duminică, 28 decembrie 2014

Mincinoşii - E. Lockhart


Sinops: O familie frumoasă şi distinsă.
O insulă privată.
O fată vulnerabilă şi îndrăgostită.
Un băiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinoşii, a căror prietenie se dovedeşte a fi distructivă.
O revoltă. Un accident. Un secret.
Minciună după minciună.
Dragoste adevărată.
Adevărul.
„Bine-aţi venit la minunata familie Sinclair.
N-avem niciun criminal.
N-avem niciun dependent.
N-avem niciun ratat.
Familia Sinclair e compusă din indivizi atletici, înalţi şi frumoşi. Suntem democraţi, cu avere, din tată în fiu.
Nu contează dacă unul dintre noi e îndrăgostit până la disperare, absolut până la disperare.
Atât de îndrăgostit încât trebuie luate măsuri la fel de disperate.
Nimeni n-are nevoie de nimeni.
Nimeni nu greşeşte vreodată.
Trăim, cel puţin pe durata verii, pe o insulă privată, în apropiere de linia de coastă din Massachusetts.
Poate că asta este tot ce trebuie să ştiţi."
Impresiile mele: Tulburătoare, interesantă și complet surprinzătoare, această carte este fără îndoială una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în  acest an. Dacă aș fi avut doar un singur cuvânt pentru a  o descrie ar fi: inteligent.  
Autoarea  creează o poveste complicată despre prietenie, traume, probleme familiale , și toate acestea fără a părăsi narațiunea previzibilă sau clișeul. O charme da história está no segredo meticulosamente detalhado nessas páginas, mas o melhor é o quão reflexivo a solução desse mistério é. Farmecul poveștii este ascuns meticulos  în detalii uneori abia sesizabile, dar cel mai bun este modul în care este dezvăluită  soluția acestui mister. Una dintre cele mai mari calități narative  a  autoarei  este faptul că ea se joacă cu ceea ce este evident. O fato é que temos uma narrativa tão cruel e verdadeira que é impossível não se envolver com ela. 
E. Lockhart ne prezintă o familie  "perfectă" .Bogați și puternici, care au parte de  tot luxul si confortul pe care un cont bancar  „gras” îl  poate oferi. Aceasta este o familie devastată  de minciuni  şi  lăcomie , o familie pe cale să se prăbușească. Și în mijlocul ei sunt patru tineri  care doresc doar să se bucure de o altă vară din viața lor. Poate că din acest motiv  cartea Mincinoşilor este atât de şocantă .
Am citit cartea într-o zi , devorând pur şi simplu  paginile sale, dar nu mi-am  putut imagina finalul pe care scriitoarea intenționează să îl dea poveştii. M-am simțit ca și cum cineva mi-ar fi  dat o palmă foarte puternică și în mijlocul sentimentelor de negare și furie, nu mi-am putut stăpâni lacrimile. La urma urmei, eșecul acestor personaje este real  și atinge cu adevărat sufletul cititorului.
Além disso, temos a descrição de belas amizades e de um romance juvenil complicado e emocionante. Mi-a plăcut modul în care personajele au fost construite. Datorită caracteristicilor lor bine definite și clare, cititorul poate înțelege cine sunt și ce motivați au .Cu aceste  personaje duioase  E. Lockhart a creat un complot fantastic care ne invită să  reflectăm la  diferența dintre minciunile  dulci și adevărurile  dureroase. Deoarece ambele au puterea de a devasta tot ce ne înconjoară. Cadence, tentando recuperar as suas memórias, começa a escrever histórias sobre a sua família e sobre os acontecimentos de que se lembra como se fossem contos de fada;Portanto, podem dizer que é apenas ficção, mas fica claro que a mensagem por trás dessa história é dolorosamente autêntica. Deşi se poate spune ca este doar ficțiune, este clar că mesajul din spatele aceastei  poveşti este dureros de autentic.
 
În ziua aia, viața e frumoasă.
Noi patru, Mincinoșii, am existat dintotdeauna.
Vom exista întotdeauna.[…] Este insula noastră. Aici, într-un fel, vom fi întotdeauna tineri.”
 
Concluzia: „Mincinoşii „este o carte uimitoare, șocantă și chiar crudă.E destul de greu de spus ce am gândit şi simţit în timpul lecturii , și este la fel de greu de descris. Recomand din inimă aceasta carte care m-a impresionat.

3 comentarii:

 1. Cartea e destul de bună, am citit-o și eu chiar zilele trecute! De asemenea, am făcut și eu recenzia pe blog. Și, surprinzător, tot într-o singură zi am citit și eu cartea. Mult succes, îmi place mult blogul tău!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc. Blogul este refugiul meu...oaza mea de liniste...
   ...Cartea se citeste repede , mai ales ca are doar 270 pag.
   Am citit acum impresiile tale despre carte ....in mare cam aceleasi ca ale mele...Am observat si ca citesti mult.

   Ștergere
  2. Da, lectura este o oază de liniște, după cum ai spus și tu, locul în care reușesc să-mi proiectez visele și, în care, mă simt întregit. Mulțumesc că ai trecut pe la mine, Ely, „șoarece de bibliotecă”, și tu citești mult. Salutări, Andrei!

   Ștergere