mai pasionat, puternic, memorabil și determinat să se confrunte cu toate dificultățile pentru a păstra iubirea alături de el.
Au existat 58 de episoade de râs, lacrimi, tensiune, dragoste, ură, furie...Și un șcenariu superb. Am început să vizionez fără să am așteptări mari, dar la moment dat, am pierdut notiunea timpului.
Ei bine, hai să vorbim despre această poveste interesantă, care ne permite să călătorim în lumea fanteziei, și care poate fi vizionată pe Asia fan info.

Iubirea este acel sentiment care depaseste orice prejudecată, orice barieră, orice durere, orice  luptă. Este acel sentiment care nu poate fi distrus, atunci când iubești din toată inima ta.
Ten Miles of Peach Blossoms“ (aka iubire veșnică), bazat pe romanul scris de Tang Qi , este drama potrivita pentru toate tipurile de telespectatori, dar în special pentru cei care visează să vadă dragostea perfectă dintre un prinț întunecat dispus să renunțe la tron și o zeitate puternică, pentru care luptă cu toată puterea lui să o păstreze de partea sa.
Povestea se concentreaza pe Bai Qian, care este cea mai tânără fiică a regelui Vulpe, si regina actuala din Qing Qiu, o ființă nemuritoare foarte respectată, care trăiește în Padurea cu Piersici. Cu toate acestea ea decide să se infiltreze pe Muntele Kunlun pentru a fi discipolul lui Mo Yuan, marele Zeu al Războiului, care acceptă numai bărbați ca ucenicii Săi, prin urmare, ea merge sub acoperire, deghizată  și nimeni nu bănuiește  nimic. Cu toate acestea, norocul  este de partea ei și Bai Qian, acum cu numele de Yin Si, sfârșește prin a fi acceptată și devine discipolul al XVII-lea. Trec 70.000 de ani și Bai Qian / Si Yin a devenit discipolul favorit al Mo Yuan. Cu toate acestea, războiul bate la ușă ...
Prima parte a poveștii este scurtă, dar lucrurile care se întâmplă sunt foarte importante. Vedem cum se dezvoltă relația dintre Bai Qian / Si Yin și Mo Yuan, știm că o favorizează destul de mult pentru ca să apară zvonuri. Noi cunoaștem și fantoma misterioasa a florii de lotus de aur pe care o vom intelege complet numai spre sfârșitul dramei. 
Din ceea ce am înțeles, practic  stadiul de nemuritor are „niveluri“: Nemuritori minori, nemuritor Majori, Mari Zeități și Zei mai mici(obișnuiți), Prințul Moștenitor, Stăpânul Divin (Împăratul  Cerului) și Împărăteasa Cerului sunt cele pe care îmi amintesc să le fi văzut.
Pentru a „trece nivelul“ trebuie să „crească“ ani de zile. Nemuritorii sunt supuși unor judecăți, încercări cerești. Totuși  aceste încercările sunt diferite pentru fiecare „nivel“. Pentru a deveni un Nemuritor major, trei fulgere cerești trebuie să fie suportate de nemuritor. Bai Qian „ a trecut“ și ea prin această încercare, care este extrem de periculoasă, dacă nu  te-ai„cultivat“ suficient. Poți să mori.
Totuși , o altă încercare este calvarul petrecut în lumea umană. Nemuritorul uită totul despre viața sa nemuritoare și merge în lumea umană în care, de obicei, nemuritorul termina un ciclu complet al vieții umane în care suferă încercări. Cred că sunt cinci încercări și una dintre ele este dragostea. Practic, de fiecare dată când nemuritorul „trece la alt nivel“ are loc o încercare si suferă. Un alt lucru este faptul că nemuritorii sunt diferiți de locuitorii Tribului Umbrelor. 
Cea de a doua parte începe după ce Bai Qian va încerca să refacă sigiliul  care îl ține captiv pe Stăpânul umbrelor dar sfârșește fără amintiri. Bai Qian numită acum Su Su, nu are amintiri din viața sa în tărâmurile nemuritoare, iar puterile sale sunt suprimate. Facem cunoștință cu personaje foarte importante ca Ye Hua, prințul moștenitor al Tribului Divin, Bai Fengjiu, Printesa tribul vulpilor cu Nouă Cozi, dar și alte personaje care vor deveni esențiale in poveste ca: Dong Hua.
               Un alt lucru care este explicat aici este diferența de timp dintre taramul nemuritor și lumea umană. Acest lucru se datorează faptului că o zi în lumea Nemuritoare este echivalentă cu 1 an pentru oameni. Este foarte interesant să vedem cum este exploatat  acest concept de-a lungul poveștii.
În cele din urmă, cea de a doua parte se termină cu Su Su / Bai Qian Zhu care se aruncă de pe terasa Xian.
În cea de a treia parte povestea este mult mai alertă. Până în acest moment mi-am ros toate unghiile și mi-am pierdut câteva fire de păr de frustrare, dar merita.
Probabil vă întrebați care sunt personajele negative: Primul care apare este Xuan Nu. Ea este verisoara lui Bai Qian pe care o invidiază pentru aspectul ei.
Al doilea este este Jin Su, singura descendentă al tribului Zhong Lie care a fost decimat în războiul împotriva Tribului Umbrelor. Aceasta a fost adoptată de către Tribul Divin ca prințesă și este cauza tuturor nenorocirilor în esență și neînțelegeri ale cuplului principal.
Alte personaje demne de menționat este al patrulea prinț și fratele lui Qian Bai, Bai Zhen. El este întotdeauna  gata să o ajute sau consilieze pe Bai Qian. Al personaj interesant este Li Jing, prinț din Tribul Umbrelor. El este primul care a descoperit că Bai Qian / Si Yin este de sex feminin și o ajută atunci când ea este capturată de tribul umbrelor...

Când am început această dramă, nu cunoșteam pe nici unul dintre actori, așa că au fost o revelație  totală pentru mine.
Să începem cu Yang Mi, care, cred, nu este lăudată suficient pentru ceea ce a făcut în Ten Miles of Blossoms Peach. Toate complimentele tind să meargă spre Mark Chao, ceea ce înțeleg și voi reveni la el în curând, dar cred că este important să subliniem că Yang Mi nu trebuie să roșească pentru munca pe care a făcut-o în acest drama. Ea are, de asemenea, mai multe roluri de interpretat și este versatilă și credibilă în toate încarnările ei. Într-adevăr, bravo pentru ea. Îmi place Bai Qian, îmi place personajul ei nemilos și mândru,  faptul că este atât de imperfectă.
Și ajungem la principala atracție a acestei drame: Mark Chao!  Am o admirație fără limite pentru ceea ce a făcut în această dramă. Eu, la fel ca mulți alții, m-am închinat personajului său principal, în ciuda greșelilor lui. Sub aspectul său exterior de perfecțiune totală se află un zeu foarte imatur și impulsiv. Acest lucru va cauza multe probleme.  Performanța sa în această dramă este fantastică. Rolul său îi cere foarte mult și conduce fiecare scenă cu har și măiestrie. Fiecare micro-expresie, fiecare aspect, totul este perfect în interpretarea sa. Actoria sa este bogată, reținută și foarte nuanțată.
Povestea dintre cei doi este adorabilă, epică, grandioasă, senzuală, sfâșietoare. Trecem prin toate etapele cu ei. Interesul acestei drame se bazează în întregime pe acest cuplu. 
Concluzia: Nu exagerez dacă spun  că această dramă mi-a luat  inima și sufletul prizonieri, deoarece mă simt foarte tristă  pentru că am terminat de vizionat toate cele 58 de episoade. Ultimele câteva zile am fost atât de captivată de această dramă, încât acum pot spune că manifest simptome severe de sevraj.
Ceea ce m-a învățat  această dramă a fost că, indiferent de ceea ce ne aduce viața, trebuie să fim  încrezători în propriile forțe și să luptăm pentru ceea ce ne dorim noi și nu ceea ce vrea altcineva, acesta să fie  adevăratul nostru scop. Viața nu ar trebui  trăită pentru a mulțumi pe alții: totul trebuie să înceapă și să termine cu noi.

17 comentarii:

 1. Ador genul asta de seriale, asa ca multumesc de recomandare

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur! Curand o sa revin cu inca doua recomandari.
   Multumesc pentru vizita si comentariu!

   Ștergere
 2. Oare serialul este subtitrat si in romana? Pe ce site?

  RăspundețiȘtergere
 3. Răspunsuri
  1. Il gasiti subtitrat pe Asiafan.info.

   Ștergere
  2. http://www.asiafaninfo.net/eternal-love-2017-chinese-drama/

   Ștergere
 4. Multumesc de recomandare!Am terminat Moon lovers:Scarlet Heart Ryeo,superba si trista drama!Asa ca o sa depasesc si eu simtomele severe de sevraj incepand cu recomandarea ta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Cu drag! Sper sa fie pe placul tau acest serial.

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu am cuvinte!!Superb serial,o adevarata opera de arta!!Cea mai frumoasa poveste de dragoste!Am inceput acum si cartea.. pentru cei care cauta acest serial am descoperit ca mai are o denumire :To the Sky Kingdom!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ma bucur ca a fost pe placul tau! Pot sa iti recomand un alt serial care mie mi-a placut foarte mult? Life on Mars (Korea Drama)- este un serial politist foarte interesant. Am sa scriu si despre el, dar probabil abia in vacanta de iarna, cand am mai mult timp liber.

   Ștergere
  2. Pe ce site îl putem gasi?

   Ștergere
  3. Il gasiti subtitrat pe Asiafan.info.

   Ștergere
 7. este pe asiafaninfo dar cu denumirea eternal love

  RăspundețiȘtergere
 8. Il mai gasesti pe Viki si pe queens(regine).Un alt serial wow este :The Untamed!

  RăspundețiȘtergere
 9. Văzut! Recomand Legend of Fuyao cu Yang Mi. Mi-a placut mult mai mult. Iar alt serial in genul lui TMOPB este Love and Destiny cu actrița Ni Ni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru recomandari! Pana in toamna am sa revin cu impresiile mele.

   Ștergere